Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Het is 9 uur. De eerste zonnestralen schijnen door de zachtjes
bewegende vitrage naar binnen. In de slaapkamer van Monique...
Alwin is de eerste die wakker is. Hij glimlacht slaperig en drukt
Monique dicht tegen zich aan. “Monique?” fluistert hij z...
Slaperig tilt Monique haar hoofd op. “Hee slaapkopje.” fluistert Alwin.
Monique glimlacht. “Ben je klaar om op te groeien ...
Monique draait zich om en gaat op de rand van het bed zitten.
Zachtjes zet ze haar voeten op de ijskoude vloer neer. “Ik g...
Alwin is naar de keuken gelopen. Hij weet hoeveel zorgen Monique
zich hierom maakt, het opgroeien, ouder worden… Hij zal e...
Het duurt niet lang voor Monique aangekleed en wel aan de tafel zit.
Alwin loopt naar haar toe en zet trots een bord omele...
Genietend sluit ze haar ogen. “Het is heerlijk Alwin.” prijst ze. Alwin
kijkt haar trots aan. “Hoe laat is het eigenlijk?”...
Daarna snelt hij de trappen van het appartementencomplex af. Hij
heeft geluk, het is de eerste keer dat hij te laat is, da...
Monique zet de rest van de omeletten in de koelkast. Dat zal vast een
lekkere lunch zijn. Vanavond komt Mirthe langs, dan ...
Bijna de hele middag boent ze het huis schoon. De keuken, de
badkamer, de woonkamer en alle ramen. Alles moet netjes zijn,...
Beneden komt ze inderdaad een vrouw tegen. Ze stelt zich voor als
Cathrien Iepenburg. “Monique van der Voeten.” antwoord M...
“Hoe oud ben je eigenlijk?” vraagt Cathrien nieuwsgierig. Monique
twijfelt. “Vanavond groei ik op.” “Dat klinkt niet entho...
“Weetje Monique, ik ben al járen bevriend met de huisbaas, en je bent
echt een aardige meid, als je wilt kan ik wel zorgen...
Daarna loopt Monique nog even naar boven. Eindelijk heeft ze even
tijd en zin om achter de piano te gaan zitten. Ze schuif...
Ondertussen is het drie uur en is Alwin ook al thuisgekomen. Hij heeft
een collega meegenomen, Josef den Draaijen. Vrolijk...
Maar een uurtje later neemt hij toch afscheid. “Zo meteen gaan mijn
vrouw en ik opgroeien.” verklaart hij. Josef knikt beg...
Als hij binnenkomt hoort hij Monique’s pianospel. Hij glimlacht en loopt
naar de slaapkamer om zich om te gaan kleden.
Want een kwartiertje later gaat de bel al. Mirthe staat voor de deur.
Monique springt van het bankje af en maakt enthousia...
“Hee!” begroet Mirthe haar enthousiast. “Hee zus! Dat is veel te lang
geleden!” antwoord Monique. De meiden vliegen elkaar...
Enthousiast kwetteren de meiden over alles wat er de afgelopen tijd
gebeurd is, en alles wat er nog gepland staat. Promoti...
Dan word haar gezicht serieus. “Ben jij er klaar voor? Het opgroeien.”
Mirthe haalt haar schouders op. “Ach, het is er tij...
Dan wandelt Mirthe plots naar het midden van de kamer. “En nú is het
er tijd voor.” lacht ze. “Ik eerst Mon!”
Daarna voelt ze de o zo bekende tintelingen in haar benen nog voor
de laatste keer. Ze maakt een klein sprongetje de lucht...
Monique lacht vrolijk met haar zus mee. Zorgeloos kijkt ze naar de
lichtjes die om haar benen verschijnen en dan springt z...
Als ze op de grond neerkomt als een exacte kopie van haar zus kan
geen van beiden hun lachen inhouden. Als het ooit in hun...
Monique bekijkt zichzelf uitgebreid. “Mir, we lijken zo erg op elkaar!”
grinnikt ze. Alwin wenkt hen vanuit de andere kant...
Mirthe en Leon
Ja, shhh, ik weet wat je denkt. Je denkt nu, OMGWTFF! Was dat een einde? Waarom
typt ze dit?! Nou, dat kom ik nu uitleggen...
10gc Bruijn 3.13B
10gc Bruijn 3.13B
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

