Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cap infant sense colònies 2013

233 views

Published on

Dossier informatiu de la campanya solidària Cap infant sense colònies que es va presentar als mitjans de comunicació en la roda de premsa del 14 de maig de 2013.
Cap infant sense colònies és una campanya solidària de recaptació de diners per becar les colònies i casals d'estiu d'infants i joves de famílies sense recursos econòmics.
www.peretarres.org/ajudals

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cap infant sense colònies 2013

 1. 1. Cap Infant sense colònies 2013Campanya solidària per becar colònies i casals d’infants sense recursos
 2. 2. Objectius Contribuir al creixement i desenvolupament personaldinfants i joves, principalment en situació de riscdexclusió social. Fomentar la inclusió social a través dels centresdesplai i en activitats deducació en el lleure. Potenciar el voluntariat com a eina dinclusió social. Millorar la qualitat de les activitats deducació en ellleure adreçades a infants i joves en situació devulnerabilitat social. Garantir la correcta alimentació d’infants en situacióde vulnerabilitat social en els períodes no escolars.
 3. 3. Beneficis pels infants participants Viure en un entorn inclusiu i normalitzat, que elsofereix valors i recursos educatius. Benestar personal i allunyat de conflictes i malestar,en el que l’infant se sent acollit:“algú que em cuida, m’acompanya, m’escolta, m’estima...”. Noves formes de relacionar-se amb l’entorn senserecórrer a l’agressivitat, la impulsivitat i el conflicte:“puc tractar bé als altres i alhora em puc sentir ben tractat”. El monitor/a es converteix en un referent positiu iestable que ajuda a l’infant a créixer de forma positiva.
 4. 4. Activitats Beques pels casals i colònies dels centresd’esplai federats a la Fundació Pere Tarrés. Beques pels casals i colònies organitzats desde la Fundació Pere Tarrés. Organització d’una ruta de muntanya per a jovesen situació de vulnerabilitat social. Realització de casals d’estiu en barris ubicatsen zones deprimides i organitzats de formacoordinada amb la xarxa d’entitats de la zona. Realització de casals d’estiu i colònies amb lacol·laboració d’entitats que acullen infància ensituació de risc social.
 5. 5. BeneficiarisInfants i adolescents d’entre 4 i18 anys amb dificultats especials,afectats pel fracàs escolar,l’absentisme, carències afectivesi socials, delinqüència omarginació.Beneficiaris/es directes: 2.200Beneficiaris indirectes: Les famílies dels infants i adolescents participants.
 6. 6. Àmbits d’actuació
 7. 7. Fonts de finançamentPrevisió d’ingressos 2013Ajuntament de BarcelonaDiputacionsGeneralitatDonants particulars i empresesLa Marató de TV3Fundació La CaixaTotal 500.000,00€Previsió despeses 2013Beques Centres Esplais 473.582,00€Beques per a la participació enactivitats pròpies de la Pere Tarrés22.500,00€Colònies i Casals socials 30.000,00€Total 526.082,00€
 8. 8. Com i qui pot sol·licitar les beques Els centres d’esplai federats a la Fundació Pere Tarrés després d’acreditar la situaciósociofamiliar del nen o nena. Escoles, parròquies, Càritas i Serveis Socials, en la derivació d’infància en situació devulnerabilitat social.
 9. 9. Resultats campanya 20121673 beques i ajuts per colònies i casals a infants de famílies amb dificultatseconòmiques.
 10. 10. Col.laboració Càritas i Pere TarrésCàritas i la Fundació Pere Tarrés han unit esforços per a la Campanya “Cap Infantsense colònies 2013”, acordant les accions i iniciatives següents: Suport en l’avaluació dels casos a lhora de concedir les beques. Organització de colònies i casals conjunts en els centres per infànciavulnerable que no disposen de recursos i que són coordinats per Càritas . Beques per infants que provenen de famílies sense recursos a les activitats que jaorganitza la Fundació Pere Tarrés. Col·laboració en la campanya de difusió i captació de fons.

×