Miss/mister...
  hobby!
“Hallo allemaal, en welkom terug bij miss/mister hobby! We
hebben allerlei bijzondere inzendingen gehad van mensen
die pre...
“Van schrijven tot sport, van toneel tot muziek, allemaal
leuke inzendingen. Maar kunnen ze de kiezers
overtuigen? We kijk...
Lenka van
Aphroditje
 "Kom maar binnen, hoor!",
 begroet het meisje op het bed ons vrolijk,
 "Ik ben Lenka, en zoals j...
Ze wijst naar een grote stapel boeken en kaftjes, die op haar nachtkastje liggen.
"Ik verzin al verhaaltjes van toen ik no...
Op de keukentafel ligt een vrolijk gekleurd boekje, omringd door enkele pennen
en potloden.
"Dit is mijn schrijfboekje. Ik...
Zoekend zit ze even later achter de computer, terwijl we geïnteresseerd
meekijken.
"Even kijken... ja, dit moet het zijn!
...
"Ik moet jullie nu wel laten gaan.",
zegt Lenka, terwijl ze een boek uit de kast neemt en ijverig begint te schrijven,
"Ik...
Bella van
moozemuis
'Wil je al weg? Het is nog lang geen dag. Het was de nachtegaal, geen
leeuwerik wiens zang diep in...
Als we onder het toneel bij de kleedkamers zijn kijkt een meisje ons met
sprankelende ogen aan. 'Ik ben Bella Stanley, als...
'Misschien weten jullie nu al welke hobby ik bedoel! Ik speel toneel! En dat
doe ik eigenlijk al zolang ik me kan herinner...
'Toen ik met een HAVO diploma op zak van die school kwam werd ik
aangenomen op de toneelacademie in Maastricht, maar daar ...
'Ik verdien nu nog niet heel veel van mijn werk als actrice, maar na Romeo en
Julia verandert dat hopelijk. Bij de premièr...
Eveline van
 suikerklokje
'Hallo.' Hijgt een meid als we binnen komen. De tiener zet kracht in haar benen.
'Jullie rad...
Even later loopt Eveline de kamer uit en trekt haar bikini aan. 'Natuurlijk sport
ik niet altijd binnen. Buiten staan ook ...
Als er weer een tijdje op zit loopt Eveline naar het basketbal veldje. 'Hier
basketbal ik altijd. Meestal met m'n vrienden...
Het duurt even een tijdje maar dan zijn we bij een voetbal club belandt. 'Hier op
dit gedeelte mag je voetballen.' Eveline...
Waarneer we weer bij huis zijn is ze meteen alweer actief. 'Hoe vinden jullie
mijn hobby? Ik vindt hem geweldig. Ik zou er...
Noor van
 mariekjepower
"Goedemorgen!" klinkt de vrolijke begroeting van de jongedame die op de trap
zit. "Ik ben Noor...
Eenmaal in de woonkamer laar Noor zich voor de bank op de grond vallen.
"Kijk, dit is mijn passie. Mijn viool. Ik speel al...
"Dit is mijn nichtje Annabel." vertelt Noor voor ze haar nichtje op de wang kust.
"Fijn dat je kon komen."
"Voor jou altij...
Boven kleedt Annabel zich snel om voor ze aan de barre gaat staan. Noor
knikt naar Annabel en legt dan de viool onder haar...
De meiden gaan al snel helemaal op in de muziek en vergeten dat ze niet alleen
zijn. Zonder enige moeite gaat Noor van het...
“Zoals jullie zien zijn zij allemaal overtuigd welke hobby het leukste is.
Maar weten jullie ook welke inzending het leuks...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Missmister Hobby - stemmen

518 views

Published on

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
518
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Missmister Hobby - stemmen

