Naam                 :   Peter van den Berge
Geboortedatum             :   09-04-1977
G...
17 appartementen met kelder + 3 winkelunits aan de Tolbrugstraat
Dit plan is door Korteweg geheel voor eigen rekening ...
55 recreatiewoningen te Kortgene
Korteweg ontwikkelde en realiseerde voor eigen rekening en risico het project Kortgen...
6 x 15 zorgeenheden woonzorgcomplex Ter Reede
In opdracht van de Stichting Aanleunwoningen te Vlissingen realiseerde K...
12 woningen + 31 appartementen met kelder Hof C Veersche Poort
Hof C is één van de kleinere hoven van de Veersche Poor...
31 woningen + 37 appartementen met kelder Hof B Veersche Poort
Hof B is verreweg het grootste hof van de Veersche Poor...
30 woningen Hof A Veersche Poort te Middelburg:.
Een uniek project als De Veersche Poort verdient natuurlijk een passe...
Woonzorgcomplex Sportlaan /
                        Nassaulaan te Middelburg
           ...
12 appartementen + 5 koopwoningen

Appartementen
De nieuw appartementen zijn door SPRANGERS Bouwbedrijf BV ontwikkeld en v...
Woon- en winkelcomplex Beijerlandselaan, Rotterdam
In opdracht van Celestian ontwierp De Zwarte Hond een woon- en winkelco...
FOTO'S DIVERSE PROJECTEN
FOTO'S DIVERSE PROJECTEN
FOTO'S DIVERSE PROJECTEN
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

FOTO'S DIVERSE PROJECTEN

729 views

Published on

Published in: Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
729
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
17
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

