Com fer un estudi de mercat

287 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
287
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Com fer un estudi de mercat

  1. 1. P A S S O S COM FER UN ESTUDI DE MERCAT
  2. 2. 1 . DEFINICIÓ DEL PROBLEMA Com tot estudi és important la definició del problema , procurant concretar el seu origen. Què volem estudiar? Quin és el nostre propòsit? Què volem conèixer? Quin és l'objectiu d'investigació?
  3. 3. 2 . ANÀLISI PREVI DE LA SITUACIÓ ACTUAL. Després de fer la definició del problema ens centrarem en aquells punts determinants per a estudiar el problema clau. Estudiarem internament el que controlem de la l'empresa, i externament aquells que no controlem , però que sí que afecten la marxa del negoci . Intern : Anàlisi de recursos propis i disponibles , anàlisi de costos , màrqueting mix (Anàlisi del producte , del preu , de la política de comunicació i distribució) , Determinació del mercat potencial , Estudi d'actituds i expectatives del públic objectiu , Extern : Totes les variables que estan fora de l'empresa , que no controlem però sí que podem intervenir-hi . L'empresa es mou en un " Macroentorn " format principalment per l’Entorn econòmic , legal , Soci/Cultural i Entorn tecnològic .
  4. 4. 3 . ANÀLISI DEL PROJECTE És el moment de recopilar informació i fer un repàs del que s'ha après al documentar en la nostra investigació , col·locant les dades de forma resumida , per tenir una visió clara de què és el que podem fer per trobar un forat que ens permeti seguir amb el nostre projecte. Debilitats. (Factors Interns de l'Empresa). Indicar les més importants de les nostres debilitats pel que fa al mercat i a la resta de competidors. Amenaces . (Factors Externs de l'Empresa). Factors que puguin ser perjudicials a curt o mitjà termini per al nostre negoci. Fortaleses. (Factors Interns de l'Empresa). Els nostres avantatges. Sempre que vulguem tenir un mínim d'èxit en la nostra activitat empresarial, hem de partir d'alguna avantatge competitiu. Oportunitats. (Factors Externs o de l'Entorn). Tractar de veure on són els buits, les fissures, què és el que pot passar en el mercat que ens permeti aprofitar millor les seves característiques o unes circumstàncies favorables
  5. 5. 4 . DEFINICIÓ D'OBJECTIUS Han de ser (Clars, Concrets , Realistes , Quantificats i Delimitats). Què volem aconseguir , reflectint per escrit. Detallar punt per punt els objectius que es pretenen obtenir amb la investigació comercial , per saber que es pot esperar de l'estudi i que no.
  6. 6. 5 . ELECCIÓ DE LA MOSTRA Definició del Públic Objectiu. (enquesta) Els que seran els que respondran al nostre estudi , d'entre tots el públic objectiu existent.
  7. 7. 6. QUIN TIPUS DE TÈCNIQUES UTILITZAREM. Segons la procedència de les dades (Fonts de dades primàries i secundàries) Fonts primàries: Són aquelles que ens proporcionen dades específiques sobre el problema a analitzar . Procedeixen d'anàlisi i estudis dissenyats a mida, per detectar un problema , explorar una situació o una opinió sobre un tema concret , o per quantificar unes dades de mercat . Fonts secundàries : Aquelles que contenen dades genèriques , estadístiques o qualitatius , són informes i estudis que no han estat dissenyats específicament per al tractament del problema o l'assumpte que ens proposem investigar però que contenen dades relacionades . Segons la tipologia de la informació a obtenir . ( Quantitatives i qualitatives )
  8. 8. 6. QUIN TIPUS DE TÈCNIQUES UTILITZAREM. Tècniques quantitatives : Ens permeten mesurar, o quantificar l'abast d'un determinat fenomen . Les dues tècniques més usuals són Enquestes i Panells Tècniques qualitatives : Faciliten informació del per què , és a dir de les raons per les quals hi ha determinats hàbits de consum o d'actuació en general . Aporten coses com les preferències d'ús, les estètiques , necessitats ergonòmiques , deficiències que perceben en els productes actuals , els temors , el desconeixement , la simpatia que desperten ... Les tècniques més importants són Observació directa , Entrevista en profunditat i reunions en grup ( " focus group " ) .

×