 1. 1. Miss/mister... hobby!
 2. 2. “Hallo allemaal, en welkom terug bij miss/mister hobby! We hebben allerlei bijzondere inzendingen gehad van mensen die precies wisten waarom hun hobby geweldig was.”
 3. 3. “Van schrijven tot sport, van toneel tot muziek, allemaal leuke inzendingen. Maar kunnen ze de kiezers overtuigen? We kijken even naar de inzendingen.”
 4. 4. Lenka van Aphroditje "Kom maar binnen, hoor!", begroet het meisje op het bed ons vrolijk, "Ik ben Lenka, en zoals je ziet zijn mijn grootste hobby's lezen en schrijven!"
 5. 5. Ze wijst naar een grote stapel boeken en kaftjes, die op haar nachtkastje liggen. "Ik verzin al verhaaltjes van toen ik nog niet eens kon schrijven! Ik vertelde en tekende ze, en mijn moeder schreef ze voor me op. En van toen ik zelf kon schrijven, heb ik er al een hele stapel gemaakt."
 6. 6. Op de keukentafel ligt een vrolijk gekleurd boekje, omringd door enkele pennen en potloden. "Dit is mijn schrijfboekje. Ik weet niet hoeveel ik er intussen al heb, het zijn er in ieder geval een heleboel. Ik schrijf niet alleen verhalen, maar ook mijn eigen leven, gedachten en problemen. Kom mee, dan laat ik jullie zien waarover ik nu schrijf!"
 7. 7. Zoekend zit ze even later achter de computer, terwijl we geïnteresseerd meekijken. "Even kijken... ja, dit moet het zijn! Het verhaal dat ik nu schrijf, gaat over een meisje dat op school gepest wordt. Ze speelt heel graag toneel, en op een dag krijgt ze de kans om een hoofdrol te spelen in een film. In deze film moet ze ook een meisje spelen dat gepest wordt, en dankzij haar rol kan ze eindelijk de pestkoppen op school aan."
 8. 8. "Ik moet jullie nu wel laten gaan.", zegt Lenka, terwijl ze een boek uit de kast neemt en ijverig begint te schrijven, "Ik heb net een een goed idee gekregen voor een nieuw verhaal. Het gaat over een meisje dat meedoet aan een missverkiezing en wint. Misschien ben ik dat wel..." We sluiten de deur van haar kamer achter ons, en horen haar nog roepen: "Als mijn verhaal af is, stuur ik het jullie wel op!"
 9. 9. Bella van moozemuis 'Wil je al weg? Het is nog lang geen dag. Het was de nachtegaal, geen leeuwerik wiens zang diep in jouw angstige oren drong. 's Nachts zit die steeds in de granaatboom daar. Geloof me, lief, het was de nachtegaal.' de mooie woorden uit het originele stuk van Shakespeare klinken over het toneel. 'Cut!' horen we dan opeens, de regisseur van het stuk staat op. 'Bella, er zijn wat mensen die je willen spreken over ene Miss/Mister verkiezing.' Julia knikt en loopt haar balkon af, dan wenkt ze naar ons, de cameraploeg om mee te gaan naar haar kleedkamer.
 10. 10. Als we onder het toneel bij de kleedkamers zijn kijkt een meisje ons met sprankelende ogen aan. 'Ik ben Bella Stanley, als jullie hier even wachten trek ik deze jurk even uit.' zegt ze. Een paar minuten later gaat de deur van de kleedkamer open en staat er een heel ander meisje voor ons. 'Kom maar binnen hoor!' zegt ze terwijl ze de deur verder openmaakt. 'Ik ben dus Bella Stanley, drieëntwintig jaar oud, en ik hoop over een tijdje van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken.'
 11. 11. 'Misschien weten jullie nu al welke hobby ik bedoel! Ik speel toneel! En dat doe ik eigenlijk al zolang ik me kan herinneren, toen ik klein was kon ik uren doen alsof ik een prinses of een ridder was. En toen ik op mijn achtste naar een toneelclubje mocht bleek dat ik talent had. Ik ben toen klaargestoomd en op mijn twaalfde werd ik aangenomen op een school waar ik leren met toneel kon combineren.' zegt Bella vrolijk.
 12. 12. 'Toen ik met een HAVO diploma op zak van die school kwam werd ik aangenomen op de toneelacademie in Maastricht, maar daar ben ik na een jaar mee opgehouden omdat ik meer wilde spelen. Ik ben toen bij een gewone toneelgroep gegaan en mocht ik meedoen in wat stukken, maar toen zeiden ze dat ik het kon gaan maken in de toneelwereld en heb ik auditie gedaan voor de rol van Julia in dit toneelstuk en zoals jullie net konden zien ben ik het geworden!'
 13. 13. 'Ik verdien nu nog niet heel veel van mijn werk als actrice, maar na Romeo en Julia verandert dat hopelijk. Bij de première komen namelijk verscheidene bekende regisseurs en ik hoop dat die iets is me zien zodat ik het later ook kan maken in de filmwereld!' Bella is ondertussen gaan staan en kijkt ons vrolijk aan. Dan kijkt ze op haar horloge. 'Ik moet weer aan het werk. Julia laat niet te lang op zich wachten en ik moet zo mijn sterfscene spelen. Misschien zie ik jullie nog wel een keer! Doei!'
