Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Ceip Mogent 2009-2010
      cicle mitjà
Què és un text expositiu?
 Un text expositiu és el que dóna
 informació sobre alguna cosa.
A les enciclopèdies, per
 exe...
Tipus de textos expositius
Digues quins d’aquests textos són expositius:

 Discurs d’un polític.
 Un llibre que parla de...
Característiques dels textos expositius
 Un text expositiu ha de ser objectiu .
 Un text és objectiu quan l’autor no
 d...
Quins dels dos textos diries que és objectiu?

 La casa no era gaire gran. Tenia la teulada vermella i la
 porta groga; ...
Altres característiques
Una bona exposició ha de ser:
 Senzilla , perquè sigui fàcil d’entrendre.
 Amena , perquè no sig...
Abans de fer una exposició
El text expositiu dóna informació sobre un .
 Tema.Però… què passaria si féssim un text
 sobre ...
A més, és molt bona idea, abans
 d’escriure el text, fer-ne un
 esborrany , rellegir-lo i fer-hi
 correccions
 (ortografi...
Parts del text expositiu
Sobre tot, no oblidis dividir la redacció en paràgrafs.
Com a mínim, n’ha de tenir 3:
 Introducc...
I ara, a escriure…
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Text Expositiu

 • Login to see the comments

Text Expositiu

 1. 1. Ceip Mogent 2009-2010 cicle mitjà
 2. 2. Què és un text expositiu?  Un text expositiu és el que dóna informació sobre alguna cosa. A les enciclopèdies, per exemple, pots trobar textos expositius.
 3. 3. Tipus de textos expositius Digues quins d’aquests textos són expositius:  Discurs d’un polític.  Un llibre que parla de les diferents fonts d’energia.  Un anunci perquè compris un detergent determinat.  Un text que parla dels volcans.  La presentació que es fa al final del treball de recerca.
 4. 4. Característiques dels textos expositius  Un text expositiu ha de ser objectiu .  Un text és objectiu quan l’autor no dóna la seva opinió sobre el tema del qual parla.  Un text és subjectiu quan l’autor sí dona la seva opinió sobre el tema del qual parla.
 5. 5. Quins dels dos textos diries que és objectiu?  La casa no era gaire gran. Tenia la teulada vermella i la porta groga; a més, hi havia una petita finestra rodona.  M’agradava molt la casa, perquè no era gaire gran. Tot i que la porta era d’un color groc prou lleig, la teulada l’havien pintada amb un bonic color vermell.
 6. 6. Altres característiques Una bona exposició ha de ser:  Senzilla , perquè sigui fàcil d’entrendre.  Amena , perquè no sigui avorrida.  Dividida en paràgrafs , i a cada idea li ha de correspondre un paràgraf.
 7. 7. Abans de fer una exposició El text expositiu dóna informació sobre un . Tema.Però… què passaria si féssim un text sobre un tema del qual no en sabem res?  Abans d’escriure un text expositiu cal documentar-se bé sobre el tema del qual parlarem: cal buscar informació i seleccionar la que pugui ser útil.
 8. 8. A més, és molt bona idea, abans d’escriure el text, fer-ne un esborrany , rellegir-lo i fer-hi correccions (ortografia, expressió, alguna dada que pugui estar equivocada, alguna idea que no quedi del tot clara…)
 9. 9. Parts del text expositiu Sobre tot, no oblidis dividir la redacció en paràgrafs. Com a mínim, n’ha de tenir 3:  Introducció , en què dius breument de què anirà la teva exposició.  Desenvolupament , en què hi ha les dades i explicacions. Aquí pots fer diversos paràgrafs, un per a cada idea.  Final : resumeixes allò que has exposat i dius les teves conclusions.
 10. 10. I ara, a escriure…

×