8 ciri ciri pengedar mlm

807 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
807
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

8 ciri ciri pengedar mlm

  1. 1. 8 KATEGORI PENGEDAR MLM 1. PENGEDAR LOTTO Ini adalah ahli-ahli yang datang untuk persembahan perniagaan dan tergoda dengan gembar-gembur MLM, membeli pakej pendaftaran dan kemudian hilang. Beberapa kali orang-orang ini mendaftar berdasarkan janji-janji penaja mereka, "sign up, dan saya akan bina untuk anda". Pelabur-pelabur tidak membeli perniagaan dan meneruskan profesion MLM, mereka membeli loteri perniagaan untuk melihat jika nombor mereka akan datang. Jika ini adalah anda, anda TIDAK meceburkan diri dalam profesion MLM dan anda tidak akan berjaya, hanya setakat menikmati produk anda.2. KUMPULAN HUJUNG MINGGU Mereka datang dengan pantas, membawa masuk sekumpulan orang, kadang-kadang bahkan menjana beberapa cek besar-merta. Beberapa minggu ke beberapa bulan kemudian apabila mereka tidak melihat perkembangan yang mereka kehendaki, samada mereka berhenti atau sekadar berpindah ke syarikat lain dan meninggalkan banyak mangsa. Kumpulan ini mula berkembang dalam industri anda dengan sikap bahawa mereka akan menimba jutaan ringgit Jika ini adalah anda, anda TIDAK mendalami profesion MLM dan anda tidak akan berjaya.
  2. 2. 3.KUMPULAN PEMANDU HAMBAKumpulan ini jarang berlaku tetapi mereka memang wujud.Individu-individu ini adalah pelabur yang datang dan mengharapkanupline untuk membina seluruh perniagaan untuk mereka.Kumpulan ini tidak berpuas hati dengan bantuan dan sokongan yangmereka terima dan mengharapkan upline untuk terus mewujudkan cekkebajikan untuk mereka.Orang-orang ini tidak malu untuk bertanya kepada upline merekauntuk meletakkan satu atau dua tembakan panas "di kaki mereka.Jika ini adalah anda, anda TIDAK berada dalam profesion MLM dananda tidak akan berjaya hanyalah setakat menikmati produk anda. 4.KUMPULAN SOSIAL Kumpulan sosial secara amnya adalah baik, mesra rakyat dan mereka terdiri daripada sebahagian besar tenaga kerja MLM. Sebab utama mereka kerana terlibat dalam MLM bukan wang. Mereka suka membuat kawan-kawan pertama; membuat duit mejadi sebab kedua. Mereka juga sangat membantu dalam perancangan dan penyelarasan acara dan mereka sering meluangkan masa mereka untuk duduk di meja pendaftaran dan tugas-tugas lain. Mereka berada di tiap-tiap mesyuarat dan latihan, tetapi tidak pernah membawa apa-apa prospek dengan mereka. Jika ini adalah anda, anda adalah bahagian yang penting dalam mana-mana pasukan dan amat disukai dan dihormati tetapi anda tidak akan mencapai kepentingan kewangan, jadi nikmati kenalan baru anda dan rakan-rakan & produk anda.
  3. 3. 5.KUMPULAN SEPARA MASAKumpulan ini adalah segmen terbesar tenaga kerja MLM. Merekamemanggil diri mereka PART TIME tetapi mereka TIDAK.Terdapat perbezaan yang ketara antara PART TIMER dan Separa Masa.Sesetengah separa masa menjalankan usaha perniagaan mereka untukmengambil tempat di belakang berbanding komitmen mereka yanglain untuk bersaing.Mereka hanya menjalankan perniagaan mereka apabila mereka bolehdan selagi mereka boleh bergantung semua komitmen kehidupanmereka yang lain.Mereka tidak mempunyai pelan Tindakan atau pelan perniagaan yangtepat, tidak pula mereka membina perniagaan mereka secarakonsisten.Mereka hanya melakukannya apabila mudah atau apabila peluangmembentangkan dirinya.Jika janji anda untuk menjalankan perniagaan MLM dari rumah adalahuntuk membebaskan anda dari Pekerjaan Utama Anda, tekanankewangan atau perniagaan tradisional, maka anda mesti mengursnyadengan penuh hormat.Sebenarnya pembentangan mini dalam kedai kopi, lif atau memnemubual dalam di kaki lima tidak menunjukkan rasa hormat kepadaperniagaan anda.Anda tidak akan melakukan perkara tersebut dengan Pekerjaan Utamaanda dan sepatutnya anda TIDAK berbuat demikian dengan perniagaanMLM anda yang memberi peluang untuk mencapai kebebasankewangan anda.
  4. 4. 6.KUMPULAN SEPARUH MASAKumpulan ini melakukan semua perkara yang betul dan mempunyaipeluang yang sebenar untuk mencapai kebebasan kewangan mereka.Beberapa kumpulan sambilan akan menjadi "separuh masa serius"ataupun "sepenuh masa". Kumpulan ini tidak tergesa-gesa dankomited kepada prinsip-prinsip kejayaan MLM.Terdapat dua kelemahan utama kumpulan separuh masa yangmemisahkan mereka daripada kumpulan yang paling berjaya:1 - Mereka tidak komited untuk menjadi jurulatih bagi pasukan merekadan hanya bergantung kepada sistem syarikat dan upline untukmenyediakan semua sokongan ke atas pasukan mereka.2 - Mereka tidak bergerak di atas teras "KEPERCAYAAN & AMANAH"dengan pemimpin-pemimpin utama mereka kerana mereka tidakmenggunakan komitmen dan usaha mereka untuk menyediakansokongan atau untuk menghabiskan masa berkualiti yang banyakdengan pemimpin-pemimpin mereka. Jika ini adalah anda, anda berada di landasan yang betul;mengembangkan diri anda sedikit dari masa ke semasa.Juga membina tabiat bersama dengan pemimpin anda untuk secawankopi dan untuk membangunkan aktiviti dan anda akan mencapaikebebasan kewangan anda."Objektif adalah untuk beralih SOMETIMERS seberapa banyak kepadamereka yang sepenuh masa yang mungkin"
