Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Aquest any Els nens i nenes de 2n A i B hem passat molt bé
      treballant a l’hort. Ara us explicarem com ho hem fe...
Després de netejar l’hort, preparar la terra, tirar adob i fer els camins, vam fer les
primeres plantacions.
El primer que vam plantar van ser faves.

Seguim l’evolució de les nostres faves.
Les faves nostres faves han canviat molt...
Mesuren un
                            11cm cada
                       ...
Quina il·lusió comencen a sortir unes petites favetes.                           Ens fixem e...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Les faves han crescut molt

861 views

Published on

L'hort de l'escola Les Pinediques de Taradell està a ple rendiment.

Published in: Education, Sports
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Les faves han crescut molt

 1. 1. Aquest any Els nens i nenes de 2n A i B hem passat molt bé treballant a l’hort. Ara us explicarem com ho hem fet i algunes de les coses que hem après . Els nens i nenes de 2n A i B ens ho hem passat molt bé aquest anys treballant a l’hort de l’escola. Ara us explicarem tota la feina que hem fet i algunes de les coses que hem après. La veritat, és que n’hem après tantes que és gairebé impossible explicar- les totes però ho intentarem. Alguns dels hortelans preparem l’hort
 2. 2. Després de netejar l’hort, preparar la terra, tirar adob i fer els camins, vam fer les primeres plantacions.
 3. 3. El primer que vam plantar van ser faves. Seguim l’evolució de les nostres faves. Les faves nostres faves han canviat molt en 6 mesos: Recull de dades de creixement. Creixement Observacio ns Gener: 2cm Febrer: 8 cm * Han crescut 4 vegades més i són molt verdes. Març:20 cm Han crescut 12 cm. Abril: 80 cm Han crescut 30 cm. Li han sortit unes flors blanques molt maques. Maig: 90 cm Han crescut 10 cm, tenen unes Punxes verdes. Les nostres mestres ens diuen que són les faves que comencen a crèixer. Maig : 98 Les faves ja són grans.
 4. 4. Mesuren un 11cm cada una. Doncs, ja veieu, les nostres faves han canviat molt des de que les vam plantar. Ai! Que despistats, Les faves, les vam plantar l’11 de novembre, eren molt petites tenien la pell dura i de color marró. Vam posar les faves a estovar en aigua durant uns dies. Obrim una fava a la classe i l’observem amb la lupa binocular. La fava Tenia una arrel molt petita i un brot. Les nostres mestres ens van explicar que la resta de la fava és un magatzem d’aliment. L’arrel i el brot utilitzarà aquest aliment quan comencin a créixer. *El mes de febrer vam arrencar una fava per veure com era l’arrel i ens adonem que la fava que havíem plantat estava completament seca. Busquem informació i descobrim que a partir d’aquest més la fava haurà de fabricar el seu propi aliment perquè ja no té cap reserva. Què necessita la fava per créixer? Doncs, aigua, llum i aire, bé, això nosaltres ja ho sabíem, però, com menja? Les arrels absorbeixen l’aigua, i les fulles s’obren per captar la llum del sol. La favera aconsegueix l’aire dels diminuts porus de les fulles i de la tija. El mes de maig sortim, a dibuixar les faves.
 5. 5. Quina il·lusió comencen a sortir unes petites favetes. Ens fixem en tots els detalls. Mireu quines flors més maques. Us continuarem explicant la nostra experiència, ja que, no només hem plantat faves.

×