L E T T E R
Bro
j7
jul2013
w
ww.prime.ba
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 2
PROACTIVE 2013
PROACTIVE 2013, deveta edukativna
konferencija o odnosima s javnošću
u ...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS3
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 4
Tehnička realizacija projekta Poslovni
forum „Porodične firme – stub razvoja
ekonomije...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS5
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 6
ConsultIn čini tim mladih ali veoma
iskusnih menadžera koji će kao
profesionalni konsu...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS7
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 8
U martu ove godine održan je prvi dječiji
festival jednominutnog filma “Imate
minut?” ...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS9
Prime tim je organizovao besplatno
predavanje za studente novinarstva i
komunikologije ...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 10
Prime Communications je za
klijenta „Čistoća“ A.D. Banja
Luka u aprilu osmislila akci...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS11
DRUŽENJESANOVINARIMA,
ČISTOĆA“ADBANJALUKA
Agencija je za preduzeće“Čistoća” AD
Banjalu...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 12
MARKICA–140GODINA
Predstavljanjem poštanske marke u čast 140
godina Banjalučke pivare...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS13
SVEČANO POTPISIVANJE„POVELJEZAČISTVRBAS“
Agencija je za UNDP BiH u
organizaciji potpis...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 14
Podravkinomtradicionalnomnastupuna
MeđunarodnomsajmugospodarstvauMostaru
agencija PRI...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS15
Već dobro poznat mališanima iz cijelog
regiona po dobrom druženju i lijepoj
muzici, fe...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 16
DONIRANE KNJIGE DJECI
NA ODJELJENJU HEMATO
-ONKOLOGIJE KLINIČKOG
CENTRA BANJALUKA
McD...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS17
McDonald’s Banjaluka podržao je Košarkašku
ligu osnovnih škola grada Banjaluka za VII
...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 18
PEUGEOTROADSHOW2013
Već četvrtu godinu za redom Peugeot u
BiH organizuje Peugeot road...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS19
PEUGEOT
KAMPANJE
U proteklih par mjeseci
radili smo i na nekoliko
interesantnih kampan...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 20
Kako bi dočarala magičan spoj elegancije
i luksuza u salonu najmještaja i kućnih
deko...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS21
NEKTAR VIDEO
KONKURS
Prime Digital je za Banjalučku
pivaru realizovao aplikaciju na
Fa...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 22
STANJE PR
PROFESIJE U BIH
Realizovanotreće istraživanje stavova
stručnjakazaodnosesja...
NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 30
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Prime newsletter vol7

828 views

Published on

Prije godišnjih odmora PRIME tim vam predstavlja nekoliko zanimljivih projekata koje smo realizovali u posljednjim mjesecima. Iza nas su i velike konferencije, regionalna edukativna konferencija o odnosima s javnošću PROACTIVE 2013 i Poslovni forum o prordičnim firmama. U novom broju našeg newsletter-a možete saznati više o projektima iz oblasti odnosa s javnošću, event menadžmenta, online komunikacije, dizajna i drugih oblasti, koje je agencije PRIME Communications realizovala u prethodnom periodu.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
828
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
490
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Prime newsletter vol7

 1. 1. L E T T E R Bro j7 jul2013 w ww.prime.ba
 2. 2. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 2 PROACTIVE 2013 PROACTIVE 2013, deveta edukativna konferencija o odnosima s javnošću u organizaciji PR agencije PRIME Communications, održan je od 23. do 25. maja u hotelu Monument na Kozari. Konferencija je otvorena predavanjem jednog od najvećih evropskih PR praktičara, Bill Nichols. Stručnjak sa preko 30 godina međunarodnog iskustva u PR-u i marketingu i voditelj studija odnosa s javnošću i marketinga na “Bucks New University” u Velikoj Britaniji govorio je o trendovima u PR- u, te o promjenama kroz koje prolazi profesija odnosa s javnošću i šta će to podrazumijevati za one koji se bave ovom profesijom.