  5. 5. 7. KUMPULAN SEPARUH MASA SERIUSIni adalah yang kumpulan yang anda sering mendengar mereka Mereka bekerja dalam mewujudkan perniagaan yang konsistenyang pergi dari 0 - $ 10.000 / bulan dalam tempoh 12 bulan. dan tidak dalam usaha pendek. Mereka menggunakan alatWalaupun mereka ini jatuh dalam kategori separuh masa serius, sokongan syarikat yang sedia ada, dan jika syarikat itu tidaktetapi mereka benar-benar mempunyai komitmen yang tinggi mempunyai sokongan yang mencukupi dan alat-alatdalam perniagaan mereka. latihan, mereka akan berusaha sendiri untuk menyokong pasukan mereka.Kumpulan ini benar-benar terdorong untuk membina Sama seperti atlet pro pada yang serius tidak pernah terlaluperniagaan MLM mereka bagi menggantikan Pekerjaan Utama sibuk atau terlalu letih, mereka muncul sebagaimana yang dimereka atau perniagaan tradisional mereka secepat mungkin. perlukan dan turun padang setiap hari, begitu juga denganMereka hidup, bernafas, tidur dengan Perniagaan MLM mereka usaha anda untuk perniagaan anda setiap hari.dan mereka adalah apa yang kita panggil E & E (teruja dankeletihan) sehingga mereka sampai matlamat kebebasan (Satu-satunya pengecualian ini adalah apabila para pemimpinkewangan mereka. daripada syarikat-syarikat MLM lain beralih dan membawa bersama mereka ahli yang berkelayakan yang jatuh ke dalamIa memerlukan banyak komitmen dan usaha di landasan yang separuh masa, separuh masa yang serius atau kategoribetul untuk 12 hingga 18 bulan dan mengambil masa untuk sepenuh masa. Dalam kes ini, pemimpin boleh berjaya denganmencapai kebebasan kewangan mereka dan mencapai janji-janji cepat tanpa melabur komitmen dan usaha yang ia biasanyakejayaan. perlu.)Ia tidak mudah, tetapi ia adalah bernilai dan majoriti kumpulanseparuh masa yang serius akan berakhir dalam sepenuh masadalam tempoh dua tahun.
  6. 6. 8. KUMPULAN SEPENUH MASA Sebab kekeliruan yang menjalankan perniagaan MLM andaKumpulan SEPENUH MASA berkongsi banyak persamaan sepenuh masa berbeza sama sekali daripada melakukannyadengan kumpulan separuh masa yang serius. separuh masa.Pengedar sepenuh masa bermula sebagai separuh masa atauseparuh masa yang serius dalam cara mereka menjalankan Ahli separuh masa boleh terlepas dengan melakukan sedikitperniagaan mereka. kerana mereka mempunyai pendapatan sepenuh masa dariWalau bagaimanapun, terdapat satu bahaya yang serius bahawa pekerjaan tetap mereka.pengedar sepenuh masa boleh membawa kepada kegawatankewangan bagi ramai : Pengajaran biasa industri untuk "bekerja Tanpa mengira pendapatan mereka, merasa baik tentangperniagaan MLM anda secara separuh masa sehingga anda sebarang usaha yang mereka letakkan ke arah perniagaanmenggantikan pendapatan sepenuh masa anda, kemudian mereka kerana ia adalah sesuatu yang mereka lakukan keberhenti dari pekerjaan anda dan membina masa perniagaan atas komitmen kerja penuh masa mereka. Pengedar jugaMLM yang penuh". melihat mereka sebagai "komited" dalam platform pengedar separuh masa.Ianya menarik dan ia merupakan objektif berjuta-juta MLMers.Bahaya di sini ialah tiada siapa yang menyediakan MLMers Tabiat kerja pengedar diwujudkan semasa fasa ini, tetapibercita-cita tinggi dengan pelan perniagaan MLM SEPENUH apabila perubahan platform untuk sepenuh masa, tabiatMASA. masa yang di bentuk semasa bekerja sebagai MLMersPengedar diberitahu untuk terus bekerja sambilan rancangan separuh masa mewujudkan kekeliruan dan kekecewaan.perniagaan mereka dengan hanya melakukan lebih kurang samasahaja. Pelan rutin tidak lagi layak untuk mereka dan pelanKebanyakkan pengedar yang memulakan separuh masa dan komprehensif sepenuh masa yang baru diperlukan untukcepat menggantikan pendapatan sepenuh masa mereka dengan mengekalkan dan meningkatkan momentum perniagaan.pelan perniagaan masa sebahagian syarikat mereka danberhenti kerja mereka. Apabila ini berlaku kebebasan baru yangdijumpai akan mengalihkan tumpuan mereka kerana merekamula untuk menikmati perkara-perkara yang menyeronokkandalam hidup mereka.Apabila mereka akhirnya memutuskan untuk mendapatkankembali untuk kerja-kerja mereka menjadi sangat keliru keranamereka tidak tahu apa yang perlu dilakukan.

×