FOTO'S DIVERSE PROJECTEN

 1. 1. Naam : Peter van den Berge Geboortedatum : 09-04-1977 Geslacht : Man Burgerlijke stand : Gehuwd Kinderen : Twee GEREALISEERDE PROJECTEN: 1) Het Verlaet in Westdorpe (start oktober 2009) 2) Media Markt (5000 m2) + 61 appartementen + 15 woningen te Rotterdam 3) 12 appartementen + 5 koopwoningen Bijlokestraat te Axel 4) Woonzorgcomplex Sportlaan te Middelburg (91 appartementen + kelder + grand café + 2200 m2 overige gebruikers) 5) 30 woningen Hof A Veersche Poort te Middelburg 6) Verbouwing directiekantoor ZLM te Goes 7) Verbouwing 2 woningen stichting “Het Gors” 8) 31 woningen + 37 appartementen met kelder Hof B Veersche Poort te Middelburg 9) 12 woningen + 31 appartementen met kelder Hof C Veersche Poort te Middelburg 10) 6 x 15 zorgeenheden woonzorgcomplex Ter Reede te Vlissingen 11) 7 woningen aan de Irenestraat te Breda 12) 55 recreatiewoningen te Kortgene 13) Kantoorgebouw Materieeldienst te Bergambacht 14) Kantoorgebouw DFDS te Moerdijk 15) 17 appartementen met kelder + 3 winkelunits aan de Tolbrugstraat te Breda 16) 17 appartementen + 1 bedrijfsruimte Lunet II te Breda FOTO’S VAN ENKELE PROJECTEN 17 appartementen + 1 bedrijfsruimte Lunet II Dit opvallend project aan het Dijkplein te Breda is in opdracht van Wonen Breda door Korteweg gebouwd. Door de half ronde uitwaaierende bouwvorm lopen de appartementen taps toe. De aluminium vliesgevel loopt gesegmenteerd met de vorm van het gebouw mee. In verband met de rookafvoer op de galerij is deze gevel per verdieping gekanteld. In het gebouw is een dependance van de stichting Raffy gehuisvest. Een kleinschalige woonvoorziening, een appartement zal dienen als gezamenlijk ontmoetingspunt.
 2. 2. 17 appartementen met kelder + 3 winkelunits aan de Tolbrugstraat Dit plan is door Korteweg geheel voor eigen rekening en risico ontwikkeld en gerealiseerd. In één van de drukste winkelstraten van Breda, tussen andere monumentale panden zijn 4 winkels en 17 appartementen gerealiseerd. Aan de Tolbrugstraat zijn 6 driekamer-appartementen en 3 pentonettes verrezen en aan de Nieuweweg 4 tweekamer en 4 driekamerappartementen. Een deel van de appartementen is voorzien van een wintertuin. Alle woningen hebben in de kelderlaag hun berging en op de begane grond een gezamenlijke fietsenstalling. De gevel aan de Tolbrugstraat is met succes in de oude staat teruggebracht. Knelpunt in dit project was de beperkte omvang van het terrein. Hierdoor is inventief omgegaan met de beperkte opslagcapaciteit en opstelplaatsen voor kranen en keten.
 3. 3. 55 recreatiewoningen te Kortgene Korteweg ontwikkelde en realiseerde voor eigen rekening en risico het project Kortgene Haven in drie fasen. De tweede fase omvatte 55 grondgebonden woningen, deels recreatief en deels voor permanente bewoning. Een groot deel van deze woningen is gesitueerd rondom de voormalige landbouwhaven en beschikt over een eigen ligplaats in de haven. Naast de vastgoedontwikkeling droeg Korteweg tevens zorg voor de grondexploitatie en de aanleg van de woonomgeving. Na oplevering van het totale project is het openbaar gebied overgedragen aan de gemeente. Kantoorgebouw Materieeldienst te Bergambacht; Materieeldienst Bergambacht (MDB) is het materieel verhuurbedrijf behorende bij de TBI Holding. Korteweg, deel uitmakend van deze Holding, bouwde een onderheid kantoor met twee bouwlagen in een bestaande loods.
 4. 4. 6 x 15 zorgeenheden woonzorgcomplex Ter Reede In opdracht van de Stichting Aanleunwoningen te Vlissingen realiseerde Korteweg een verpleeghuis met 90 eenheden. Dit project omvat de 1e fase van een grootschalige herontwikkeling en vernieuwing van het zorgcentrum Ter Reede te Vlissingen. Het project is opgezet als een zestal kleinschalige units welke elk 15 zorgeenheden omvatten. De units zijn door middel van een centrale ruimte - welke tevens als verbindingsgang fungeert - aan elkaar geschakeld.
 5. 5. 12 woningen + 31 appartementen met kelder Hof C Veersche Poort Hof C is één van de kleinere hoven van de Veersche Poort en bestaat uit appartementen en woningen. Dat een klein bouwwerk per definitie niet een eenvoudig bouwwerk hoeft te zijn is met de bouw van Hof C bewezen. Het gebouw bevat namelijk veel verspringende appartementen met afwijkende hoekdetails, uitkragende balkons, V-kolommen en voorspanwapening (VZA wapening). Het resultaat is een gebouw met moderne en eigentijdse uitstraling.
 6. 6. 31 woningen + 37 appartementen met kelder Hof B Veersche Poort Hof B is verreweg het grootste hof van de Veersche Poort. In dit hof is een ruime variatie aan woningen. Zo zijn er grote en kleinere eengezinswoningen en appartementen. De appartementen zijn ondergebracht in een gebouw met grote overkragingen en zwevende delen. De hofwoningen vallen op door het taps aflopende dak.
