Tema 3 mrp

150 views

Published on

Tema 3 Exercici 1

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
150
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tema 3 mrp

 1. 1. Pràctiques del Tema 3Marc Roca Pont
 2. 2. Índex1. Creació d’un usuari2. Modificar un compte d’usuari3. Canviar el tipus de compte d’un usuari4. Canviar d’usuari a un altre5. Canviar la vista d’inici d’usuaris6. Activar o desactivar el compte d’invitat7. Esborrar un usuari8. Accedir a la informació de les carpetesd’usuaris9. Convertir la informació de l’usuari en
 3. 3. Pràctica 1. Creació d’un usuari1. Seleccionarem “Comptes d’usuari” del Taulerde control.2. Se’ns obrirà una finestra, en la qualseleccionarem l’opció “Crea un compte nou”.3. Escriurem el nom de l’usuari, en el nostre cas“alumne”, i premerem el botó “Endavant”.4. Elegirem el tipus de compte, en el nostre caslimitat, i clicarem el botó “Crea un compte”.5. Un cop creat, podrem comprovar a la llistad’usuaris de l’equip com apareix el compte noui, a més, el tipus de compte de què es tracta.
 4. 4. Pràctica 2. Modificar un compted’usuari1. Accedirem a la llista de comptes d’usuari i hi seleccionem el compte“Alumne”.2. Farem clic sobre el compte i, en la finestra que apareix, hi seleccionaremla opció botó “Cambiar mi nombre”.3. Hi escriurem el nou nom: Alumne ESO.4. Premerem el botó “Canvia el nom”.5. Premerem el boto “Crea una contrasenya”.6. Introduirem la contrasenya “CaSaRoSa” en la casella “Escriviu unacontrasenya nova”. La teclejarem de nou en la casella “Torneu a escriurela contrasenya” i opcionalment emplenarem la casella “Escriviu la paraulao frase que fareu servir de suggeriment de contrasenya”. D’aquestamanera, en iniciar la sessió de Windows, el programa ens podrà ajudar sioblidem la contrasenya.7. Farem clic en el botó “Crea una contrasenya” per acabar.8. Premerem el botó “Canvia la imatge”. Hi apareixerà una finestra, i hiseleccionarem la guitarra.9. Per acabar, farem clic en el botó “Canvia la imatge”.
 5. 5. Pràctica 3. Canviar el tipus de compted’un usuari1. Seleccionarem, en la pantalla d’inici decomptes d’usuari, el compte “AlumneESO” i hi farem clic.2. Seleccionarem l’opció “Canvia el tipus decompte”.3. Seleccionarem “Administrador d’equip”.4. Premerem el botó “Canvia el tipus decompte”.
 6. 6. Pràctica 4. Canviar d’un usuari a unaltre1. Premerem la combinació de tecles[Windows+I]. Apareixerà la pantallad’inici de sessió amb tots els usuarisdisponibles.2. Hi seleccionem l’usuari amb el quevolem tornar a iniciar la sessió.3. Si allò que volem és tancar una sessiód’usuari, iniciarem sessió amb aquestusuari, premerem el botó “Inicia” iseleccionem l’opció “Tanca la sessió”.
 7. 7. Pràctica 5. Canviar la vista d’inicid’usuaris1. Seleccionarem “Comptes d’usuari” del “Taulerde control”.2. Hi seleccionarem l’opció “Canvia el mètode del’inici i tancament de sessió dels usuaris”.3. Desmarcarem la casella “Utilitza la Pantalla debenvinguda” i premerem el botó “Aplica lesopcions”.4. Reiniciarem l’ordinador o canviarem d’usuari,després de la qual cosa se’ns mostrarà unafinestra d’introducció de dades en què hauremd’escriure, a més de la contrasenya, el nom del’usuari.
 8. 8. Pràctica 6. Activar o desactivar elcompte d’invitat1. Seleccionarem “Comptes d’usuari delTauler de control”.2. Farem clic sobre el compte d’invitat.3. Se’ns obrirà una finestra. Hi premerem a“Activa el compte d’invitat”.4. Premerem la combinació de tecles[Windows+I]. Ja tindrem actiu l’usuariinvitat, que apareixerà disponible a lallista d’usuaris.
