Sessió de psico

3,628 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,628
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3,399
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sessió de psico

 1. 1. La sessió s’estructura en quatre temps:1. RITUAL D’ENTRADA: és el moment de retrobament del grup amb el/la psicomotricista. Es fa la rebuda dels nens/es a la sala. És el moment en què es trauran les sabates i es posaran els mitjons antilliscants, i s’establirà un moment de diàleg abans de passar a l’acció. Servirà per compartir les novetats o anècdotes de la setmana, fer present les absències, recordar les normes establertes i explicar si s’ha fet algun canvi en els espais o materials de la sala. Tot seguit ens preparem per fer caure la muralla.
 2. 2. EL CERCLE
 3. 3. 2. MOMENT DE L’EXPRESSITIVAT MOTRIU: comença amb la destrucció de la muralla per part dels nens/es. És el moment del treball corporal, del moviment, de les activitats motrius i del joc lliure i espontani. És en aquest part de la sessió, també, que després de jugar ens tornem a agrupar al cercle marcat al terra per escoltar una narració o un conte.
 4. 4. 3. MOMENT DE L’EXPRESSIVITAT PLÀSTICA I GRÀFICA: en aquest moment es proposa al nen/a que representi el que ha passat a la sala, mitjançant el dibuix, les construccions, el modelatge o el llenguatge. Es dóna l’oportunitat a cada infant perquè expressi la seva vivència, les seves emocions, els seus desitjos,... El seu món interior, el seu imaginari.
 5. 5. EL DIBUIX
 6. 6. LES CONSTRUCCIONS
 7. 7. EL MODELATGE
 8. 8. 4. RITUAL DE SORTIDA: moment en què s’aprofita per tancar la sessió i acomiadar-se del grup. El/la psicomotricista fa un últim reconeixement a cadascun dels infants. Ens traiem els mitjons antilliscants, ens posem les sabates, i ordenadament fem un tren per tornar cap a la classe.
 9. 9. Amb aquest enfocament de la psicomotricitat es preténafavorir el desenvolupament global de l’infant mitjançantl’activitat motriu i el joc espontani i, alhora, afavorir la sevacapacitat de comunicació, expressió i creativitat a través de larepresentació del que ha viscut i experimentat dins la sala.

×