 3. 3. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS3
 4. 4. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 4 Tehnička realizacija projekta Poslovni forum „Porodične firme – stub razvoja ekonomije Republike Srpske“ u organizaciji Centra za edukaciju ProEduca je povjerena u ruke agenciji Prime Communications. Agencija je bila zadužena da osmisli vizuelni identitet projekta, izuzetnu prepoznatljivu medijsku kampanju, event management za Poslovni forum, kao i PR podršku događaju. Poslovni forum koji je održan 15. maja u Narodnom pozorištu Republike Srpske uspio je da okupi preko 200 privrednika i vlasnika kompanija, predstavnike vlasti i medije koji su na cjelodnevnom skupu razmjenjivali stavove i lična iskustva Poslovni forum Porodične firme - stub razvoja ekonomije Republike Srpske predstavnika uspješnih porodičnih firmi. Učesnici Foruma su imali priliku da slušaju predavanja stručnjaka s višegodišnjim iskustvom u uspješnom upravljanju porodičnim firmama, te da saznaju šta su ključni izazovi za porodične firme.
 5. 5. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS5
 6. 6. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 6 ConsultIn čini tim mladih ali veoma iskusnih menadžera koji će kao profesionalni konsultanti, kroz usluge poslovnog, računovodstvenog i pravnog savjetovanja, svim klijentima pružiti konkretne savjete i podršku da odgovore na poslovne izazove i prevaziđu kompleksne probleme sa kojima se suočavaju. ConultIn pruža usluge iz sljedećih oblasti: - poslovno i finansijsko savjetovanje; - računovodstvene usluge i savjetovanje; - pravno savjetovanje iz oblasti privrednog prava. Za ConsultIn smo radili na osmišljavanju i kreiranju imena, vizuelnog identiteta, komunikacionih materijala, web dizajn, dizajn enterijera… CONSULTIN
 7. 7. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS7
 8. 8. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 8 U martu ove godine održan je prvi dječiji festival jednominutnog filma “Imate minut?” u Multipleksu Palas u Banjaluci na kojem su prikazana 22 filma koja su u cjelosti napravila djeca iz 11 opština u sklopu programa “Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u Bosni i Hercegovini”. Uz prisustvo autora filmova, njihovih porodica i prijatelja iz škole, predstavnika vlasti u BiH, Evropske unije, UNICEF-a i mnogih drugih gostiju prikazani su filmovi koji su ušli u najuži izbor od ukupno 105 snimljenih filmova, te su u sklopu svečane ceremonije proglašeni najbolji u nekoliko kategorija. Djeca su u sklopu ovog projekta, kojeg je realizovao UNICEF u BiH u saradnji sa organizacijom Genesis, obučena da definišu vlastitu ideju socijalne zaštite i inkluzije, ispričaju tu ideju u minuti i pretoče je u film koji je dobio pažnju javnosti i koji ima za cilj da podstakne donosioce odluka na rješavanje problema. Agencija je bila zadužena za izradu vizuelnog identiteta Festivala, izradu promotivnih materijala kao što su video spot, oglasi, posteri, pozivnice itd, online prikazivanje i glasanje za najbolji jednominutni film kao i online komunikaciju na Facebook stranici “Zid dječijih želja” u periodu organizacije i realizacije Festivala, pomoć oko organizacije događaja, te PR podršku projektu i Festivalu jednominutnog filma. FESTIVAL JEDNOMINUTNOGFILMA“IMATEMINUT?”
 9. 9. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS9 Prime tim je organizovao besplatno predavanje za studente novinarstva i komunikologije banjalučkih fakulteta „Twittosfera i novinari na izvoru informacija“ s ciljem da svježe i buduće kolege upozna s čarima Twitter-a, upozori ih na izazove komunikacije novinara na društvenim mrežama i ponudi im iskustvo i znanje kako bi što uspješnije i sa što više uživanja učestvovali u javnom online dijalogu. Takođe, to je bila prilika za kratki čas novinarstva i podsjećanje šta znači biti na izvoru informacija, te motivaciju za pomjeranje granica izvora i dostupnosti kvalitetnih i tačnih informacija. Predavanjezastudente„Twittosfera inovinarinaizvoruinformacija“ PRIMEDRUŽENJE U SARAJEVU Tim agencije PRIME Communications organizovao je u Sarajevu u aprilu druženje sa klijentima, novinarima, saradnicima i prijateljima.
