Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pervasive Timo Van Tilburg

420 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Pervasive Timo Van Tilburg

  1. 1. Pervasive Einddocument Timo van Tilburg Klas TDI 2 V2
  2. 2. Korte omschrijving Mijn dienst is een ondersteunende dienst voor klus en bouwbedrijven die hun portfolio naar een mobiele applicatie willen vertalen. Per stad of regio kunnen zij foto’s op een kaart plaat- sen van projecten waar zij aan hebben gewerkt. Op deze manier kunnen potentiële klanten location based zien welke projecten het bedrijf heeft gedaan. Met gprs en internet op hun mobiel kunnen de geïnteresseerde door de stad begeven en de gebouwen zowel van bin- nen als van buiten bekijken. Hoe werkt het De bezoekers komt op de site van het klusbedrijf. Daar zien zij in de portfolio van het bed- rijf dat ze ook de mogelijkheid bieden om panden op hun mobiel te bekijken. Vervolgens schakelen ze over naar hun mobiel. Ze gaan naar de link van de site . Daar voeren zij hun voorkeurswensen in. De applicatie selecteert op: - Voorkeurs plaats - Type pand - Type materiaal - Naam van het bedrijf - eventueel de oppervlakte Vervolgens gaat de applicatie zoeken op de zoekopdrachten. Als er zoekresultaten zijn worden die direct getoond op de googlemapskaarts. Bij geen resultaten geeft de applicatie aan dat er geen zoekresultaten gevonden zijn. Vervolgens kan de bezoeker kiezen of hij alle panden of een gedeelte ervan wilt zien. Dit kan het de optie “selecteren”. De bezoeker geeft dmv op de panden te drukken aan dat hij ze wilt bekijken. Daarna maakt de applicatie een voordelige route waarbij de bezoeker langs alle panden gaat. De bezoeker wordt dmv van een TomTom navigatie genavigeerd. Bij elk pand die hij pas- seert kan hij kiezen of hij de informatie ontvangt in tekst of in audio. Ook wordt er op locatie extra foto’s aangeleverd die een totaal overzicht geven van het pand. Als hij bij het pand aankomt krijgt hij informatie over het pand en kan hij alle foto’s die ook op de site te zien zijn bekijken. Als laatste kan de klant kiezen of hij meer panden kan bekijken of dat hij een of- ferte aanvraagt. Als ze de locatie verlaten spring de applicatie vanzelf op de navigatiemo- dus.
  3. 3. Realisatie van het project: Het project is gemakkelijk te realiseren. Je neemt een platform als googlemaps en daarop zet je alle panden van het bedrijf. Vervolgens koppel je aan alle locaties extra foto’s van de huidige website. Aan de locatie koppel je nog extra informatie zoals de naam van het klusbedrijf, het type pand en jaar van oplevering. Dit kan zowel geschreven als ingesproken informatie zijn. Daarnaast stel je ook routes samen waarop de gebouwen per categorie te zien zijn. Verder is het mogelijk om een platform als layar.com raad te plegen. Hier zijn genoeg devel- opers die je mogelijk kunnen helpen. kosten. Alles bij elkaar zal het totale project ongeveer veertig tot vijftigduizend euro gaan kosten.
  4. 4. Kosten en tijd Ik denk dat als je dit project met drie teamleden oppakt dat je dan ongeveer 840 uur nodig hebt om het te realiseren. Dat komt er op neer op dat het team gedurende acht weken aan de applicatie werkt. Het team bestaat uit: 1 projectmanager / planner 1 programmeurs 1 designer / tester Het team zet de plannen uit, maakt een applicatie ontwerp, onderzoekt, bouwt, test en houdt de voorgang in de gaten. Daarnaast zullen er nog kosten gemaakt worden voor het gebruik van mobiele platforms en software die aangeschaft moet worden. Tot slot is er nog een kostenpost met onvoorziene kosten. Alles bij elkaar zal het totale project ongeveer veer- tig tot vijftigduizend euro gaan kosten. Ruimtelijke mobiliteit van het concept Het concept is zeer ruimtelijk. Het concept brengt virtueel een portfolio in kaart door middel van ruimtelijke beelden. Deze applicatie is een samensmelting van de nieuwe en bestaande mogelijkheden die worden toegepast op een specifieke branche. De verwachte foutmarge van het systeem De verwachte foutmarge van het systeem is minimaal. Het concept is een interventie op bestaande en gebruikte technieken die zijn samengevoegd in een applicatie. Fouten die mogelijk kunnen ontstaan zijn o.a. foto’s die verkeerd staan vermeld of coördinaten die ontbreken of verkeerd staan vermeld. Ook kan de ingesproken tekst te interpretabel over- komen. Dit kan voorkomen worden door goed het systeem goed te controleren en bij te houden. In de toekomst kun je voorkomen dat er verkeerde foto’s getoond worden op verkeerde plaats doordat je GPRS coördinaten aan de eigenschappen van de foto’s kunt hangen zo voorkom je fouten. Ook zou je voor dat voor de audio files kunnen doen.
