Maialen

834 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
834
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
435
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Maialen

 1. 1. EL GOS“CANIS LUPUS FAMILIARIS”
 2. 2. ENDEVINA EL NOM DE L’ANIMAL!!ÉS QUI VIGILA LA CASA,QUI AVISA SI ALGÚ PASSA,I ÉS EL MÉS FIDEL AMIC DE L’HOME.QUI ÉS??????
 3. 3. QUÈ ÉS? És un mamífer domèstic carnívor de la família delscànids (que inclou als llops, les guineus, els coiots, elsxacals,etc). El seu avantpassat més immediat és el llopgris.Un dels primers animals domesticats per l’home.Tenen un gran relació amb els humans, per qui sónanimals de companyia, de treball, de caça, depastoreig (com el gos d’atura català).El nombre aproximat de gossos arreu del món és de400 milions.
 4. 4. Llop gris, avantpassat del gos.
 5. 5. Gos Llaurador guia a persona invident.
 6. 6. Gos llebrer, utilitzat per la caça
 7. 7. Gossos de companyia
 8. 8. Pastor belga, gos policia.
 9. 9. Gos d’atura, molt útil pels pastors
 10. 10. COM ÉS?N’hi han prop de 800 races diferents que varien molt endimensions, aspecte, temperament, colors i tipus de pèl.El seu temps de vida, varia segons la seva raça. Les méspetites poden arribar fins als 16 anys aproximadament iles grans la meitat.Té un esquelet i un musculatura que li fan tenir una granresistència i velocitat. Així com unes dents preparades perla caça.Els sentits de l’olfacte i l’oïda els tenen molt desarrotllats.També el seu camp de visió és més ampli i veuen bé encondicions de poca llum. La seva vista és dicromada(canvien el vermell pel groc i el verd pel gris).
 11. 11. ChihuahuaPesa entre 1 i 3 KgMedeix entre 15 a 25 centímetres(fins la creuera)
 12. 12. SantbernatPot arribar a un pes de 80Kilograms
 13. 13. Gran danès o Dogo alemanyPot arribar a medir 107 centímetres(fins la creuera)
 14. 14. Diagrama de lanatomia general dun gos: 1.front, 2. musell, 3. barballera, 4. espatlla, 5.colze, 6. pota anterior, 7. punt més alt de lagropa, 8. cuixa, 9. garró, 10. potesposteriors, 11. creuera, 12. greixet, 13.potes, 14. Cua.
 15. 15. ON VIU?Viu amb els humans, als que acompanya per la seva fidelitat i companyia.COM CRIA?Són animals que tenen l’instint de buscar un refugi net i segur en el moment delpart i durant la cria dels seus cadellsLa gestació dura 9 setmanes. Acostuma a tenir entre 1 i 12 cadells (segons laraça), que alimenta amb llet durant unes 6 setmanes.Els dos primers mesos de vida dels cadells, són molt importants. La seva mareels ensenya a relacionar-se amb els seus germans i el llenguatge caní complet.Aquest, els servirà per conviure amb els seus congèneres d’adult.
 16. 16. QUÈ MENJA?Inicialment el gos era carnívor, però amb els anys sha anat adaptant a menjardiferents tipus daliments; per tant ara és omnívor.Principalment menja pinso compost de diferents nodrients: proteïnes, minerals,etc.El pinso pot ser: pinso de cadell o pinso de gos adult. Per a gos adult poden ser demida petita, mitjana o gran.Com el pinso és un aliment molt sec necessiten beure molta aigua.De tant en tant poden menjar aliments cuinats (pollastre, hamburguesa ...), tambéossos que no és trenquin (de vedella o de porc) que el serveix per llimar les dents, itambé algunes fruites fresques (pomes, peres ...).Com a premi per el bon comportament sels hi dona llaminadures per a gossos.El que no pot menjar és: ossos que es trenquin (com els de pollastre), brossa,tomàquet, cebes, raïm, llaminadures (xocolata, caramels, xiclet ...)
 17. 17. Curiositats sobre els gossos-El gos que va viure més temps, va ser el d’un pastor i ramader australià que vaarribar a ledat de 29 anys.-El rellotge intern dun gos és excel·lent, sempre sap quan és lhora de menjar, depassejar, de tornada del treball del seu amo.-Els gossos poden escoltar sons des duna distància de 225 metres.-El primer ésser viu terrestre en orbitar la Terra, va ser una gossa russa anomenadaLaika.-Els gossos tenen prop de 100 expressions facials, la major part delles és feta ambles orelles.-La raça chow-chow té la llengua negra-La raça mes veloç: és el Llebrer , pot arribar als 72 kilòmetres per hora.-El nas ajuda a un gos a mantenir-se fresc, de fet quan més llarg és fa més fàcildeliminar la calor excessiva.
 18. 18. Els gossos també van a la “Pelu”? Per completar la meva recerca sobre el gos, vaig visitar una perruqueria de gossosque tenim al barri que es diu “Can Pelu”. És de l’Òscar (pare Laia classe L’Alzina del R yC). Em va explicar que el gos domèstic al conviure amb les persones es necessari tenir-loben net. Com a mínim s’han de rentar bé cada 2 mesos, però el normal seria cadames. Per això, utilitzen uns sabons especials que varien segons la raça.Qué les races que tenen el pèl curt són les que els hi cau més.Que és important pentinar-los cada setmana per treure les restes de pèl mort.També em van ensenyar, les últimes tendències en pentinats per a gossos. Diferentsjoguines per mossegar que els ajuden a reforçar les dents i alliberar tensió. Així comdiferents tipus de menjar, que els agraden molt.
 19. 19. FI

×