Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

HR Business Game Press Release

1,286 views

Published on

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

HR Business Game Press Release

  1. 1. Persbericht14 december 2011 Groot succes voor eerste Securex HR Business game Non-HR professionals en studenten scoren het best HR Meer dan 1.300 deelnemers speelden het spel uitBrussel, 14 december 2011 – Securex, specialist in personeelsbeheer,organiseerde van 8 tot 29 november voor het eerst een online HR business game.In een interactieve omgeving hebben circa 2000 enthousiaste deelnemers hun HRkennis uitgetest. Ze kregen nieuwe inzichten in de toenemende compl complexiteit vanHR. Verrassend genoeg werden niet de HR experten maar wel de non non-HRprofessionals en de studenten de grote winnaars op basis van het aantal behaaldepunten. Bij het spel werd elke deelnemer benoemd tot HR directeur werd van “Mela Inc.”, een snel groeiend IT-bedrijf met ongeveer bedrijf 200 medewerkers en waarvan de CEO het grootste belang hecht aan een goede bedrijfscultuur. Van 8 tot 29 november kregen de deelnemers dagelijks een aantal vragen voorgelegd die ze ook online op een discussieforum konden bespreken. discussieforumEr ontstond hierbij een interessante en levendige discussie over het zó cruciale HRdepartement binnen een bedrijf.Van de 1.829 personen die zich inschreven, speelden ongeveer 1.300 deelnemers hetspel ook effectief uit. De grootste groep deelnemers bleek uit studenten te bestaan grootste(481), gevolgd door HR professionals (428), non HR professionals (379), Securex non-HRmedewerkers (343) en tot slot grote ondernemingen (198). De winnaar van iederecategorie nam op 8 december een mooie prijs in ontvangst op het afsluitende “Mela “Mela-event”.De ruime aandacht voor het Securex HR Business game bewijst dat HR meer dan ooiteen geïntegreerd deel van iedere onderneming is geworden en mee bepalend is voorhet succes van een bedrijf. Of in de woorden van winnares in de categorie van de HRprofessionals, Kim Huybrecht van Belgacom: “Het Belgacom HR-beleid is enorm beleidveelzijdig waardoor er binnen ons departement veel verschillende visies zijn. Er werddan ook bij momenten hevig gediscussieerd over de vragen. De inzichten die ikdaaruit kreeg, gaven voor mij echt een extra dimensie aan het spel!”Een man met een drankprobleem, een vraag naar parttime werk, een probleem met devakbonden, onverantwoord en gevaarlijk gedrag, een afwezigheidsprobleem, de CEO twoorddie z’n zoon een job wil geven, mensen met verborgen talenten, een knappereceptioniste,... Kortom, na drie weken tijd en 56 uitdagingen heb je wel alles gehad.
  2. 2. Persbericht14 december 2011Volgens Joris Vanlommel,werkzaam bij USG Peopleen winnaar in de categorie‘grote ondernemingen’waren de cases van MelaInc, "bedrijfsecht. AlsHR professional kom jemede tot inzicht dat je nietenkel in een spel maar ookin de realiteit vaak eenkeuze hebt in je HR beleid.”Winnares in de categorie‘non-HR HR professionals’, professionalsSabine Thuysbaert,momenteel zelf op zoeknaar een nieuweprofessionele uitdaging,stelt dat het “net zoals in het netéchte bedrijfsleven loondeom bij moeilijkerebeslissingen de bedrijfs bedrijfs-strategie te volgen, in hetgeval van Mela: “Beat theconventions”! “Enigszins tegen de verwachtingen in scoorde de categorie “non-HR professionals” het HRbest, gevolgd door de studenten. HR experten en Securex medewerkers deden hetongeveer even goed en behaalden respectievelijk de 3de en 4de plaats. De categorie“grote ondernemingen” eindigde op de 5de plaats.Wat vertellen de indrukwekkende scores van non HR professionals en studenten ons? non-HRZe zeggen voornamelijk iets over de manier waarop men de vragen beantwoordde:HR professionals hebben mogelijk vooral geantwoord vanuit “Wat zouden wij in onsbedrijf doen?”. Zij hielden wellicht ook meer rekening met snelle en concreteoplossingen die moesten aangereikt worden. Hoe meer je in de praktijk van HR zit,hoe moeilijker het is afstand te nemen van wat je al lang doet, hoe meer je rekening ,houdt met beperkingen van het bedrijf en hoe sneller je iets wil opgelost krijgen. eAnderen antwoordden meer in de zin van: “Wat zou best zijn voor Mela?”. Zij haddenminder een eigen HR kader van waaruit ze de uitdagingen beoordeelden en kondenbijgevolg onbevooroordeeld naar de case kijken. Het is wel een hint naar de HRprofessionals dat non-HR experten frisse ideeën kunnen genereren die ook voor HR HRprofessionals relevant kunnen zijn. essionalsStudente-winnares, Magali Slaets (Universiteit Antwerpen), omschrijft haar deelname winnares,als volgt: HR Business Game was voor mij een “spannend iets” waar ik dagelijks konnaar uitkijken. Het bracht ook telkens heel wat stof tot nadenken en natuurlijk kondende discussies met vrienden achteraf nooit uitblijven! Jammer dat het voorbij is!
  3. 3. Persbericht14 december 2011SecurexSecurex biedt specifieke expertise, adviezen en innovatieve oplossingen in alle domeinen van hetbeheer van het menselijk kapitaal en gelooft dat voor de groei van een onderneming niets belangrijkeris dan haar medewerkers. De baseline luidt dan ook ‘human capital matters’. Het zopas verkregenInvestors in People certificaat bewijst dat het bedrijf al met zijn eigen personeel begint. Tot zijnklantenportfolio behoren particulieren, starters en zelfstandigen, maar ook kleine, middelgrote en groteondernemingen en openbare besturen. enDe Securex Groep steunt op 6 kerncompetenties: HR Services, Health & Safety, HR Insurance, HRConsulting, Social Admin en HR Research. Securex biedt een brede waaier aan producten en diensten,gaande van een ziekenfonds voor particulieren, loonadministratie en aangepaste verzekeringsproducten particulieren,tot en met specifiek advies op het vlak van talent management, preventie en welzijn op het werk,rekrutering en HR interim management voor bedrijven en zelfstandigen.Securex behaalde in 2010 een omzet van 225 miljoen euro. De Groep is actief in België, Frankrijk en 0Luxemburg en telt 1.600 medewerkers verdeeld over 29 regionale kantoren. Zij verzorgen de kantoren.dienstverlening voor meer dan 150.000 particulieren en bedrijven, voor meer dan 110.000zelfstandigen en meer dan 6.500 bevoorrechte partner elfstandigen partner-boekhouders, -makelaars en -accountants. accountants.PerscontactenSecurexBo De Ridder - Press RelationsT 02 729 92 78 - E-mail: bo.de.ridder@securex.beThierry Constant – Group Communication Manager upT 02 729 94 11 – E-mail: thierry.constant@securex.beSint-Michielswarande 301040 BrusselInterel BelgiumMarie-Amélie LenaertsT 02 761 66 24 – E-mail: Marie Marie-Amelie.Lenaerts@interel.beTervurenlaan 4021150 Brussel

×