Els animals

1,921 views

Published on

Published in: Lifestyle
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,921
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
472
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Els animals

 1. 1. TEMA 4
 2. 2.  Són éssers vius que neixen, s’alimenten, es relacionen, es reprodueixen i moren. Els animals tenen 3 funcions vitals:  Nutrició: de què s’alimenten.  Relació: com es desplacen i com es relacionen entre si i amb altres éssers vius.  Reproducció:de quina manera es reprodueixen i generen éssers nous.
 3. 3. Com s’alimenten
 4. 4. Com es relacionen
 5. 5. Com es reprodueixen.
 6. 6.  Segons la seva alimentació els animals poden ser:  Herbívors: només mengen vegetals.  Carnívors: només mengen animals.  Omnívors: s’alimenten d’uns altres animals i de vegetals.  També hi ha animals carronyaires que s’alimenten de les restes d’animals que troben morts
 7. 7. HIPOPÒTAMS HERBÍVORS VAQUESCONILLS
 8. 8. CARNÍVORSLLEONS TAURONS
 9. 9. OMNÍVORSÓS
 10. 10. Animals carronyairesHIENES VOLTORS ESCARABATS
 11. 11.  Cada animal té el cos adaptat per moure’s amb facilitat al medi on viu. Els animals poden desplaçar-se per:  Terra: animals que caminen o que corren o, fins i tot, salten. També n’hi ha que s’arrosseguen i han perdut les extremitats.  Aigua: animals que neden gràcies a les aletes o unes extremitats que permeten que es moguin a l’aigua.  Aire: animals que volen gràcies a les ales.
 12. 12. VOLA CAMINA NEDA
 13. 13.  Els animals vivípars: Neixen del ventre de la mare. Gairebé tots els animals vivípars són mamífers. Les cries quan neixen s’alimenten de la llet materna durant un temps.
 14. 14.  Els animals ovípars: Neixen d’un ou. Són ovípars els ocells, els peixos, rèptils i els insectes. Passen per fases diferents fins que són adults. Aquest procés s’anomena metamorfosi.
 15. 15.  Són els animals que tenen ossos i columna vertebral. El seu cos esta format per cap, tronc, extremitats i la majoria tenen cua.
 16. 16.  Grup de vertebrats:1. Mamífers: quan neixen s’alimenten de la llet de les mares. Són terrestres i respiren pels pulmons.
 17. 17. 1. Ocells: són ovípars, tenen plomes, respiren per pulmons, tenen bec, dues ales que els permeten volar i dues potes.
 18. 18. 1. Peixos: tenen aletes per nedar, el cos cobert d’escates i respiren per mitjà de brànquies.
 19. 19. 1. Rèptils: tenen el cos cobert d’escates i n’hi ha que tenen closca, com la tortuga, respiren per mitjà de pulmons i es desplacen arrossegant-se.
 20. 20. 1. Amfibis: respiren per mitjà de pulmons i també a través de la pell que han de mantenir la pell humida. Es desplacen nedant, saltant o reptant.
 21. 21.  Endevineu de qui és aquesta pell?
 22. 22.  Són animals que no tenen columna vertebral. Poden viure a l’aigua, sota terra, al tronc d’un arbre, al cos d’un altre animal,... Els invertebrats poden ser: carnívors, herbívors i omnívors, també com els vertebrats. Tots els animals invertebrats són ovípars, perquè es reprodueixen per mitjà d’ous.
 23. 23.  El grup d’animals invertebrats són: Anèlids: són cucs que tenen el cos dividit en segments. Mol·luscos: són animals amb el cos tou però que el solen tenir protegit amb una closca. Artròpodes: tenen el cos recobert d’una espècie de closca però les seves potes els permeten doblegar- se. o Poden ser: insectes, aràcnids, crustacis o miriàpodes.

×