Ghidul afiliatului Web Is Yours

3,181 views

Published on

Prin acest ghid incercam sa prezentam afiliatului interfata platformei de marketing afiliat Web Is Yours si sa-i indrumam primi pasi in marketingul afiliat.

Published in: Self Improvement
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,181
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
16
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ghidul afiliatului Web Is Yours

  1. 1. GHID AFILIATPlatformă de marketing afiliat
  2. 2. Platformă de marketing afiliatwww.wiy.roSC Web Is Yours WIY 2013 SRLToate drepturile rezervateGhid afiliat2Introducere. Ce est marketingul afiliat?Pentru un începător, acest marketing afiliat poate sună puţin mai complicat. Adevărul este căaceastă metodă este una dintre cele mai uşor de înţeles şi de pus în practică şi în acelaşi timpeste una dintre cele mai eficiente mijloace de a obţine venituri online. Practic afiliatul câştigacomisioane în schimbul generării de vânzări. Gândiţi-vă la un comerciant care oferă un produssau un serviciu contracost. Acest comerciant are o campanie de promovare la televizor, în ziarsau pe internet dar vrea să vândă mai mult. Aşa că face un program de afiliere în care oricinepoate să se înscrie, să-şi creeze propriile reclame (sau să folosească reclamele firmei) careredirecţionează către siteul firmei. De fiecare dată când se face o vânzare prin intermediulacestor redirecţionări afiliatul primeşte un comision. Simplu, nu?Marketingul afiliat poate genera venituri decente, fiind folosit în mai multe moduri. Poţi folosiun site, blog, newsletter, email, anunţuri publicitare etc. Şi lista poate continua. Totuşi, ceamai populară formă de marketing afiliat este prin intermediul site-urilor. Atunci când îţi alegi opiaţă, pe care vrei să o promovezi, asigură-te că o alegi pe cea pe care o cunoşti.“Dacă vrei să ajungi undeva, trebuie să știi în ce direcție vrei să mergi!”Cum functioneaza tracking-ulPrimul pas spre o promovare de success este targetarea. Dacă ai un site despre produseIT promovezi produse IT. Dacă ai un blog depsre modă, nu promovezi telefoane ci articolevestimentare şi de încălţăminte. Nu promova produsele, doar de dragul promovării. Este depreferat să îţi alegi o nişă de care eşti pasionat sau interesat. Motivul pentru care recomandasta este că pentru a avea succes trebuie să te ocupi de ceva care îţi place. Odată stabilitpublicul ţintă şi nişa în care te încadrezi cauta produsele ce sunt căutate şi se vând uşor preiacodurile de promovare şi începe să le publice pe site-urile tale.Afiliere in reteaua WIYÎn calitate de operator al platformei de marketing afiliat www.wiy.ro, SC Web Is Yours WIY2013 SRL oferă posibilitatea Comercianţilor să deruleze campanii de marketing afiliat prinintermediul Afiliaţilor WIY. Campaniile constau în afişarea de către Afiliaţi a instrumentelor depromovare ale Comercianţilor (bannere, link-uri text, widget-uri etc.) şi recompensarea aces-tora direct proporţional cu numărul sau valoarea acţiunilor (lead-uri sau vânzări) realizate decătre vizitatorii trimişi de Afiliaţi pe site-urile Comercianţilor, în cadrul unei perioade de timp(diferită de la o campanie la alta), numită perioada de recurenta.
  3. 3. Platformă de marketing afiliatwww.wiy.roSC Web Is Yours WIY 2013 SRLToate drepturile rezervateGhid afiliat3Pentru a devenii afiliat este necesară crearea unui cont pe platforma WIY, aplicarea la celpuţin una din campaniile desfăşurate şi promovarea acesteia prin instrumentele specifice.Mai jos vă explicam pe rând pasi pentru crearea şi utilizarea contului de afiliat.Crearea contului de afiliatPrimul pas pentru a beneficia de avantajele marketingului afiliat este să te înscrii în reţeauaWIY. Pentru crearea şi utilizarea contului de afiliat nu se percep şi nu se vor