Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

αργεντινοί

Αφιέρωμα στους κατοίκους της Αργεντινής

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

αργεντινοί

 1. 1. ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ Αλέξανδρος
 2. 2. ΣΥΝΟΡΑ Η Αργεντινή συνορεύει με την Ουρουγουάη, τη Βραζιλία, την Παραγουάη, τη Βολιβία και τη Χιλή.
 3. 3. ΚΛΙΜΑ Επειδή η Αργεντινή εκτείνεται σε μεγάλο εύρος γεωγραφικών πλατών, καθώς και έχει μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις, παρατηρείται στη χώρα ένα σύνολο κλιματικών τύπων. Κατά κανόνα, το κλίμα είναι κυρίως εύκρατο με διακυμάνσεις από υποτροπικό στο βορρά και υποπολικό στο νότο. Το βόρειο τμήμα της χώρας έχει χαρακτηριστικά ιδιαίτερα θερμά καλοκαίρια και ήπιους ξηρούς χειμώνες, με περιοδικές περιόδους ξηρασίας. Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο μέγεθος χαλαζιού παγκόσμια έχει καταγραφεί στην κεντροδυτική Αργεντινή. Οι νοτιότερες περιοχές έχουν θερμά καλοκαίρια και ψυχρούς χειμώνες με έντονες χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές ζώνες. Τα μεγαλύτερα υψόμετρα έχουν πιο ψυχρές συνθήκες σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη.
 4. 4. Παραγωγή • Η Αργεντινή είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγροτικούς παραγωγούς παγκόσμια, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην παραγωγή μελιού, σόγιας και ηλιόσπορων, ενώ είναι πέμπτη στην παραγωγή καλαμποκιού, και ενδέκατη στην παραγωγή σιταριού. • Η κτηνοτροφία αποτελεί επίσης μεγάλη βιομηχανική δύναμη, κυρίως όμως για εσωτερική κατανάλωση. Τα βοοειδή, το δέρμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ανέρχονται στο 5% των συνολικών εξαγωγών. Επίσης, η εκτροφή προβάτων και το μαλλί είναι σημαντική οικονομική παράμετρος στην Παταγονία, αν και από το 1990 αυτές οι δραστηριότητες συνεχώς συρρικνώνονται.
 5. 5. Παραγωγή Βιομηχανίες-Ενέργεια-Πρώτες ύλες •Στην Αργεντινή υπάρχουν αρκετές βιομηχανίες, τόσο ελαφριές όπως επεξεργασίας τροφίμων, υφαντουργία κ.λπ., όσο και βαριές όπως μεταλλουργίας, αυτοκινήτων και επεξεργασίας χημικών και πετροχημικών. •Η παραγωγή ηλεκτρικού, πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι μεγαλύτερη από τις ανάγκες της χώρας. Εισαγωγές-εξαγωγές •Η χώρα εισάγει μηχανικούς εξοπλισμούς, πλαστικά, χημικά, μηχανοκίνητα οχήματα, ενώ εξάγει πρώτες ύλες και κρεατικά είδη.
 6. 6. Χαρακτηριστικά των Αργεντινών • Το ποσοστό των αναλφάβητων ανέρχεται στο 2,5% (2007). • Το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι 15 εκατομμύρια (1999) από τα οποία το 5% ασχολείται με τη γεωργία, το 28% εργάζεται στη βιομηχανία και το 67% σε διάφορες άλλες υπηρεσίες, δημόσιες και μη. • Η επίσημη θρησκεία του κράτους είναι η ρωμαιοκαθολική (93%) και ακολουθούν οι ευαγγελικοί με 10%, οι εβραίοι με 2% και με 6% διάφορες άλλες, μεταξύ των οποίων Σουνίτες ισλαμιστές (1,5%) και μια μεγάλη κοινότητα Μορμόνων.
 7. 7. ΓΛΩΣΣΑ Οι Αργεντινοί μιλούν ισπανικά επειδή είναι αποικίες των Ισπανών. Ισπανικό αλφάβητο
 8. 8. Το ποδόσφαιρο •Το ποδόσφαιρό της Αργεντινής είναι πολύ αναπτυγμένο και η εθνική ομάδα της χώρας έχει κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο δύο φορές (1978, 1986). •Πολύ γνωστές αργεντίνικες ομάδες είναι η Μπόκα Τζούνιορς, η Νιούελς Ολντ Μπόυς, η Ιντεπεντιέντε κ.ά. •Έχουν αναδειχθεί σπουδαίοι παίκτες όπως ο Messi, ο Di Maria και ο Sergio Aguero Κι παλιότερα ο Μαραντόνα και πολλοί άλλοι.
 9. 9. Di Maria Lionel Messi
 10. 10. Sergio Aguero
 11. 11. Το Τάγκο • Η Αργεντινή φημίζεται για το τάγκο (Μνημείο Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς της UNESCO). • Το τάγκο είναι χορός που χορεύεται από ζευγάρια και γεννήθηκε, άκμασε και ακμάζει ακόμη στην περιοχή του Ρίο δε λα Πλάτα, δηλαδή στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, αλλά και διαδόθηκε σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Ο Homer Ladas (Αμερικανός Ελληνικής καταγωγής) και η γυναίκα του Christina, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του διεθνοποιημένου σύγχρονου τάγκο, χορεύουν στην Καλιφόρνια το 2007.
 12. 12. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι το Μπουένος Άιρες και σημαντικές πόλεις είναι: το Σάντα Φε και το Ροσάριο. Μπουένος Άιρες
 13. 13. ΣΑΝΤΑ ΦΕ
 14. 14. ΡΟΣΑΡΙΟ
 15. 15. ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ… Οι Αργεντινοί πιστεύουν ότι αν φάνε φασόλια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η επαγγελματική τους καριέρα θα φτάσει στα ύψη την καινούρια χρονιά. Επίσης σε κάποιες περιοχές συνηθίζουν να κάνουν βόλτα στη γειτονιά με μια βαλίτσα στο χέρι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ταξιδέψουν περισσότερο αυτή τη χρονιά.
 16. 16. Ευχαριστώ που παρακολουθήσατε την εργασία μου! Αντίο!!

×