 14. 14. Eveline van suikerklokje 'Hallo.' Hijgt een meid als we binnen komen. De tiener zet kracht in haar benen. 'Jullie raden vast al wel wat mijn hobby is. Dat is namenlijk sporten. Kijk maar.' de tiener die Eveline heet wijst de atributten aan. 'Daar sport ik meestal op. Dat doe ik omdat ik zo al min energie kwijt kan. Dat gevoel is heerlijk, alsof je geen zorgen hebt. Niks.'
 15. 15. Even later loopt Eveline de kamer uit en trekt haar bikini aan. 'Natuurlijk sport ik niet altijd binnen. Buiten staan ook mijn favoriete sporten. Zoals zwemmen!' Eveline klimt het trapje op en glijdt van de glijbaan. Na een paar seconden belandt ze in het water. Meteen zwemt ze erop los. Een stuk of twintig baantjes zien we haar zwemmen. 'Heerlijk is het.' zegt ze nogmaals.
 16. 16. Als er weer een tijdje op zit loopt Eveline naar het basketbal veldje. 'Hier basketbal ik altijd. Meestal met m'n vrienden.' Eveline pakt een basketbal en gooit in éé keer de bal in de basket. 'Ik zit op twee sporten. Tennis en basketbal.' vervolgt ze. 'Maar thuis zwem, voetbal en ren ik.' Weer pakt ze bal en gooit de bal weer in de basket. Met een tevreden glimlachje wandelt ze weer verder.
 17. 17. Het duurt even een tijdje maar dan zijn we bij een voetbal club belandt. 'Hier op dit gedeelte mag je voetballen.' Eveline wijst de plek aan en haalt een voetbal op. Ze trapt een paar keer tegen de bal aan tot ze is uitgeput. 'Mijn dag ziet er altijd best druk uit. Zwemmen, basketballen, tennisen, soms voetballen en hardlopen.' zegt Eveline. Vervolgens pakt ze een glas water en slokt het op. 'Laten we maar weer naar huis gaan.'
 18. 18. Waarneer we weer bij huis zijn is ze meteen alweer actief. 'Hoe vinden jullie mijn hobby? Ik vindt hem geweldig. Ik zou er niet zonder kunnen.' Even denkt Eveline na. 'Mijn lievelings-sport is zwemmen.' Met een lach op haar gezicht trekt ze haar bikini weer aan en duikt vervolgens in het water. 'Hopenlijk stemmen jullie op me. Want sporten is toch zo geweldig, omdat het is, het is, je kunt je lekker uitleven en al je energie eraan geven. Misschien zie ik jullie ooit nog eens in de sporthal of het sportpark.' zegt Eveline als laatst. We verlaten het huis rustig nadat we nog even met haar hebben gevolleyballt.
 19. 19. Noor van mariekjepower "Goedemorgen!" klinkt de vrolijke begroeting van de jongedame die op de trap zit. "Ik ben Noor Manders, deelnemer van de Miss/Mister Hobby verkiezing. Vandaag laat ik jullie mijn hobby, mijn passie zien. Nu willen jullie zeker weten wat mijn passie is? Kom maar mee naar binnen, dan laat ik het jullie zien." Glimlachend staat Noor op en loopt ze naar binnen.
 20. 20. Eenmaal in de woonkamer laar Noor zich voor de bank op de grond vallen. "Kijk, dit is mijn passie. Mijn viool. Ik speel al viool zolang ik me kan herinneren. Mijn moeder zegt wel eens dat ik voor ik kon lopen al een viool in mijn handen had. Mijn passie voor muziek maken komt van mijn vader. Hij speelt in zijn vrije tijd heel graag gitaar." Dan kijkt Noor naar een ander meisje wat de kamer inkomt. "Annabel!" roept Noor blij en ze staat snel op.
 21. 21. "Dit is mijn nichtje Annabel." vertelt Noor voor ze haar nichtje op de wang kust. "Fijn dat je kon komen." "Voor jou altijd." zegt Annabel. Noor richt haar aandacht weer op ons. "Ik wil jullie graag mee naar boven nemen, dan kan ik wat voor jullie spelen. Annabel danst dan op de muziek die ik speel. Dat is iets wat we van kleins af aan al samen doen."
 22. 22. Boven kleedt Annabel zich snel om voor ze aan de barre gaat staan. Noor knikt naar Annabel en legt dan de viool onder haar kin, waarop ze een prachtig liedje speelt, een liedje waar heel veel rust en emotie inzit. Annabel beweegt elegant op de muziek die Noor produceert.
 23. 23. De meiden gaan al snel helemaal op in de muziek en vergeten dat ze niet alleen zijn. Zonder enige moeite gaat Noor van het ene liedje over in het andere. Ieder liedje raakt ons. Zelf vergeten we de tijd ook en we kijken dan ook verbaast op als we merken dat het alweer tijd is om te gaan. Na nog een blik op de meiden besluiten we ze niet te storen en zachtjes verlaten we het huis.
 24. 24. “Zoals jullie zien zijn zij allemaal overtuigd welke hobby het leukste is. Maar weten jullie ook welke inzending het leukste is? Stem door hieronder een berichtje achter te laten! Dat kan tot 18 feb.!”

×