10gc Bruijn 3.13B

279 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

10gc Bruijn 3.13B

 1. 1. Het is 9 uur. De eerste zonnestralen schijnen door de zachtjes bewegende vitrage naar binnen. In de slaapkamer van Monique en Alwin is alleen een regelmatige, zachte ademhaling te horen, die aantoont dat beiden nog slapen.
 2. 2. Alwin is de eerste die wakker is. Hij glimlacht slaperig en drukt Monique dicht tegen zich aan. “Monique?” fluistert hij zachtjes. Monique kreunt, ten teken dat ze liever nog even blijft slapen. “Mooonique?”
 3. 3. Slaperig tilt Monique haar hoofd op. “Hee slaapkopje.” fluistert Alwin. Monique glimlacht. “Ben je klaar om op te groeien vanavond?” Ze kreunt en laat haar hoofd weer op het kussen vallen. “Grijs haar.” gromt ze. Alwin kan een grinnik niet binnenhouden. “Kom, we moeten er uit.”
 4. 4. Monique draait zich om en gaat op de rand van het bed zitten. Zachtjes zet ze haar voeten op de ijskoude vloer neer. “Ik ga een warme douche nemen.” mompelt ze meer tegen zichzelf dan tegen Alwin.
 5. 5. Alwin is naar de keuken gelopen. Hij weet hoeveel zorgen Monique zich hierom maakt, het opgroeien, ouder worden… Hij zal een lekker ontbijtje voor haar maken, daar kikkert ze vast van op. Hij verzamelt de ingrediënten op het aanrecht en begint de kruiden te snijden.
 6. 6. Het duurt niet lang voor Monique aangekleed en wel aan de tafel zit. Alwin loopt naar haar toe en zet trots een bord omelet op tafel. “Kijk eens, een omelet met kleine paprika-stukjes, precies zoals je het lekker vind.” vertelt hij. Monique glimlacht om zijn enthousiasme en neemt een hap.
 7. 7. Genietend sluit ze haar ogen. “Het is heerlijk Alwin.” prijst ze. Alwin kijkt haar trots aan. “Hoe laat is het eigenlijk?” Monique kijkt op haar horloge. “Half 10.” meld ze. “Shit!” roept Alwin uit. Vlug neemt hij nog een paar happen en dan trekt hij zijn werkkleding aan.
 8. 8. Daarna snelt hij de trappen van het appartementencomplex af. Hij heeft geluk, het is de eerste keer dat hij te laat is, dan zal zijn baas het hem nog wel vergeven.
 9. 9. Monique zet de rest van de omeletten in de koelkast. Dat zal vast een lekkere lunch zijn. Vanavond komt Mirthe langs, dan moet zij ook opgroeien. Tegen die tijd wil ze het huis aan de kant hebben. Ze tovert een emmer en spons tevoorschijn en laat de emmer vollopen met zeep en water.
 10. 10. Bijna de hele middag boent ze het huis schoon. De keuken, de badkamer, de woonkamer en alle ramen. Alles moet netjes zijn, en dat lukt haar perfect. Daarna loopt ze naar beneden. Misschien kan ze wat mensen leren kennen, ze wonen hier tenslotte pas net.
 11. 11. Beneden komt ze inderdaad een vrouw tegen. Ze stelt zich voor als Cathrien Iepenburg. “Monique van der Voeten.” antwoord Monique. “Zijn jullie nieuw hier?” Monique knikt. Een tijd lang praten de dames over van alles en nog wat. Dan komt het onderwerp waar Monique zo tegen op ziet ten sprake.
 12. 12. “Hoe oud ben je eigenlijk?” vraagt Cathrien nieuwsgierig. Monique twijfelt. “Vanavond groei ik op.” “Dat klinkt niet enthousiast.” merkt Cathrien op. Monique haalt haar schouders op. “Ik zie er een beetje tegen op.” Cathrien lacht. “Ik ben gisteren opgegroeid, maar echt hoor, het valt reuze mee! Je bent nog steeds dezelfde, je bent alleen ietsjes ouder!” Opgelucht lacht Monique. Cathrien zal het wel weten.
