Je Bent Iets Vergeten Vlamings Social Media

370 views

Published on

Een vaak vergeten functie van Google waar veel mensen op zoeken en je als bedrijf dus meer uit kunt halen!

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
370
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Je Bent Iets Vergeten Vlamings Social Media

  1. 1. Je bent iets vergeten… Veel bedrijven hebben de website onder handen laten nemen door een SEO specialist maar zijn vaak iets vergeten dat zo simpel is. Het antwoord? Google Places Google heeft met zijn kaarten op Google Maps niet alleen een handige dienst gecreëerd voor iedereen die ergens de weg wil vinden, veel mensen gebruiken de dienst ook om een adres op te zoeken. Even snel een zoekopdracht op maps om te kijken waar een bedrijf precies gevestigd is voordat je de deur uit gaat of op je mobiele telefoon zoeken naar een adres is een veel voorkomende gewoonte. Via Google Places kun je een bedrijfsvermelding aanmaken voor Google Maps. Indien je over een Google account beschikt, kun je inloggen op Google. Heb je geen account dan is deze zo aangemaakt, op https://www.google.com/accounts/Login?continue=http://www.google.nl/&hl=nl even inloggen en vervolgens naar: http://www.google.com/local/add/businessCenter?hl=nl&gl=nl Eenmaal ingelogd klik je op “Nieuwe vermelding toevoegen” en voer je de bedrijfsgegevens in. Je bedrijf staat nu in Google Maps en is dus voor iedereen te vinden, het levert tevens een extra zoekresultaat op in de zoekmachines wat op zichzelf weer een voordeel geeft. Het is mogelijk dat Google je gegevens als heeft geregistreerd, je doet er verstandig aan ze alsnog te registreren om aan te geven dat jij de eigenaar bent van deze locatie. Bij het claimen van een locatie vraagt Google om verificatie per telefoon/sms of brief laten verifiëren. Dit kan dezelfde werkdag nog geregeld worden en er zijn geen kosten aan verbonden. Per post duurt het ongeveer 2 weken.
  2. 2. Hansnel heeft wel een adres en tevens openingstijden onder “meer informatie”. Voordeel van claimen Naast het voordeel van de vermelding in zoekmachines heb je de mogelijkheid om meer informatie zoals een telefoonnummer, emailadres en website adres in te vullen. Ook openingstijden en andere informatie kunnen worden toegevoegd en zijn te lezen onder het linkje “meer informatie”. Deze zullen vanaf nu verschijnen in de details op Google Maps. Ook kunnen anderen geen wijzigingen meer aanbrengen in je gegevens en heb je hierover (na verificatie) zelf de controle. Verhuizen is geen probleem meer aangezien je zelf geregistreerd bent op dat adres en een wijziging net zo makkelijk door kan voeren, Google reageert hierop binnen een dag. Niemand meer die voor een oud pand staat waar het bedrijf al lang niet meer is gevestigd. Google heeft er natuurlijk een duidelijke handleiding voor geschreven ( http://www.google.com/support/places/?hl=nl ). Extra voordeel Behalve dat je informatie nu accuraat is ingevuld op Google maps en jij hiervan de eigenaar bent heeft Google Places nog een voordeel dat bijna niemand gebruikt. Een rondvraag leerde dat van de 6 internet professionals die ik sprak slechts 4 hadden gehoord over de registratie en niemand van de statistieken die Google voor je bij zal houden.
  3. 3. Google verzorgd statistieken van de bezoeken aan je vermelding in maps, dit kan waardevolle informatie opleveren voor je bedrijf. De zoektermen die mensen naar je vermelding hebben geleid en het aantal keer dat men doorklikte naar je website. Google geeft aan hoe ver ze vind dat je profiel compleet is en bied de mogelijkheid om een actueel bericht toe te voegen aan uw Google Maps vermelding welke 30 dagen getoond kan worden. Genoeg redenen dus om je te verdiepen in Google Places en er een voordeel mee te behalen. Wellicht ook genoeg reden om je SEO expert eens een kritische vraag te stellen Vanaf 25 Augustus heeft Google aangekondigd dat het beheerders van Google Places per e- mail tips en adviezen gaat sturen. “your new settings enable you to receive emails on Performance Updates, Feature Announcements, Special Offers and Newsletters designed to help you understand and improve how your business is doing online”. Let er op dat de e- mailinstellingen van je Google account deze ook toelaten. Dit artikel is geschreven door Pieter Vlamings van Vlamings Social Media, Zwarte Band in Online Alles en actief als Social Media Expert en Internet Adviseur voor grote en kleine bedrijven. http://www.pietervlamings.nl http://www.twitter.com/pietervlamings

×