percepe taxe.Tot ce trebuie să faci este să completezi cu datele tale formularul de înscriere şi să aştepţiaprobarea contului. După prima logare este indicat să vă completaţi profilul dvoastra cu datelepersonale şi să vă configuraţi metoda de plată şi configurarea notificărilor din sistem.Aplicarea în campaniiDupă crearea contului va trebui să alegeţi campaniile care doriţi să le promovaţi. Acesta esteun pas important, deoarece deja ar trebui să aveţi stabilită o strategie de afiliere iar alegereacampaniilor se va face pe baza acesteia. Dacă site-ul tău nu este pe o nişă, ar trebui în aceststadiu să cunoşti profilul vizitatorilor tăi. Dacă deja ştii toate aceste lucruri nu-ţi rămâne decâtsă cauţi campaniile care ţi se potrivesc. Aplicarea la campanii se facă foarte simplu accesând din meniu Promovare ->Campanii. Dinlista se alege campania la care se doreşte să se aplice şi se accesează linkul „Aplica pentruaceastă campanie”. Există campanii la care afiliatul poate fi înscrişi direct, de exemplu cam-pania WIY. Alte campanii se pot accesa doar după ce se aprobă aplicarea la ele sau maiexistă campanii private la care se poate participa doar pe bază de invitaţie. În dreptul fiecăreicampanii se găseşte descrierea acesteia, termeni şi condiţii precum şi comisioanele oferite.
  4. 4. Platformă de marketing afiliatwww.wiy.roSC Web Is Yours WIY 2013 SRLToate drepturile rezervateGhid afiliat4Promovarea campanieiDupă alegerea campaniei, aplicarea şi aprobarea acesteia ai acces la instrumentele ei depromovare, Promovare -> Bannere şi Link-uri/. Aceste instrumente pot fi linkuri, reclama text,bannere, widget-uri, statistic bannerele fiind cele mai utilizate instrumente de promovare. Totce trebuie să faceţi este să alegeţi instrumentul de promovare şi să generaţi codul pentru el.După generarea codului îl copiaţi şi îl inseraţi în site-ul sau pagina dvoastra. Comisioanele seobţin în momentul în care un vizitator direcţionat printr-un instrument de promovare realizeazăacţiunea stabilită în campanie şi aceasta este aprobată de comerciant.Vă oferim şi posibilitatea de creare a unor DirectLink-uri - acestea sunt link-uri de promovarece se bazează pe variabilă HTTP_REFERER şi care ascund parametri afilierii, se bazeazăstrict pe browser şi este o metodă care funcţionează în 90% din cazuri. Acestea trebuie defi-nite de afiliat şi aprobate de comerciant. Aveţi posibilitatea de a crea canale de publicitate pentru a urmări mai uşor promovariile şi avedea statistici individuale pentru fiecare instrument folosit. În urma acestor rezultate vă puteţioptimiza rezultatele.Va mai punem la dispoziţie o unealtă de protecţie a linkurilor de afiliere prin generarea unuifişier de redirecţionare.
  5. 5. Platformă de marketing afiliatwww.wiy.roSC Web Is Yours WIY 2013 SRLToate drepturile rezervateGhid afiliat5Statistici si rapoarteDupă ce ai început să promovezi o campanie, pentru un real succes este necesar să urmăreştistatisticile. Acestea le găseşti în secţiune “Rapoarte” iar cele mai importante din ele sunt“Tendinţe în raport” şi “Click-uri brute”. Mai se pot folosi şi “Top url-uri” si “Raport pe canal”.
  6. 6. Platformă de marketing afiliatwww.wiy.roSC Web Is Yours WIY 2013 SRLToate drepturile rezervateGhid afiliat6Plata comisioanelorAceştia sunt paşii ce trebuie parcurşi pentru a integra codul de tracking folosind soluţiagenerală. Pentru a vă veni în ajutor şi simplifica procesul de integrare vă putem oferi şi soluţiispecifice pentru unele din cele mai folosite platforme de e-commerce. Pentru va oferi acestesoluţii, vă rugăm să ne contactaţi şi să ne specificaţi platforma folosită.