  5. 5. Type gebruikers Mijn gebruikers zijn mensen in het hoger en midden segment die geïnteresseerd zijn in diverse panden van een aannemer. Meestal zijn zij op zoek naar een geschikte aannemer die voor hun wilt werken. Ook willen ze een goede prijs kwaliteits verhouding als de aannemer aan het werk gaat. Daarom refereren zij goed naar zijn werk voordat ze met hem in zee gaan. Ook beschikken zij over een mobiel met internet. Daarop kunnen zij deel nemen aan de ap- plicatie. De applicatie heeft als doel dat het een gebruiksvriendelijk interface heeft. Zodat iedereen die geïnteresseerd is het zal begrijpen. Privacy policy In principe slaat het systeem alle gegevens op waar de bezoeker is geweest. Dit doen we zodat de bezoeker later in een oogopslag terug kan zien welke gebouwen hij bekeken heeft. Hierbij kun je denken aan een soort van history mogelijkheid. Ook kan hij op basis daarvan later geïnformeerd worden als er meer panden van zijn interesse te zien zijn. Het systeem slaat dus alleen de panden op waar de bezoeker geweest is. Niet welke route hij daarvoor heeft afgelegd. Om zijn mobiel te traceren is het de bedoeling dat zijn ip adres getrackt wordt.
  6. 6. In hoeverre is deze technologie nu voorhanden? Jazeker al deze beschreven technieken zijn al voorhanden. Het probleem is alleen dat het nog niet binnen de bouwbranch toegepast word. En dat terwijl Googlemaps en Streetview zich daar buiten goed voor verlenen. Ik denk dat er binnen nu en drie jaar een gelijksoor- tig platform als dit komt waarbij je zelfs software hebt om een pand in 3d op je mobiel kunt bekijken. Ik denk dat er in de toekomst steeds meer branch specifieke applicaties op de markt ko- men. Elke branch heeft zo zijn eigen specialiteiten, waarbij er ook weer andere gebruikers of doelgroepen aan gekoppeld kunnen worden. Je ziet het steeds vaker terug komen in pro- ducten. Denk maar aan het customizen van je telefoon, of het instellen van je community profiel. Zo gaat elke grote branch zich profileren in de toekomst. Privacy policy In principe slaat het systeem alle gegevens op waar de bezoeker is geweest. Dit doen we zodat de bezoeker later in een oogopslag terug kan zien welke gebouwen hij bekeken heeft. Hierbij kun je denken aan een soort van history mogelijkheid. Ook kan hij op basis daarvan later geïnformeerd worden als er meer panden van zijn interesse te zien zijn. Het systeem slaat dus alleen de panden op waar de bezoeker geweest is. Niet welke route hij daarvoor heeft afgelegd. Om zijn mobiel te traceren is het de bedoeling dat zijn ip adres getrackt wordt.
  7. 7. Ethnografische analyse Voor deze vraag zal ik terrecht moeten bij huizenkopers. Use case scenario Geert is op zoek naar een aannemer die de buiten beschildering van zijn huis wilt doen. Hij heeft in het verleden een slechte ervaring gehad met een aannemer en is daardoor erg op zijn hoede. Al geruime tijd zoekt hij op internet naar een geschikte aannemer. Daarbij probeert hij vooral te achterhalen wat voor projecten de aannmer in het verleden heeft gedaan. Onlang tipte kennissen hem een aantal lokale aannemers. Geert gaat eerst op internet kijken op hun websites. Daar ziet hij dat ze ook mobiel hun portfolio aanbieden en dat je die ook nog reallife kan bekijken. Hij besluit zijn mobiel erbij te pakken om de site te bekijken. Eerst toetst hij de desktop site in en vervolgens vindt hij de link naar de mobiele site. Op zijn mobiel komt hij eerst in een keuze programma terecht waar hij zijn voorkeuren voor een pand kan invoeren. Tot zijn grote verbazing ziet hij dat er bij hem in de stad ook panden staan van diverse aannemers. Hij bladert wat door de site en komt bekende panden uit zijn stad tegen. “Nooit geweten dat hun dat hebben gedaan” denkt Geert. Hij besluit op zijn fiets te stappen om de panden eens nader te bekijken. Dankzij de navigatiefunctie beland hij al snel op de route die hij zelf heeft uitgezet op zijn mobiel. Bij het eerste gebouw krijgt hij direct informatie over het pand en de aannemer op zij mobiel. Tevens kan krijgt hij extra foto’s aangeboden zodat hij niet alleen de gevel maar ook het pand van binnen kan zien. Geert besluit zijn route te vervolgen. Na honderd meter fietsen spring zijn navigatie direct op de tweede locatie. Na een middagje panden te hebben bekeken besluit Geert dat hij met de desbetreffende aannemer in zee te gaan. Hij heeft nu in het echt gezien wat voor een vakwerk aannemer x kan leveren. Zijn huis zal er flink van opknappen.

×