Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

tics per a pares

584 views

Published on

Presentació per a reunió de pares.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

tics per a pares

 1. 1. Parlant d'Internet i xarxes socials amb les famílies de l'IES Guillem d'Alcalà
 2. 2. Abans de començar... Aquesta presentació està feta a partir de la presentació de Juanma Díaz a l'IES Chaves Nogales de Sevilla http://www.ieschavesnogales.es/ . En la majoria dels casos només he traduït la diapositiva. Encara que després ho parlem, vull destacar al començament la importància de les xarxes socials pels professors.
 3. 3. Què feu ací? Com a pares i mares, és evident que voleu el millor per als vostres fills, que siguen bones persones i sàpiguen desenvolupar-se a la societat que els ha tocat viure amb les majors possibilitats d'èxit...
 4. 4. I per això esteu ací. Perquè os importa el futur dels vostres fills i l'educació que reban. Educació que mai podem oblidar que es tracta d'una tasca compartida: escola i família. Si remem en la mateixa direcció tenim moltes possibilitats d'arribar a tindre èxit. Anem per feina....
 5. 5. <ul>Índex: <li>Pàgina del centre, mestre a casa i plataforma moodle.
 6. 6. Ús de les TIC al centre i fóra d'ell.
 7. 7. Ús segur d'Internet i de les xarxes socials </li></ul>
 8. 8. Què hi farem... Si estem en construcció? Heu buscat IES Guillem d'Alcalà en Google?
 9. 9. Llibres digitals que ja estan... ... I els que han de vindre
 10. 10. I si no tenim llibre de text, tindrem plataforma virtual
 11. 11. Ús de les TIC a l'institut i fora d'ell Abans de començar. Una pregunta
 12. 12. Per què hem d'apostar decididament per l'us de les TIC (Tecnologies de la comunicació i la informació) ?
 13. 13. <ul><li>Perquè els nostres fills i filles són nadius digitals, han nascut amb la tecnologia. La tecnologia els envolta.
 14. 14. Perquè no podem tancar els ulls davant la societat en la què estem.
 15. 15. Perquè no poden quedar-se endarrerits. </li></ul>
 16. 16. I perquè ho diu la llei :
 17. 17. . ..encara que es tracta d'una eina més en el procés d'ensenyament-aprenentatge dels nostres alumnes... ... que facilita el treball col·laboratiu i la búsqueda d'informació per a convertir-la en coneixement. https://docs.google.com/present/view?id=dvs89v9_330frnwk2cq
 18. 18. Quan saben que ho pot veureu tot el món ho fan més acuradament
 19. 19. Allò que començà en 2009 continua i no pararà, els alumnes treballen amb TIC Presentacions de Naturals dels alumnes de primer d'ESO. blog de la biblioteca; amb textos dels alumnes. Presentacions en CMC Revista de Francés
 20. 20. Tot açò a l'institut, però... i fora d'ell? Juguen? Conversen amb els amics? Publiquen arxius audiovisuals? Descarreguen arxius? Compren coses? Ho fan amb seguretat? Ho fan amb responsabilitat? Respecten els drets d'autors? Massa preguntes, no? Tenim respostes?
 21. 22. És segura Internet? És segura la vida? Com te mous per Internet? Com te mous per la vida?
 22. 23. És la vida
 23. 24. És Internet Per evitar-ho; PREVENCIÓ I EDUCACIÓ
 24. 25. Assetjament i agressions; però no més que a la vida real. TENIM POR
 25. 26. SOLUCIÓ: Educació i acompanyament, a l'escola i a casa
 26. 27. <ul>Posar límits és educar: <li>Quan?
 27. 28. Per a què?
 28. 29. Com?
 29. 30. Amb qui? </li></ul>
 30. 31. <ul><li>Són alegres, curiosos i eficaços.
 31. 32. Tenen ganes d'aprendre.
 32. 33. Necessiten confiar en tu.
 33. 34. Saben més del que imaginem i menys del que ells creuen.
 34. 35. Estan desitjant que els ajudem. </li></ul>Com són els nostres xiquets i xiquetes sense ordinador?
 35. 36. I amb ordinadors? El mateix i a més a més... <ul><li>Participen en fòrums.
 36. 37. Es contesten uns als altres qüestions de classe.
 37. 38. Pugen imatges.
 38. 39. Busquen i recomanen vídeos als companys.
 39. 40. I, encara que per edat no podrien, participen en xarxes socials (Tuenti, messenger, etc) </li></ul>
 40. 41. I pensàvem que no sabíem fer-ho: Christian em fa una entrevista espontània durant l'excursió al Bioparc. Mai haguera pensat que tindria un compte de Youtube. Malgrat manifestar una opinió relativament negativa d'ells, no tenen cap problema en publicar el vídeo. M'he d'ofendre? És motiu d'expedient? Es poden posar portes al camp?
 41. 42. El mateix compte de YouTube (segur que hi ha més): Els alumnes fan ciència sense que ningú els ho demane , la graben i la publiquen . A més, es dirigeixen al professor. És evident que estan parlant amb el professor, però no era una tasca proposada per ell. El més natural va ser respondre pel mateix canal.
 42. 43. Què necessiten dels majors?? coneixement confiança Escolta activa acompanyament comunicació Paciència respecte informació ¿¿¿Filtres???
 43. 44. Confiança en ells i en nosaltres mateix Escolta activa (saber escoltar) (Conèixer Internet) comunicació Paciència respecte informació I els major què necessitem, per estar a l'altura?
 44. 45. Les xarxes socials estan ahí En las condiciones de uso de Tuenti aparece lo siguiente: El acceso al Servicio está PROHIBIDO a los menores de 14 años, por tanto, por la aceptación de estas Condiciones, garantizas que eres mayor de 14 años y te responsabilizas enteramente de esta declaración.
 45. 46. Queda clar que els vostres fills tenen prohibit tindre un compte de Tuenti? Que alce la ma qui tinga un fill que no té compte de tuenti? I que ho sàpiga amb seguretat? Què hi farem?
 46. 47. Ho prohibim... I assumpte arreglat! Segur que ens obeïssen No aniran al locutori, tampoc a la biblioteca. Per suposat, mai els comprarem un telèfon amb connexió a Internet fins que siguen majors d'edat.
 47. 48. I ara que hem tornant a la realitat; què hi farem? Algunes idees: <ul><li>Utilitzar algun filtre de continguts, els antivirus en tenen.
 48. 49. Ensenyar-los que no han de donar dades personals a qualsevol.
 49. 50. No posar les dates de naixement ni l'any a les direccions de correu.
 50. 51. Utilitzar webcam només amb familiars o molt coneguts.
 51. 52. Utilitzar l'ordinador en zones comuns de casa.
 52. 53. Establir normes d'ús: per a què?, quan?, amb qui? Quant de temps? </li></ul>
 53. 54. La millor idea: Alfabetització digital de tota la família. Si conegueu Internet sabreu què estan fent i els podreu acompanyar.
 54. 55. Més informació sobre seguretat:
 55. 56. Moltes gràcies! [email_address] http://guillemdalcala.edu.gva.es @pmiguel600k ¡Muchas gracias a Juanma Díaz! Esta presentación se ha realizado con la suya como base. http://juanmadiaz.es http://www.educacontic.es @juanmadiaz

×