Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Taalwerkplaats
             vakwerk van a tot tekstTeksten die werken
 Heldere, overtuigende teksten
 en ...
Folders en brochures

Investeert u in een folder of brochure? Dan wilt u er
zeker van zijn dat de teksten pakkend zijn en ...
Klantvriendelijk communiceren

Hoe scoren de teksten van uw organisatie op helder-    Correctie en redactie
heid en cor...
Waarom met ons in zee gaan?

 De Taalwerkplaats schrijft niet alleen in opdracht,
 maar publiceert ook zelf boeken. Boek...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Brochure Taalwerkplaats

489 views

Published on

Teksten die werken. Heldere, overtuigende teksten en schrijfadvies voor bedrijfsleven en overheid

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Brochure Taalwerkplaats

 1. 1. Taalwerkplaats vakwerk van a tot tekst Teksten die werken Heldere, overtuigende teksten en schrijfadvies voor bedrijfsleven en overheid Wilt u een pakkende brochure om uw product, dienst of organisatie onder de aandacht te brengen? Hebt u behoefte aan lezersvriendelijke teksten voor uw website? Zoekt u hulp bij het schrijven van overtuigende brieven en winnende offertes? Maak kennis met de Taalwerkplaats. Het plezier in het vinden van de juiste woorden voor uw boodschap drijft ons. En wij maken het u zo gemakkelijk als u wilt: ook vormgeving en drukwerk verzorgen wij graag voor u. Wij vertalen uw wens in een tastbaar eind- product – een oplossing die u tijd en moeite bespaart.
 2. 2. Folders en brochures Investeert u in een folder of brochure? Dan wilt u er zeker van zijn dat de teksten pakkend zijn en dat ze uw doelgroep aanspreken. Het vinden van de juiste toon is een vak apart. Ons vak. Onze aanpak is persoonlijk: wij maken graag kennis met uw organisatie, leren alles over U levert de ingrediënten, het publiek dat u wilt bereiken en geven vorm aan de boodschap die u wilt overbrengen. U levert het ruwe wij zorgen voor een materiaal en wij maken een tekst die u als gegoten zit. aansprekend en tastbaar Van idee tot eindproduct Met een aantrekkelijke folder of brochure zet u uw pro- resultaat. duct, dienst of organisatie in de schijnwerpers. Daarvoor hebt u nodig: – ijzersterke teksten; – een verleidelijke vormgeving, passend bij uw huisstijl; We geven vorm aan de – verzorgd drukwerk. boodschap die u wilt Voor ijzersterke teksten bent u bij de Taalwerkplaats aan het juiste adres. Maar kent u ook creatieve vormgevers overbrengen. ! en nauwkeurige drukkers? De Taalwerkplaats wel – wij werken al jarenlang met hen samen. Daarom helpen wij u met plezier om van uw idee een tastbaar eindproduct te maken. Zo krijgt u een professioneel resultaat zonder dat u zelf de kennis ervoor in huis hoeft te hebben. Speciale uitgaven Van idee tot eindproduct, dat concept gebruiken wij niet alleen voor folders en brochures: ook andere uitgaven kunt u volledig door ons laten verzorgen. Denk bijvoor- beeld aan het schrijven, vormgeven en drukken van een publieksversie van uw specialistische rapport, of een jubileumboek als personeels- of relatiegeschenk. Of kiest u voor ondersteuning op maat? Dan begeleiden wij de stappen van het uitgeefproces waarbij u hulp zoekt. Webteksten Op een goed gestructureerde website met korte, prettig leesbare teksten vindt uw bezoeker snel de informatie die hij nodig heeft. De Taalwerkplaats helpt u graag bij het structureren van de informatie die u op uw site wilt aanbieden en schrijft pakkende webteksten. Wilt u ook de vormgeving of de technische kant uitbesteden? Daarvoor werken wij samen met gerenommeerde web- designers en webontwikkelaars.
 3. 3. Klantvriendelijk communiceren Hoe scoren de teksten van uw organisatie op helder- Correctie en redactie heid en correctheid? Zijn uw teksten net zo klantvrien- Ook uw bestaande teksten kunt u tot in de puntjes delijk als uzelf? Organisaties die een stapje verder laten verzorgen. Of het nu om spelling en interpunctie willen zetten in zakelijke communicatie, doen een gaat, of om formulering en structuur, de Taalwerk- beroep op de Taalwerkplaats. Hoe kunnen wij u van plaats corrigeert of redigeert al uw teksten goed en dienst zijn? snel. Tekstdiagnose Laat uw teksten onder de loep nemen. De Taalwerk- Gerdi Smit, senior uitgever Sdu Uitgevers plaats analyseert een representatieve selectie van uw brieven, rapporten, webteksten of welke teksten u ‘Planning is planning, het is heel prettig dat we daarop ook maar wilt laten beoordelen. U ontvangt een hel- kunnen vertrouwen met het werk dat wij aan de Taal- dere diagnose met praktische aanbevelingen. werkplaats uitbesteden. Bovendien zijn de redacteuren van de Taalwerkplaats gewoon goed in hun vak. Ze Tekstschrijven leveren stabiele kwaliteit en kunnen met uiteenlopende Rapporten, jaarverslagen, brochures, webteksten, brie- tekstsoorten uit de voeten – van laagdrempelig tot ven – u levert de ingrediënten en de Taalwerkplaats wetenschappelijk. Daarnaast verzorgen schrijft uw teksten. Denk ook eens aan eenvoudig te zij de projectcoördinatie inclusief de vorm- personaliseren sjablonen en bouwstenen voor uw geving vaak voor ons en schrijven ze standaardbrieven of voor winnende offertes. Daar marketingteksten. Wij kunnen dus veel uit hebt u jaren plezier van. handen geven, in de wetenschap dat de Taalwerkplaats er op een betrokken en zakelijke manier mee aan de slag gaat.’ Vertalingen Wilt u een tekst uit een vreemde taal laten vertalen in vlot Nederlands? Een goede vertaling is meer dan een correcte vertaling. Wij zorgen ervoor dat de stijl van de tekst aansluit bij uw wensen en dat de tekst is gelokaliseerd, dus toegespitst op de Nederlandse situatie. Een greep uit de talen waaruit de Taalwerkplaats vertaalt: • Engels • Spaans • Deens • Duits • Italiaans • Noors • Frans • Portugees • Zweeds
 4. 4. Waarom met ons in zee gaan? De Taalwerkplaats schrijft niet alleen in opdracht, maar publiceert ook zelf boeken. Boeken over correct taalgebruik, over soepel en prettig schrijven, over lezersvriendelijke teksten – maar ook boeken met leuke taalweetjes en vermakelijke versprekingen. Dat maakt ons niet alleen tot taalexperts, maar ook tot ervaringsdeskundigen. En met dezelfde passie om onze eigen boeken perfect te maken, begeleiden we uw project. Of het nu om een foldertekst gaat, een brief, of een complete website. Zien wat we schrijven? Neem een kijkje op onze website: www.taalwerkplaats.nl. Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Wilt u weten wat de Taalwerkplaats voor ú kan betekenen? Neem contact op met Heidi Aalbrecht. Taalwerkplaats Postbus 326 2300 ah Leiden 071 523 57 66 info@taalwerkplaats.nl www.taalwerkplaats.nl

×