 9. 9. Pràctica 7. Esborrar un usuari1. Seleccionarem “Comptes d’usuari” del “Taulerde control”.2. Seleccionarem el compte d’usuari que volemesborrar.3. Farem clic sobre l’opció “Suprimeix aquestcompte”.4. En aquest pas decidirem si volem conservarels arxius personals de l’usuari en l’Escriptori(marcant l’opció “Conserva els fitxers”) oesborrar definitivament tota la seva informació(“Suprimeix els fitxers”).
 10. 10. Pràctica 8. Accedir a la informacióde les carpetes d’altres usuaris1. Farem doble clic sobre “El meuordinador”.2. Apareixeran totes les carpetes, una perusuari, en la secció “Fitxersemmagatzemats en aquest ordinador”.
 11. 11. Pràctica 9. Convertir la informaciód’un usuari en privada1. Seleccionarem el compte “Alumnes ESO” i hi farem clic.2. Seleccionarem l’opció “Canvia el tipus de compte”.3. Seleccionarem “Administrador d’equip”.4. Premerem el botó “Canvia el tipus de compte”.5. Premerem el botó “Crea una contrasenya” i escriurem lacontrasenya.6. Premerem el botó “Establecer como elemento privado”.7. En aquest últim pas, comprovarem que realment s’ha establertcom a element privat. Per a això, ens autenticarem com un altreusuari amb compte del tipus administrador i intentarem entrar enla seva carpeta “C:Documents and SettingsAlumne”.
 12. 12. Pràctica 10. Instal·lar programesamb usuari del grup administradordes d’un compte limitat1. Premerem el botó dret del ratolí sobre elprograma d’instal·lació descarregat iseleccionarem en el menú contextual queapareix l’opció “Executar com a...”2. Se’ns obrirà una finestra, en la qualseleccionarem l’usuari (de tipus administradoro, fins i tot, l’usuari Administrador) in’introduirem la contrasenya.3. Premerem el botó “D’acord” i començarà lainstal·lació del programa sense problemes,encara que iniciem sessió amb un comptelimitat.
 13. 13. Pràctica 11. Gestionar usuaris desd’eines d’administració1. Seleccionarem “Eines d’administració” des del Tauler de control.2. Seleccionarem “Administració d’ordinadors” en la finestra que apareix.3. Seleccionarem l’arbre “Usuaris locals i grups”, i dins d’aquest, premerem “Usuaris” per veure totsels usuaris de l’equip local.4. Farem clic amb el botó dret del ratolí sobre l’usuari i seleccionarem l’opció “Propietats” en elmenú contextual que apareix.5. Se’ns obrirà una finestra nova en què se’ns mostraran les propietats de l’usuari i el grup o grupsals quals pertany.6. Premerem el botó “Cancel·lar” per no fer cap canvi sobre les propietats de l’usuari.7. Farem clic sobre la carpeta “Usuaris” amb el botó dret del ratolí per crear un usuari nou. En elmenú contextual que es desplega, seleccionarem l’opció “Usuari nou...”8. Emplenarem les dades que apareixen, i deixarem en blanc la contrasenya i forçarem quel’usuari, quan es connecti per primera vegada, hagi de canviar la contrasenya introduint-ne unade nova.9. Premerem el botó “Crear” i després el botó “Cerrar”.10. Canviarem d’usuari prement les tecles [Windows+I] i veiem que apareix el nou usuari “AlumneBatxillerat”.11. Fem clic sobre l’usuari ”Alumne Batxillerat” i, en haver marcat la casella perquè canviï lacontrasenya en el primer inici de sessió, apareixerà un avís.12. Acceptarem l’avís i emplenarem les dades de l’antiga contrasenya (com no n’existia cap, ladeixem en blanc) i les dades de la nova contrasenya.13. Després de prémer el botó “Acceptar”, ens apareixerà un avís que s’ha canviat la contrasenya ipodrem iniciar sessió normalment.

×