Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Vad är content marketing

644 views

Published on

 • Be the first to comment

Vad är content marketing

 1. 1. Vad är content marketing? Och varför ska du bry dig om det?
 2. 2. Den korta versionen
 3. 3. Content marketing eller innehållsmarknadsföring går ut på att ta fram innehåll som är relevant och användbart för dina målgrupper. Du ska bry dig om det därför att du kan nå dina kunder med det. Och du kan nå dem tidigt i deras köpprocess, innan de aktivt börjat leta efter en säljare.
 4. 4. Den lite längre versionen
 5. 5. Nätet har gett oss möjlighet att söka information när och var vi vill. Det har förändrat hur vi köper i grunden:
 6. 6. Det här gör dina egna kanaler till din bästa tillgång. Där kan du ha innehåll som din målgrupp alltid kan komma åt.Via sök, i sociala kanaler, med trycksaker och på möten. Så länge innehållet är användbart, inspirerande och relevant för din målgrupp kommer det att vara välkommet.
 7. 7. Att ditt innehåll är sökbart är avgörande. Och här har du Google på din sida. Lägg ned tid på att göra innehåll som är relevant, kvalitativt och egenhändigt producerat så kommer det att ranka högt. (Men glöm inte att göra ett ordentligt jobb med nyckelord, taggar osv).
 8. 8. Men content marketing är mer än nätet. En tidning kan vara ovärderlig för att nå fram till kunderna med innehåll som skapar värde, löser problem och inspirerar. I Storbritannien t.ex är livsmedelkedjan Tescos magasin den mest lästa tidningen i hela landet.
 9. 9. Content marketing handlar om att skapa innehåll som verkligen gör nytta för målgruppen. Det kan vara tips och råd som löser problem, som underhåller och engagera, eller som inspirerar och utmanar. Bra content marketing utgår alltid från målgruppens behov, aldrig från det som är viktigt för dig.
 10. 10. Du kan arbeta med innehåll i flera format och i olika kanaler: Digitalt finns t.ex bloggar, white papers, filmer, podcasts, nyhetsbrev och infografer. I tryck har du allt från nyhetsbrev och broschyrer till tidningar. Och glöm inte innehåll för möten, events och mässor.
 11. 11. Ditt digitala innehåll kan du använda i sociala medier som Facebook, LinkedIn, Pinterest m.fl. Det är ett mycket bra sätt att fånga kunder och andra tidigt och sedan leda dem till din webbplats Du kan också interagera med dem kring ditt innehåll och på så sätt börja bygga en direkt relation.
 12. 12. Om du ska arbeta med content marketing är det viktigt att du mäter allt du gör. Annars vet du inte om det du gör ger resultat eller inte. Mät allt från användare till konkreta affärer, både på nätet och i andra kanaler. Och i sociala kanaler kan du mäta interaktionen (likes, delningar osv)
 13. 13. Content marketing är lika användbart för alla typer av företag, oavsett storlek, bransch eller om man är B2B eller B2C. Alla företag kan göra bättre affärer om de kan komma närmare sina kunder och vara en del av deras köpprocess redan från start. Det gör man med hjälp av innehåll som skapar värde.
 14. 14. Det första du behöver om du ska börja med content marketing är en plan (kallas ofta för strategi). I den ska du ta upp sådant som målgrupper, affärsmål, varumärke, kanaler och mätningar. Du kan lära dig mer om det i vår presentation om content strategy.
 15. 15. +46 8 610 20 00 | SVARVARGATAN 7, SE-100 28 STOCKHOLM | E-POST: HEJ@JGCOMMUNICATION.SE Vill du veta mer om hur du kan använda content marketing? Hör av dig så berättar vi mer.

×