Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Identifica els recursos_a_utilitzar.valencia

7,340 views

Published on

Presesntació electrònica sobre els disversos recursos a utilitzar

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Identifica els recursos_a_utilitzar.valencia

 1. 1. en les teues cerques d’informació
 2. 2. Les fonts d’informació Les fonts d’informació són de diversos tipus... ...distingir la tipologia de recursos de informació t’ajudarà a seleccionar els documents apropiats per a les teues cerques documentals.
 3. 3. Les fonts d’informació http://www.wordle.net/
 4. 4. Les fonts de informació Totes les fonts d’informació es divideixen en tipus: Fonts : ens ofereixen una resposta directa per a una necessitat informativa. Fonts : no ens donen una resposta directa, sinó que ens envien als recursos on trobarem la informació.
 5. 5. Les fonts primàries http://www.wordle.net/
 6. 6. Les fonts primàries  Les fonts primàries són creacions originals, que ens donen una informació directa.  Els llibres, els articles de revista, les enciclopèdies, són exemples de fonts de informació primària.  Dins de les quals trobarem informacions puntuals, com en les enciclopèdies; més específiques i extenses, com en els llibres; o més actualitzades, com en els articles de les últimes revistes.
 7. 7. Les fonts primàries • Les fonts primàries també les trobem en : llibres electrònics enciclopèdies online revistes-e
 8. 8. Les fonts secundàries http://www.wordle.net/
 9. 9. Les fonts secundàries  Les fonts secundàries són documents que compilen i ressenyen la informació publicada en les fonts primàries.  Et serveixen per a: • Informar-te de què documents primaris sobre temes d'interès existeixen. • Remetre’t als continguts dels documents que pugen ajudar-te a solucionar les teues necessitats informatives.
 10. 10. Les fonts secundàries • Les fonts secundàries també les trobem en : catàleg online índex de sumari en Internet bases de dades
 11. 11. Quina font d’informació seleccionem?
 12. 12. Enciclopèdies i diccionaris  Són útils per a obtindre una aproximació àmplia d’un tema , o per a obtindre dades concretes  N’hi ha generals, per a tots els temes, i especialitzades, per a una matèria concreta. Què és el cubisme? Quina obra va escriure Cervantes? En què any va nàixer Voltaire?
 13. 13. Manuals  Són una aproximació a les bases d’una disciplina per a qui s’inicia en ella.  Recopilen dades i tècniques fundamentals de consulta fàcil. Vull informació sobre la poesia espanyola en el barroc
 14. 14. Monografies  Són estudis sobre un tema concret dins d’una disciplina.  Serveixen per a conèixer en profunditat un camp. Cerque informació sobre l’amor en la poesia
 15. 15. Revistes  Són publicacions que apareixen periòdicament (mensuals, bimestral, semestral…)  Són una font d’informació actualitzada, necessàries per a mantenir-se actualitzats. Necessite estar al dia en matèria de psicologia Deportiva
 16. 16. I com localitzem els llibres, revistes, etc.?
 17. 17. Catàlegs  Els catàlegs de biblioteques són la font principal per a localitzar llibres, revistes, diccionaris, enciclopèdies, pel·lícules i altre materials.  Utilitza el catàleg Trobes per a localitzar tots els materials de las biblioteques de la Universitat de València, tant en paper com electrònics.
 18. 18. Bases de dades Les bases de dades et serveixen per a trobar referències d’articles de revista, o el text complet d’aquestos articles. Et serveixen per a saber el que s’ha publicat sobre una matèria.
 19. 19. ...i també està Internet...
 20. 20. Motors de cerca Els motors de cerca serveixen per a trobar informacions concretes en pàgines web, cercant per paraules clau.
 21. 21. Directoris web Són classificacions temàtiques d’enllaços a llocs web. Són millors que els motors de cerca per a trobar webs de una determinada temàtica.
 22. 22. ...vés amb COMPTE!  En la web podem trobar tots tipus d’informació: llibres, revistes, diccionaris, enciclopèdies...  ...però no tota aquesta informació és fiable, actualitzada, completa, o adequada.
 23. 23. Exemple de llibre en Google books
 24. 24. Exemple de cerca en Google
 25. 25. Utilitza els recursos de la teua biblioteca  Els recursos d’informació que trobaràs a la biblioteca ha sigut seleccionats mitjançant criteris de qualitat...  ...i a més estan organitzats i estructurats per a facilitar la seua recuperació. ¡APROFITA’LS! Imágenes tomadas de http://www.gettyimages.es/
 26. 26. Bibliografia • • • • Universidad de Cantabria, Biblioteca Universitaria de. Cómo buscar informació en electrónica y comunicaciones [en líniea]. < http://ocw.unican.es/historicode-cursos/como-buscar-informacion-en-electronica-y/como-buscarinformacion-en-electronica-y-comunicaciones/pdf/02.pdf> [Consultat: 27 agost 2010] Universidad de La Laguna, Biblioteca Universitaria. Cómo elaborar un trabajo [en línia]. <http://www.bbtk.ull.es/view/institucional/bbtk/Como_elaborar_un_trabajo/ es> [Consultat: 25 agost 2010] Università di Bologna, Biblioteca Universitaria. Information literacy-Basic course: Identifying what resources to use [en línia]. <http://www.sba.unibo.it/portale/formazione/corso-di-informationliteracy/cil/cil-multimediale_old/eng/UD3/engine/container.htm> [Consultat: 29 de Agost 2010] Universitat Pompeu Fabra, Biblioteca Universitaria. Cómo Elaborar Un Trabajo Académico [en línia]. <http://www.upf.edu/bibtic/es/recursos/treaca/> [Consultat: 27 agost 2010]

×