POZITEAM Bővített Műhely LMS

759 views

Published on

Petákné Balogh Anikó prezentációja: LMS használatának tapasztalatai a tudásmenedzsment tükrében.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
759
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
167
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

POZITEAM Bővített Műhely LMS

 1. 1. Egy LMS (Learning ManagementSystem) használatának tapasztalatai a tudásmenedzsment tükrében PETÁKNÉ BALOGH ANIKÓ, TANANYAGMENEDZSMENT CSOPORTVEZETŐ, GÁBOR DÉNES FŐISKOLA
 2. 2. Kihívások Személyre szabott tudásmenedzsment megoldások, szolgáltatások.  Vállalati  Akadémiai szférában. A felsőoktatási intézmények ezen kívül több kihívást is rejtenek magukban.  A csökkenő hallgatói létszám  A képzések növekvő költsége Cél: megnyerni és megtartani a hallgatókat az intézmény számára. A tudásmenedzsment eszközei lehetnek az egyik ilyen megtartó és vonzerő.
 3. 3. Megoldások Kulcsszerepet játszik az új szerepet vállaló oktató mint mentor. A technikai és IT megoldások mellett a tutor "varázslóként" vezeti be a hallgatókat a tudásszerzés megváltozott módszereibe,  informatikai oldalról az e-learning menedzsment rendszerek (LMS),  humán oldalról a digitális kompetenciák fejlesztése és felhasználása. Empirikus kutatás eredményei.
 4. 4. Az ILIAS LMS hallgatói használata Az ILIAS rövid története. A kérdőív kitöltésének népszerűsítése – Neptun. Jelenleg is folyik. Az eredményeket a PhD disszertációmban szeretném felhasználni. Minta – több, mint 100 hallgató töltötte ki és ez a szám folyamatosan növekszik.
 5. 5. 10. Hol és milyen eszközön használja az ILIAS-t? 1Más mobil eszközön helytől függetlenül. Munkahelyen.A főiskola épületében, tantermi/könyvtári számítógépen. A főiskola épületében, saját számítógépen (laptopon, notebookon).Otthon.
 6. 6. 12. Milyen tevékenységhez használja az ILIAS-t? 1Fórumokon a csoporttársakkal, más hallgatókkal információcserére.Más célra, pl. információszerzés adminisztratív ügyekkelkapcsolatban, elérhetőségek, telefonszámok, szabályzatok, stb.Fórumokon a tanárokkal való konzultációra.Önértékelő tesztek kitöltése, pl. vizsga előtt.Online tananyagok önálló tanulására.Jegyzetek, előadásvázlatok, útmutatók, egyéb tanulással kapcsolatos anyagok letöltésére.
 7. 7. 14. Milyen gyakran használja az ILIAS-t szorgalmi időszakban? ? 1Naponta. Hetente 2-3 alkalommal. Hetente 1 alkalommal. Havonta 1-2. alkalommal. Szinte alig.
 8. 8. 15. Milyen gyakran használja az ILIAS-t vizsgaidőszakban? Hetente 2-3 alkalommal., 44.12% Naponta., 43.14%Axis Title Hetente 1 alkalommal., 6.86% Havonta 1-2. alkalommal., 2.94% Szinte alig., 2.94% 1
 9. 9. 16. Volt-e valamilyen érzékelhető hatása az ILIAS használatának az ön tanulmányi és vizsgaeredményei 1Igen, javította a tanulmányi eredményeimet, jegyeimet. Nem, rontotta a tanulmányi eredményeimet, jegyeimet.Nem befolyásolta a tanulmányi eredményeimet, jegyeimet.
 10. 10. 18. Az ILIAS hatása a tanulmányaira. 1Semmilyen hatással nem volt. Alig befolyásolta. Közepesen befolyásolta. Erősen befolyásolta. Nagyon erősen befolyásolta.
 11. 11. Az ILIAS hatása nem a tanulmányokkal kapcs. 1Semmilyen hatással nem volt. Alig befolyásolta. Közepesen befolyásolta.Erősen befolyásolta. Nagyon erősen befolyásolta.
 12. 12. 20. Mennyire elégedett az ILIAS-szal? 1Nagyon elégedetlen vagyok. Kissé elégedetlen vagyok. Semleges. Elégedett vagyok. Nagyon elégedett vagyok.
 13. 13. 21. Ha lehetősége lenne választani... 1Az ILIAS-t (esetleg más e-learning rendszert) választanám.Nem szeretnék semmilyen e-learning rendszert használni a tanulmányaimhoz.
 14. 14. Következtetések Inkább tanulással kapcsolatos tevékenységekhez használják az LMS-t. Önálló tevékenységekhez (jegyzet, teszt). Vizsgaidőszakban ugrásszerűen megemelkedik az aktivitás. A tanárral való kapcsolattartás fontosabb, mint az egymással való kommunikáció, de nem jelentősen. Mobil eszközök fokozatos elterjedése.
 15. 15. Következtetések Az adminisztrációhoz, ügyintézéshez is használják, de alacsonyabb szinten. – Neptun! Kevésbé is befolyásolja, de mindenképpen közepes szinten. Általában elégedett. Mindenképpen használna egy LMS-t.
 16. 16. Köszönöm a figyelmet! Petákné Balogh Anikó, tananyagmenedzsment csoportvezető Gábor Dénes Főiskola, Budapest, H-1119, Mérnök u. 39., Tel.: +36 1 2030304 / 2140 mellék, balogh@gdf.hu

×