 7. 7. 30 woningen Hof A Veersche Poort te Middelburg:. Een uniek project als De Veersche Poort verdient natuurlijk een passende afronding. Een slotakkoord waarmee de kroon wordt gezet op anders leven, anders wonen. Met Hof Mytiilus, ontworpen door Architectuurstudio Herman Hertzberger, Projectleider Patrick Fransen, is een bijzonder project gerealiseerd. In opdracht van de VOF Veersche Poort zijn er 30 woningen gebouwd, onderverdeeld in 3 types. Te weten: patiowoning, woning met souterrain en woningen met een dakopbouw. De woningen kenmerken zich door de groene dakafwerking met Sedum. Hof Mytilus ligt aan de rand van De Veersche Poort, vlak bij het centrum van Middelburg. Mytilus kent een hofinrichting. Het ‘wenswonen’ concept is hier maximaal doorgevoerd. De splitlevel woningen zijn dan ook volledig vrij indeelbaar ontworpen. Iedere koper heeft zelf, met medewerking van de architect, mogen bepalen hoe de woning ingedeeld wordt. Hierdoor is iedere woning uniek en heeft tot 30 volledig verschillende indelingen geleid. Zelfs de meterkast, de keuken en de badkamer hebben de kopers ongestraft verplaatst.
 8. 8. Woonzorgcomplex Sportlaan / Nassaulaan te Middelburg Gebruikers Het nieuwe woonservicecentrum, dat door Woongoed wordt ontwikkeld, vormt de tweede woonservicezone van Middelburg. Zorgstroom, Stichting Philadelphia, Stichting Welzijn Middelburg en Kinderopvang Walcheren geven hier op wijkniveau invulling aan voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn: Zorgstroom levert, indien nodig, zorg aan de bewoners van de seniorenappartementen en exploiteert ook het Grand Café. Kinderopvang Walcheren verzorgt kinderopvang in vier lokalen. Stichting Welzijn Middelburg organiseert activiteiten voor ouderen in het woonservicecentrum. En Stichting Philadelphia beschikt straks over een aantal appartementen waar hun cliënten onder begeleiding kunnen wonen. Seniorenappartementen Van de 91 huurappartementen zijn er 88 bestemd voor senioren en mensen met een beperking. Hiervan zijn 55 appartementen bedoeld voor mensen met een zorgindicatie die, door de voorzieningen van de woonservicezone, langer zelfstandig in hun bekende omgeving kunnen blijven wonen. Op lange termijn blijven er 26 appartementen voor zorggeïndiceerden. Alle appartementen krijgen de beschikking over een parkeerplaats in de kelder. De voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn en het Grand Café komen op de begane grond. Daarboven komen in een deel van het gebouw drie, in een ander deel twee woonlagen. Architectuurstudio Herman Hertzberger uit Amsterdam ontwierp dit project. Het gebouw kenmerkt zich door de vele sprongen en overkragingen in de gevel. Voor de gevelafwerking is gekozen voor Trespa (gelijmd) en gevelstuc op een ventilerende onderconstructie.
 9. 9. 12 appartementen + 5 koopwoningen Appartementen De nieuw appartementen zijn door SPRANGERS Bouwbedrijf BV ontwikkeld en verkocht aan Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. In de appartementen wonen Psychiatrische patiënten onder begeleiding. De appartementen hebben daarom een centrale hal, gemeenschappelijke woonkamer en een kantoor. Vijf woningen Ook de woningen zijn door SPRANGERS Bouwbedrijf BV ontwikkeld en op de markt gebracht. Het gaat hier om twee twee-onder-éénkappers en één vrijstaande woning. De woningen zijn onderhoudsvriendelijk uitgevoerd met kunststof kozijnen en een kunststof dakgoot.
 10. 10. Woon- en winkelcomplex Beijerlandselaan, Rotterdam In opdracht van Celestian ontwierp De Zwarte Hond een woon- en winkelcomplex op de hoek van de Beijerlandselaan en de groene as waar de grootste moskee van Nederland zal verrijzen. Het complex bestaat uit een Mediamarkt, met daarop een aantal stadswoningen en twee torens van zes en dertien lagen hoog. De nieuwbouw is onderdeel van een grootschalige vernieuwingsslag in Rotterdam Zuid. Mediamarkt De Mediamarkt moet een van de trekkers van de Beijerlandselaan worden. Deze is dan ook open en uitnodigend vormgegeven. Zo is overhoeks een opening gemaakt, om de plint een open karakter te geven. De tien meter hoge Mediamarkt sluit wat betreft hoogte aan bij de aangrenzende bebouwing, maar wat betreft de architectuur zoekt ze ook aansluiting bij de twee woontorens. Twee torens Op de tien meter hoge plint zijn twee woontorens ontworpen, die de entree naar de Beijerlandselaan markeren. De torens zijn opgetrokken uit bakstenen penanten, die steeds vier centimeter in diepte verspringen. Zo ontstaat, met gebruik van slechts een kleur baksteen, een ritmisch en divers gevelbeeld. Een ander in het oog springend kenmerk zijn de sterk aangezette witte kozijnen. Zowel het metselwerk als deze kozijnen zijn een verwijzing naar vroegere kenmerkende Rotterdamse architectuur. Stadswoningen Aan de achterzijde van het complex is een aantal stadswoningen ondergebracht. Bijzonder aan deze woningen is dat ze geen eigen buitenruimte hebben, maar gebruik maken van het dak van de Mediamarkt, dat als collectieve groene openbare ruimte is vormgegeven.

×