 10. 10. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 10 Prime Communications je za klijenta „Čistoća“ A.D. Banja Luka u aprilu osmislila akciju „Čist primjer“ koja ima za cilj podizanje javne svijesti o značaju odvajanja otpada na mjestu nastanka. S obzirom da preduzeće „Čistoća“ djeluje na lokalnom nivou, kampanja je prvenstveno usmjerena na banjalučku javnost. U cilju informisanja i edukacije naših građana, u aprilu su izrađene specifične poruke i informativno-promotivno- edukativni materijali kojima se građanima želi približiti važnost primarnog odvajanja otpada. Izrađena su 2 tematska postera, informativno- edukativno- promotivni letak, promotivni radio spot, a u maju mjesecu je realizovana i bilbord kampanja. AKCIJA„ČIST PRIMJER“
 11. 11. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS11 DRUŽENJESANOVINARIMA, ČISTOĆA“ADBANJALUKA Agencija je za preduzeće“Čistoća” AD Banjaluka u februaru organizovala briefing i druženje sa novinarima na kojem su predstavljeni planovi rada za tekuću godinu i najavljeni projekti koje “Čistoća“ planira da realizuje u narednom periodu. Podizanje svijesti javnosti o savremenom načinu upravljanja otpadom je jedan od ciljeva „Čistoće“ za naredni period, te je Agencija za ovu priliku pripremila zanimljive pozivnice za novinare kojima smo željeli ukazati na sistem efikasnog upravljanja otpadom. OSNOVNE ŠKOLE „ČIST PRIMJER“ BANJALUKE Agencija je u Administrativnoj službi Grad Banja Luka organizovala svečanu dodjelu diploma i zahvalnica za banjalučke osnovne škole koje su učestvovale u akciji prikupljanja ambalažnog otpada, a koju je organizovala „Čistoća“ A.D. Banja Luka. AKCIJA EKO-KESE U okviru akcije „Čist primjer“ počeo je projekat „Eko-kese“, čiju je promociju Agencija organizovala u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Nova Varoš gdje će ovaj projekat biti realizovan kao pilot do kraja avgusta 2013. godine. Projekat ima za cilj da smanji ukupnu količinu otpada koji ide na deponiju, te da se iskorištavanjem otpada kao sekundarne sirovine sačuva energija i prirodni resursi. U cilju informisanja javnosti o aktivnostima Projekta, izrađen je i informativni letak.
 12. 12. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 12 MARKICA–140GODINA Predstavljanjem poštanske marke u čast 140 godina Banjalučke pivare označen je početak obilježavanja proslave jubileja Pivare. Agencija Prime Communications pružila je podršku u organizaciji konferencije za medije na kojoj je promovisana poštanska marka, te u odnosima s javnošću. PITURA U POSJETI BANJALUČKOJ PIVARI Splitski dvojac Toni Pavlović i Lovre Režić na pivskoj turneji po pivarama bivše Jugoslavije posjetili su Banjalučku pivaru. Predstavnici Banjalučke pivare ugostili su sa velikim zadovoljstvom ove pivopije i s njima proslavili 140 godina rada i proizvodnje piva, predstavili im novi proizvod Nektar ananas, te ugostili tim povodom predstavnike medija, i vlasnike popularnog automobila „ Fićo“. Agencija je osmislila aktivnosti i događaj, pružila podršku realizaciji aktivnosti i događaja, te PR podršku.
 13. 13. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS13 SVEČANO POTPISIVANJE„POVELJEZAČISTVRBAS“ Agencija je za UNDP BiH u organizaciji potpisivanja „Povelje za čist Vrbas“ bila zadužena za odnose s medijima, te moderaciju svečanog događaja u Donjem Vakufu u maju ove godine na kom su prisustvovali ministri nadležnih entitetskih i kantonalnih ministarstava, načelnici opština/općina sliva rijeke Vrbas, predstavnici fondova i agencija, te donatori. Svečanim potpisivanjem „Povelje za čist Vrbas“ zvanično je obilježen početak „Programa zaštite životne sredine i razvoja turizma u slivu rijeke Vrbas“ koji finansiraju Vlada Japana i kompanija Coca Cola, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP.