 13. 13. “Weetje Monique, ik ben al járen bevriend met de huisbaas, en je bent echt een aardige meid, als je wilt kan ik wel zorgen dat je rekeningen verlaagd worden.” “Echt waar?!” roept Monique uit. Cathrien knikt. “Wauw, bedankt!” lacht ze dan enthousiast.
 14. 14. Daarna loopt Monique nog even naar boven. Eindelijk heeft ze even tijd en zin om achter de piano te gaan zitten. Ze schuift het krukje naar achteren en neemt plaats.
 15. 15. Ondertussen is het drie uur en is Alwin ook al thuisgekomen. Hij heeft een collega meegenomen, Josef den Draaijen. Vrolijk praten de mannen over koetjes en kalfjes.
 16. 16. Maar een uurtje later neemt hij toch afscheid. “Zo meteen gaan mijn vrouw en ik opgroeien.” verklaart hij. Josef knikt begripvol. “Veel plezier, en tot morgen.”
 17. 17. Als hij binnenkomt hoort hij Monique’s pianospel. Hij glimlacht en loopt naar de slaapkamer om zich om te gaan kleden.
 18. 18. Want een kwartiertje later gaat de bel al. Mirthe staat voor de deur. Monique springt van het bankje af en maakt enthousiast de voordeur open.
 19. 19. “Hee!” begroet Mirthe haar enthousiast. “Hee zus! Dat is veel te lang geleden!” antwoord Monique. De meiden vliegen elkaar om de hals.
 20. 20. Enthousiast kwetteren de meiden over alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is, en alles wat er nog gepland staat. Promoties, kleinkinderen… Ook merkt Mirthe vrij snel het wandkleed op. “Svezette?” kirt ze. Monique knikt enthousiast. “Ze hebben echt leuke dingen!”
 21. 21. Dan word haar gezicht serieus. “Ben jij er klaar voor? Het opgroeien.” Mirthe haalt haar schouders op. “Ach, het is er tijd voor toch?” Monique knikt vastberaden. Daar is zij inmiddels ook helemaal van overtuigd.
 22. 22. Dan wandelt Mirthe plots naar het midden van de kamer. “En nú is het er tijd voor.” lacht ze. “Ik eerst Mon!”
 23. 23. Daarna voelt ze de o zo bekende tintelingen in haar benen nog voor de laatste keer. Ze maakt een klein sprongetje de lucht in… En komt op de grond neer als een dame op leeftijd. “Daar moet ik allemaal nog iets aan doem.” lacht ze, als ze zichzelf bekijkt. “Maar nu eerst jij nog!” grinnikt ze tegen haar zus.
 24. 24. Monique lacht vrolijk met haar zus mee. Zorgeloos kijkt ze naar de lichtjes die om haar benen verschijnen en dan springt ze de lucht in.
 25. 25. Als ze op de grond neerkomt als een exacte kopie van haar zus kan geen van beiden hun lachen inhouden. Als het ooit in hun hele leven duidelijk is geweest dat ze een tweeling zijn, is het wel nu!
 26. 26. Monique bekijkt zichzelf uitgebreid. “Mir, we lijken zo erg op elkaar!” grinnikt ze. Alwin wenkt hen vanuit de andere kant van de kamer. “Dames, nu ben ik!” lacht ze.
 27. 27. Mirthe en Leon
 28. 28. Ja, shhh, ik weet wat je denkt. Je denkt nu, OMGWTFF! Was dat een einde? Waarom typt ze dit?! Nou, dat kom ik nu uitleggen. Er waren wat problemen met de sims. Dingen als: -- Vastlloopen alalss er een sisimm opgroeidd Vast pen er een opgroei - Vastlopen als er een sim opgroeid - Vastlopen als er een sim opgroeid Dus ja, ernsitge problemen voor een verjaardags update. Maar, no worries, jul ie krijgen ze wel als ouderen te zien, Monique en Alwin, daar zorg ik wel voor. Maar dat jul ie het even weten. ^^ Xx Loorzels

×