Richard Avedon

742 views

Published on

Published in: Art & Photos
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
742
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
58
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Richard Avedon

 1. 1. Richard Avedon
 2. 2. 15 de Maig 1923 TEXAS
 3. 3. 1950 entrà com a fotògraf a la revista Harper’s Bazaar
 4. 4. P osteriorment va treballar de fotògraf també per a les revistes : VOGUE , LIFE i LOOK . Sense cap mena de dubte, Avedon, va ser el gran fotògraf de la moda dels anys 60 i 70 . En els seus treballs va aconseguir entrar l'àmbit artístic dins el món de la moda. Va incorporar unes expressions lliberals, extravagants i creatives en els moviments alhora de realitzar la fotografia. Un fet oposat amb gran totalitat en els temps recurrents, ja que en aquell temps, existia el mite de que els models havien d’expressar indiferència.
 5. 5. D urant l’any 1963 va col·laborar fotografiant el Moviment de Drets Civils d’Estats Units . Consegüentment, va participar amb companyia de James Baldwin en la creació del llibre “ Nothing Personal” .
 6. 6. A principis del 1970 , va realitzar reportatges de líders i víctimes de la Guerra del Vietnam per el diari “New York Times”.
 7. 7. E ls seus retrats, aparentment senzills però profundament psicològics, de personalitats famoses posant en un fons blanc, mostren un fotògraf capaç de plasmar en un paper fotogràfic característiques inesperades dels rostres. El seu mètode era senzill però efectiu. El retratat, nu i indefens era capaç de mostrar la seva personalitat més sincera.
 8. 8. Avedon, tenia motius per els quals treballava de manera fonamental, aquests son: el temps, la vellesa, i les seves tensions . L’art que el pertanyia era parlar del pas del temps i es basava en l'ésser humà com a gran influència, i sobretot en el camí cap a la mort. Així doncs, acabà el seu llibre anomenat “Portraits” (1976), amb una serie fotogràfica en la qual mostrà l'envelliment gradual del seu pare fins arribar a la mort.
 9. 9. 1979 “In The American West” Museo Amon Carter Consta d’una sèrie de retrats a ciutadans americans aplicats davant un fons blanc i utilitzant escala de grisos.
 10. 10. 25 de setembre 2004 TEXAS Es trobava realitzant un projecte encarregat per la revista “The New Yorker”, amb el nom de: “On Democracy”, enfocat en el procés electoral del 2004 a Estats Units. Aquest constava en una seria de retrats de candidats, delegats de les convencions nacionals, entre altres involucrats en el tema.
 11. 11. Anàlisis Fotogràfics
 12. 12. Aquest retrat el va fer Richard Avedon al 9 de Maig de 1981, en el treball que estava fent en aquell moment In The American West . El protagonista de la fotografia és en Ronald Fischer. · Format Vertical, Retrat. I realitzada en un Pla mitjà. · Es en blanc i negre. · El punt : El punt o centre d’interès estan en el tors de l’home on s’hi troben les abelles. Vol destacar-ho i impactar al espectador. Té poc dinamisme aquest retrat, ja que està fet en un fons blanc, com Avedon feia en els seus treballs. · La línea : La línea es definida com una successió de punts que en aquest cas componen les abelles per remarcar l’energia, que genera moviment. · Escala : El fons blanc fa destacar la figura de l’home amb les abelles per tot el seu cos i no hi ha cap objecte sobreposat a un altre. · Forma : El cos de l’home, està rígid i nu per mostrar les formes creades per les abelles. Com arcs, línies i punts. · Textura : L’home ressalta del fons per ser blanc però l’element que ressalta més són les abelles respecte el cos. · Nitidesa de l’imatge : Podríem dir que aquesta imatge està feta amb un teleobjectiu petit, el pla que ocupa l’home i les abelles estan perfectament enfocats. De manera que les abelles es poden apreciar bé però no amb detall. · Il·luminació : La llum en aquesta fotografia es artificial, i frontal però amb una inclinació lleugera cap a la dreta, així marcant algunes ombres com la del pit, estómac i braç, sobretot els ulls. I en referència a la qualitat de la llum es bastant bona. · Contrast : S’hi pot trobar un gran contrast entre les diferents tonalitats de grisos, gràcies a la il·luminació que crea les diferents ombres. · Tonalitat : El to es en blanc i negre. Pel que fa a la saturació, hi ha bastant entre els diversos grisos que hi apareixen i també es creada pel color de les abelles.
 13. 13. <ul><li>La següent obra, és titulada com a: “Dovima con elefantes, traje de noche Dior, Cirque d'Hiver, París, agosto de 1955” </li></ul><ul><li>Es tracta d'una obra del fotògraf Richard Avedon, de nacionalitat Americana i procedent del llibre: “La fotografia del siglo XX. Museo Ludwig, Colonia. Aquesta doncs pertany a un gènere de fotografia de moda. </li></ul><ul><li>Visualment podem observar: </li></ul><ul><li>Principalment una fotografia on el nivell de color és en escala de grisos. </li></ul><ul><li>En sentit literal, observem una model col·locada davant un grup d'elefants i elevada per una tarima de fusta. La model es mostra posant de forma artística i amb gran elegància, ja que s'observa la bona línia i curvatura del seu cos. Dins de la postura, observo amb més definició la gran proximitat que admet la model cap els éssers salvatges. Amb la mà dreta pren contacte amb la trompa de la l'elefant i amb el braç esquerre intenta prendre'l amb l'altre dels elefants que té a la seva part posterior. </li></ul><ul><li>Es tracte d'un pla de conjunt amb un format rectangular posicionat de forma vertical. </li></ul><ul><li>S'observa una il·luminació la qual permet captar amb gran detall el pla principal de la imatge, però que centrant-nos sobretot en les potes posteriors observem una pèrdua de claredat visual i enfoscament de la imatge degut a la ombra creada per el gran volum dels elefants. </li></ul><ul><li>En l'àmbit de la postura i el que enquadra, observo una fotografia on s'hi aplica la llei de terços. </li></ul><ul><li>A nivell interpretatiu observo: </li></ul><ul><li>Principalment un pel, la falta de llibertat dels éssers salvatges respecte la model que amb la seva postura mostre una gran llibertat. </li></ul><ul><li>Com a altre observació capto mitjançant el gran volum dels elefants i el seu color grisós una adopció de vellesa respecta la model que en el seu cas transmet bellesa però en el sentit positiu de la paraula. La model per tant, pren joventut mitjançant els enormes éssers que l'envolten que la fan dèbil, cosa que físicament transmet fragilitat i fluïdesa, cosa completament contrastada degut al robustament i geni que mostren aquests animals. </li></ul>

×