 14. 14. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 14 Podravkinomtradicionalnomnastupuna MeđunarodnomsajmugospodarstvauMostaru agencija PRIMECommunicationspružilaje i ove godine PRpodršku.Podravkinštandsu nakonsvečanogotvaranjaposjetiliVjekoslav Bevanda, predsjedavajućiVijećaministaraBiH, ZoranMilanović,predsjednikVladeRepublike Hrvatske, IvicaDačić,predsjednikVlade Republike Srbije,MiloĐukanović,predsjednik Vlade Crne Gore,tešefDelegacijeEUuBiHi specijalni predstavnikEvropskeunijeuBiH, ambasadorPeterSorensen idrugivisoki zvaničnici. InteresovanjemedijazanastupPodravkena Sajmu,visokudelegaciju,teposjetupredstavnika UpravePodravkebilojeizuzetnoveliko. Podravka je i ove godine priredila degustacije najfinijih jela koja su pripremali Podravkini promoteri kulinarstva, a u saradnji s HGK Županijske komore Koprivnica i Koprivničko- križevačke županije organizovala svečanu večeru u hotelu Ero. PODRAVKATRADICIONALNO NA MEĐUNARODNOMSAJMU GOSPODARSTVAUMOSTARU
 15. 15. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS15 Već dobro poznat mališanima iz cijelog regiona po dobrom druženju i lijepoj muzici, festival dječje pjesme „Lino Fest “ održan je u Sarajevu jedanaestu godinu za redom, 25. maja 2013. godine. Mali pjevači svojom energijom i odličnim nastupom izazvali su veliko oduševljenje prisutnih što je potvrdio gromoglasni aplauz nakon svakog nastupa. Tema ovogodišnjeg Festivala dječije pjesme bila je “Djeco, čitajmo pjesnike”. Agencija je pružila PR podršku ovom dječijem Festivalu kojeg tradicionalno podržava Podravka u BiH. ODRŽAN11.FESTIVAL DJEČIJEPJESME“LINOFEST” VELIKIM SRCEM DO VELIKOG DOBITKA Podravka u BiH uspješno je realizovala akciju “Velikim srcem do velikog dobitka” u sklopu koje su ljubitelji Podravkinih supa mogli osvojiti vrijedne nagrade, a ujedno pružiti podršku osobama s Down sindromom. Pored toga što je izvučeno 153 dobitnika nagrada, Podravka je novčani iznos u vrijednosti od po 2.000 KM uručila Udruženju „Svjetlice“ iz Banja Luke, Udruzi za Down sindrom Mostar, Udruženju „Humanost“ iz Zenice, Ambulanti za Medicinsku Genetiku sa Genetičkim Savjetovalištem u okviru Klinike za dječije bolesti u Tuzli i Udruženju za pomoć osobama sa Down sindromom „Život sa Down sindromom“ iz Sarajeva. Agencija je pružila podršku u realizaciji donacija u 5 različitih gradove, te PR podršku aktivnosti.
 16. 16. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 16 DONIRANE KNJIGE DJECI NA ODJELJENJU HEMATO -ONKOLOGIJE KLINIČKOG CENTRA BANJALUKA McDonald’s i gosti restorana u Banjaluci donirali su knjige djeci koja se liječe na Odjeljenju hemato-onkologije Kliničkog centra Banjaluka. Cilj aktivnosti bio je osnažiti, motivisati, inspirisati, razveseliti i biti oslonac djeci koja se liječe na Odjeljenju dječije hemato-onkologije Klinike za dječije bolesti Kliničkog centra Banjaluka, a dio je dugoročne opredijeljenosti kompanije McDonald’s poboljšanju uslova života lokalnih zajednica, i dio globalne strategije McDonald’s podrške djeci. Aktivnost je planirana i realizovana prilozima gostiju McDonald’s restorana u Banjaluci. Agencija je napravila prijedlog aktivnosti, pružila podršku realizaciji ove aktivnosti, izboru naslova, te podršci u odnosima s javnošću. McDonald’s Banjaluka donirao je opremu vrijednu 10 hiljada KM dječijem Odjeljenju hemato-onkologije Kliničkog centra Banjaluka. Cilj McDonald’s Banjaluka bio je pomoć u obezbjeđenju uslova za što kvalitetnije i uspješnije liječenje djece na Odjeljenju, te olakšanje i poboljšanje njihovog boravka na Odjeljenju. Podrška dječijem Odjeljenju za hemato-onkologiju dio je strateškog opredjeljanja društveno odgovornog OpremazaOdjeljenjehemato-onkologije KliničkogcentraBanjaluka poslovanja McDonald’s Banjaluka, koje je u potpunosti u skladu s globalnom strategijom kompanije McDonald’s u dijelu podrške poboljšanju uslova za razvoj i položaj djece. Agencija je napravila prijedlog aktivnosti i događaja, pružila podršku realizaciji aktivnosti i primopredaje donacije, učestvovala u nabavci opreme, organizovala konferenciju za medije, te pružila PR podršku.
