Tipografia

865 views

Published on

Power point de tipografia

Published in: Design, Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Tipografia

 1. 1. TIPOGRAFIA la veu del missatge
 2. 2. La tipografia és l’art de disposar correctament el material per imprimir, d’acord amb un propòsit específic: el de col·locar les lletres, repartir l’espai i organitzar els tipus amb la finalitat de facilitar al lector la màxima ajuda per la comprensió del text. Stanley Morison, Principios fundamentales de la tipografía (1929) Caràcters tipogràfics metàl·lics La paraula tipografia ve del grec typos (segell) i de graphein (escriure)
 3. 3. Tipus és igual al model o disseny d’una lletra determinada. Font tipogràfica és la que es defineix com l’estil o aparença d’un grup complet de caràcters, números i signes, definits per unes característiques comunes. Estils són les sèries de variants visuals que es troben en cada font (normal, negreta, cursiva, etc.). Família tipogràfica significa un conjunt de tipus basats en una mateixa font, amb algunes variacions (gruix, amplada, etc.) però mantenint característiques comunes.
 4. 4. CLASSIFICACIÓ DE LES FAMÍLIES DE TIPUS
 5. 5. <ul><li>Exemple : </li></ul><ul><li>Times New Roman </li></ul><ul><li>Garamond </li></ul>
 6. 6. <ul><li>Exemple: </li></ul><ul><li>Rockwell </li></ul>
 7. 7. <ul><li>Exemple: </li></ul><ul><li>Eras </li></ul><ul><li>Exemple: </li></ul><ul><li>Serifa BT </li></ul>
 8. 8. <ul><li>Exemple: </li></ul><ul><li>Arial </li></ul><ul><li>Futura </li></ul>
 9. 9. <ul><li>Exemple: </li></ul><ul><li>Allegro BT </li></ul><ul><li>Brush Script MT </li></ul>
 10. 11. Pàgina de tipografia: http://www.fotonostra.com/grafico/tipografia.htm Història i vida dels tipus de lletra : http://www.unostiposduros.com i http://www.unostiposduros.com/?p=1015 Empresa de tipografia: http://www.type-o-tones.com/fonts.php?id=17 Fonts d’Internet: http://www.1001freefonts.com Webs d’interès

×