townhouse 120 + 130

343 views

Published on

Published in: Business, Sports
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
343
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

townhouse 120 + 130

  1. 1. CONCEPT STATEMENT Townhouse 120 + 130 Designed for an art collector as a secondary residence, offices and gallery, located at the edge of a village center, the project is a single compound with parallel structures flanking a sculpture garden, in formal and spatial dialogue with each other. Each contains a central atrium with glass railed stairs that vertically connect the three floors, unite the buildings across the garden and increase the spatial depth and the interior / exterior relationship. The upper forms, cantilevered to maximize garden space below, are faceted to provide mountain views from interior spaces, and to open central garden south to sun and views. The garden slopes up to a retaining wall between garages at the alley, obscuring buildings to the south and connecting it to the landscape beyond. At the north a diaphanous screen wall connect the buildings and separates garden and street. Windows are positioned for privacy at the perimeter of the complex and openness to the central garden. Exterior cladding is black zinc.
  2. 2. VIEW FROM ATRIUM OF 130 LOOKING WEST
  3. 3. VIEW FROM HANSEN STREET LOOKING SOUTHWEST
  4. 4. VIEW FROM HANSEN STREET LOOKING SOUTH
  5. 5. GARDEN LOOKING NORTH TO HANSEN STREET
  6. 6. GARDEN LOOKING SOUTH TO SNOW KING MOUNTAIN
  7. 7. 120 STAIR DETAIL PARTIAL VIEW OF 130 FROM GARDEN
  8. 8. LIVING ROOM OF 130 LOOKING SOUTHEAST
  9. 9. DETAIL OF STAIR AT 120
  10. 10. CONCEPT DEVELOPMENT
  11. 11. LOCATION PLAN

×