 17. 17. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS17 McDonald’s Banjaluka podržao je Košarkašku ligu osnovnih škola grada Banjaluka za VII razrede i mlađe donacijom opreme za svih 20 školskih selekcija koje su učestvovale u takmičenju, kao i aktivnim učešćem u promociji lige s ciljem afirmacije košarke među učenicima i dodatne motivacije djece Košarkaškaligazaosnovce za bavljenje košarkom. U takmičenju je učestvovalo više od 250 osnovaca koji su za mjesec dana odigrali preko 50 utakmica. Prime je pružio podršku u promociji Lige, organizaciji konferencije za medije, te podršci u odnosima s javnošću na otvaranju i zatvaranju, te tokom cijelih mjesec dana Lige.
 18. 18. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 18 PEUGEOTROADSHOW2013 Već četvrtu godinu za redom Peugeot u BiH organizuje Peugeot road show u sklopu kojeg je ove godine posjetio osam gradova. Cilj ove aktivnosti je da omogući građanima cjelodnevno druženje sa Peugeot-om, testiranje novih modela, te kupovinu vozila po specijalnim cijenama. Odziv i interesovanje građana u Zenici, Banjaluci, Mostaru, Brčkom, Sarajevu, Tuzli i Bihaću i Bijeljini bio je odličan pa je Peugeot odlučio da u septembru ponovo posjeti nekoliko gradova. Agencija PRIME Communications bila je zadužena za dizajn kampanje, PR podršku kao i online komunikaciju. ČESTITKA ZA 8. MART Kreirana je posebna čestitka za 8. mart koja je uručena novinarkama na ovaj dan sa posebnom posvetom od Peugeota BiH.
 19. 19. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS19 PEUGEOT KAMPANJE U proteklih par mjeseci radili smo i na nekoliko interesantnih kampanja za promociju Peugeot proizvoda. GENERALNIUVOZNIKIDISTRIBUTERPEUGEOTPROIZVODAZABiH:VERMONTSARAJEVO:DžemalaBijedića178,tel033769105, fax: 033 769 096 OVLAŠTENI PEUGEOT PARTNERI: SARAJEVO: BLOK 033 769 165 - TUZLA: AUTO BLOK 035 394 300 BANJALUKA: VERANOMOTORS051380444MOSTAR:CROAUTO036347145-BR KO:AUTO-IN049305130-ZENICA:ACBEGANOVIĆ 033446-100-MODRI A:NOVOPROM053820331 DOBOJ:NOVOPROM053202444-BIHA : BEGOVIĆ037319134 Do 13.5. u svim ovlaštenim Peugeot servisima vrijede posebni uslovi za kupovinu i ugradnju rezervnih dijelova. Povjerite svoj Peugeot stručnjacima i ne zaboravite da samo korištenje proizvoda i usluga ovlaštenih servisa produžava radni vijek Vašeg vozila i omogućava dugoročnu uštedu. V-Clic 2.145KM 2.710KMKisbee POBIJEDI GRADSKU GUŽVU NA SKUTERU LAVLJEG SRCA
 20. 20. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 20 Kako bi dočarala magičan spoj elegancije i luksuza u salonu najmještaja i kućnih dekoraciija Unicoop home, Agencija je kreirala jedistven događaj otvaranja salona i upravljala njegovom realizacijom tokom vruće, ali ugodne ljetnje večeri. Salon namještaja i kućnih dekoracija “Unicoop Home” veličine 2000m2, ima više od 5.000 artikala, najkvalitetnijeg namještaja, kuhinja, rasvjete, opreme za kupatila i kućnih dekoracija. OTVORENUNICOOP HOMESALONNAMJEŠTAJA KLINIČKI CENTAR BANJALUKA NOVI KLIJENT Novi klijent agencije Prime Communications je Klinički centar Banjaluka. Agencija za Klinički centar Banjaluka obezbjeđuje usluge kompletne interne i eksterne komunikacije Kliničkog centra Banjaluka : strateško planiranje (izrada Strategije komuniciranja Kliničkog centra, planiranje komunikacijskih aktivnosti ), odnosi s medijima, komunikacijska podrška u izradi promotivnih materijala i publikacija, interna komunikacija, krizna komunikacija, press kliping i media monitoring.