În secţiunea “Rapoarte” se pot vizualiza comisioanele generate şi statusul lor. Valorile aces-tuia sunt descrise mai jos:1. În aşteptare: este primul status pe care îl are un comision. Când un comision are statusul“în aşteptare” înseamnă că o acţiune a fost finalizata pe site-ul Comerciantului de către unutilizator direcţionat de Afiliat în timpul perioadei de recurenta. Statusul “în aşteptare” va fimodificat prin procesarea comisionului respectiv de către Comerciant, procesare realizatăîn funcţie de validitatea acţiunii respective.2. Respins: înseamnă că acel comision nu este eligibil de plată şi nu va fi plătit Afiliatului. Uncomision poate fi respins în următoarele circumstanţe:• În cazul unei campanii per lead: utilizatorul nu se încadrează în condiţiile de eligibili-tate impuse de Comerciant sau alta eroare clară specificata de către Comerciant.• Eşecul Afiliatului de a se conforma termenilor campaniei Comerciantului.• Folosirea de către Afiliat a oricărei metode de dobândire frauduloasă a comisionuluirespectiv.3. Aprobat/Neplătit: înseamnă că acel comision este eligibil de plată şi va fi plătit Afiliatului.4. Plătit: înseamnă că Comerciantul respectiv a plătit către WIY acel comision şi urmează săfie plătit Afiliatului la următoarea dată scadenta, în funcţie de cererea de plată formulată decătre Afiliat. Doar un comision cu statusul “Aprobat/Neplătit” poate deveni “Plătit”.Aşa cum este stipulat în Termeni şi Condiţii, afiliaţi sunt plătiţi lunar, singura condiţie fiind căsuma totală a comisionelor să fie minim 100 de lei. Până când bilanţul contului unui afiliatatinge minimul, WIY rulează veniturile lunii precedente în luna următoare. WIY plăteşte numaicomisioanele aprobate ca fiind conversii valide. şi plătite de către comercianţi. Sumele afişateîn contul fiecărui afiliat sau comerciant nu conţin TVA.Pentru a fi plătiţi afiliaţi trebuie să facă o cerere de plată până în data de 20 a lunii. Pentru ridi-carea primei plăţi făcute de WIY, afiliaţii vor primi un contract de comisionare. Banii se ridicădin contul bancar specificat de către afiliat în contractul semnat cu WIY.Pentru a efectua plată, trebuie precizata modalitatea de plata:• ca persoana juridică (suma câştigată nu include TVA), caz în care ar trebui să neeliberezi câte o factură pentru fiecare plată efectuată;• ca persoana fizică, caz în care din suma câştigată i se vor reţine la sursă taxele şiimpozitele conform legislaţiei în vigoare.
  7. 7. Platformă de marketing afiliatwww.wiy.roSC Web Is Yours WIY 2013 SRLToate drepturile rezervateGhid afiliat7Drumul spre a fi un afiliat de topAcest drum depinde în totalitate de tine. Noi încercam să vă putem la dispoziţie cât mai multeunelte de promovare, rapoarte şi statistici cât mai detaliat şi vă încurajam să comunicaţi cucomercianţi pe care îi promovaţi.Părerea noastră este că totul ține de targetare și conversie. Ca să îți crești veniturile înseamnăîn primul rând să atragi cât mai mulți clienți relevanți, să crești rata de conversie și să faci totposibilil să reduci comenzile anulate. Vei descoperi că o targetare bună îți va aduce atât unnumăr mare de comenzi cât și o rată mare de finalizare a acestora.Mai multe click-uri nu înseamnă neapărat mai multe comenzi. Mai multe comenzi nu îți voraduce obligatoriu mai multe venituri. Important este să dea click cine are de gând să cum-pere. Dacă nu îți targetezi bine cumpărătorii sau promovezi produse nepotrivite, vei aveaparte de un număr mic click-uri, un număr și mai mic de comenzi, dintre care unele anulate.Vă recomandăm să vă informaţi cât mai amănunţit asupra pieţei de produse pe care doriţi săo promovaţi, deoarece era digitală este într-o continuă evoluţie iar informaţia înseamnă bani.
  8. 8. Platformă de marketing afiliatwww.wiy.roSC Web Is Yours WIY 2013 SRLToate drepturile rezervateGhid afiliat8Vă mulţumim pentru alegerea făcută şi vă stăm la dispoziţiepentru orice nelămurii sau întrebări.Spor la conversii ! :)Cu respect,Echipa WIY.ro

×