 21. 21. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS21 NEKTAR VIDEO KONKURS Prime Digital je za Banjalučku pivaru realizovao aplikaciju na Facebooku za video konkurs na temu „Banjalučka pivara u narednih 140 godina“. U pitanju je video konkurs čiji je cilj da podstakne fanove na snimanje zanimljivih i originalnih video uradaka na temu njihovog omiljenog piva. 3 videa će biti nagrađena - najoriginalniji video, video sa najboljom režijom i video sa najvećim brojem lajkova na Facebooku. Sve se organizuje u sklopu obilježavanja jubileja 140 godina pivare. Konkurs traje do polovine jula. SARADNJA SA HYPO ALPE ADRIA BANK U BIH Novi klijent Prime Digital tima od aprila je Hypo Alpe Adria Bank u Bosni i Hercegovini. Hypo banka je odlučila da se priključi novim trendovima komunikacije sa svojim klijentima i ukazala povjerenje našem timu da im pomogne u tome. LAVOVSKA LJUBAV Digital tim agencije PRIME Communications je početkom godine realizovao akciju “Lavovska ljubav” za Peugeot BiH. Primili smo oko 30 priča na temu “Šta za vas znači Lavovka ljubav” i povodom Dana zaljubljenih odlučili da nagradimo jednu od ljubavnih priča sa romantičnom večerom u jednom od ekskluzivnih restorana u Sarajevu. Pobjednički par je pored večere imao obezbjeđen i prevoz čime je bio u prilici da testira Peugeot 208 za tu veče. SVAKE SEDMICE ZANIMLJIVE AKCIJE U MULTIPLEKS PALAS ZaklijentaMultipleksPalas uBanjaluciPrimeDigitaltim redovnoosmišljavairealizuje zanimljiveaktivnostiza posjetioceFacebookstranice ovogkinakojesuinteraktivne, povezanesatrenutnim repertoaromukinuiomogućuju fanovimadakrozsvojeaktivnosti osvojeulazniceilizanimljive poklonesvojihnajdražihfilmova. Trenutnoserealizuje fotokonkursusklopukojeg seposjetiociMultipleksa Palasmogufotografisatisa plaketomnakojojsustudenti saUniverzitetazaMonstrume, glavnijunacinovoganimiranog filma.Fotografijumoguuz pomoćaplikacijepostavitina Facebookstranicu,amnogiod njihćezasvojtrudbitinagrađeni. LAVOVSKA LJUBA 21 jom ova čime je bio u prilici da testira Peugeot 208 za tu veče. PRIME DIGITAL
 22. 22. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 22 STANJE PR PROFESIJE U BIH Realizovanotreće istraživanje stavova stručnjakazaodnosesjavnošću Uistraživanjuo stanjuPRprofesije u BiH,kojejerealizovalaagencija PRIME Communications,učestvovaloje 115PR praktičara.Cilj istraživanja bio je napraviti presjektrenutnogstanja PRprofesije uBiH, saznatiukojempravcusestruka razvija, te sa kojimseizazovimasvakodnevno PR praktičari susrećuupraksi. Pročitajostatak http://prime.ba/stanje-pr-profesije-u-bih-2013/ MOŽEŠ LI BITI VOĐA BEZ TITULE Menadžeri 21.vijekakodnasvjerujudaim ta mala titula“menadžer“donosiuticaj i poslušnost drugih daradeposvećenoipoletno, bašonako kakobioviželjeli. Pročitaj ostatak http://prime.ba/mozes-li-biti-voda-bez-titule/ PR U REGIJI U DUBOKOJ DEPRESIJI NikadnisampomisliladabihPROACTIVEi riječ“depresija”moglauvrstitiuistitekstjer sutakonferencijailjudiskojimimamPRiliku dasetatridanadružimiodnjihučimsigurno jednaodnajvrijednijihmogućnostiuovom poslu. Pročitajostatak http://prime.ba/pr-u-regiji-u-dubokoj- depresiji/ Najnovije na PRIME blogu
 23. 23. NEWSLETTER | PRIME COMMUNICATIONS 30

×