Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Financiële Planning voor Woningcorporaties

Sector in beweging vraagt een geïntegreerde oplossing!

De woningcorporatie se...
Hyperion Strategic Finance biedt de standaard functionaliteit die de beschreven problemen kan
ondervangen. Het pakket comb...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Social Media Anlytics
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Hyperion Strategic Finance

Download to read offline

Ons speciefieke model bij de woningcoorperaties. Volledig aan gepast aan hun wensen.

Oracle Hyperion Strategic Finance software is a financial modeling application that lets executives identify and understand the full financial impact of alternative corporate strategies. Oracle Hyperion Strategic Finance software delivers pre-packaged modeling and forecasting so your finance experts can better spend their time testing alternative strategies, building contingency plans, and understanding the impact of those strategies and plans on your company\'s long-term performance.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Hyperion Strategic Finance

  1. 1. Financiële Planning voor Woningcorporaties Sector in beweging vraagt een geïntegreerde oplossing! De woningcorporatie sector is de laatste jaren enorm in ontwikkeling en moet slagvaardig opereren in een steeds transparanter wordende woningmarkt. Daarnaast wordt de sector continue gecon- fronteerd met gewijzigde rapportage verplichtingen (CFV en WSW) en introduceert de overheid de plannen rondom VPB heffing en investeringen in de aandachtswijken. Vanuit de regelgevers en overheid (extern) en de het management (intern) wordt een steeds grotere druk gelegd op de financiële functie en controlling afdeling om sneller en efficiënter te rapporteren en inzicht te geven in de lange termijn planning. Voor de afdeling financieel beheer zijn de volgende vragen een continue zorg: • Hoe kan ik snel inspelen op en voldoen aan de gewijzigde rapportage eisen en informatie vragen? • Wat te doen met de steeds veranderende rapportage verplichtingen aan CFV en WSW? • Kan ik met de huidige informatievoorziening sturen op eigen vermogen? • Hoe kan ik tijdig en strategisch inspelen op de gevolgen van de VPB heffing? • Hoe om te gaan met de nieuwe wetgeving rondom de VPB en ‘Aandachtswijken’ en is mijn informatievoorziening hiervoor tijdig op orde? • Hebben we voldoende inzicht in de effecten van alle veranderingen op de korte en lange termijn vermogenspositie van de corporatie? Op basis van de hierboven beschreven ontwikkelingen is gewerkt aan een geïntegreerde financiële planning oplossing, specifiek gericht op de woningcorporaties. Inzicht, betrouwbaarheid en flexibiliteit in één model. In veel gevallen lost financieel beheer de verschillende informatieverzoeken en verplichte rapportages op door creatief te werken met de in gebruik zijnde standaard software oplossing en natuurlijk MS Excel. De situatie leidt in veel gevallen tot een arbeidsintensief proces met een grote kans op fouten (vanwege handmatige aanpassingen) en beperkte mogelijkheden om de informatie te delen tussen de verschillende gebruikersgroepen. Deze situatie kan dan ook leiden tot een: • Toename van de complexiteit van de processen en de Excel rapportages • Steeds meer aandacht nodig voor het groeiende aantal gebruikers en het noodzakelijk versie- beheer van de verschillende Excel rapporten • Ontbreken van een integrale oplossing met behoud van flexibiliteit voor analyse en scenario’s • Toename van de kans op fouten en het risico dat beslissingen worden genomen op basis van verkeerde informatie.
  2. 2. Hyperion Strategic Finance biedt de standaard functionaliteit die de beschreven problemen kan ondervangen. Het pakket combineert een integraal standaard model, geschikt voor gebuik door meerdere medewerkers met behoud van flexibiliteit. De functionaliteit richt zich op: • Voorgedefinieerd Woningcorporatie accountstructuur (Balans, V&W, kasstroom) • Planning & Budgettering versus de actual financiele gegevens • “What-If” analyses en uitgebreide mogelijkheden om scenario’s door te rekenen. • Volledige audit trail van aanpassingen en berkeningen binnen het model. • Consolidatie functionaliteit, zowel juridisch als het aggregeren van wooneenheden • Standaard periode structuren en dynamische berekening van YTD en periode cijfers. • Analyse en berekening van financieringsmogelijkheden. • Standaard rapportages voor WSW, CFV en interne meerjaren planning. CENTRE CONSULTING Centre Consulting is een professionele dienstverlener op het gebied van Business Performance Management (BPM) en group finance. Centre Consulting werkt samen met haar opdrachtgevers aan het optimaliseren van financiële rapportageprocessen en adviseert op het gebied van de daar- bij behorende software oplossingen. Voor de woningcorporatie sector heeft Centre Consulting in samenwerking met Oracle Nederland en Woningstichting De Veste een kant en klare oplossing gebouwd op basis van de Oracle Hyperion Strategic Finance (HSF) software. Onze consultants hebben uitgebreide ervaring met HSF en ken- nen de financiële planning problematiek. In een beperkt aantal dagen kan ook uw woning corporatie gebruik maken van deze nieuwe software oplossing en wij demonstreren graag de mogelijkheden en voordelen aan u. Centre B.V. Ptolemaeuslaan 54 3528 BP UTRECHT www.centreconsulting.nl Tel. 030 - 68 66 180 www.bpm-international.com Centre Consulting is a member of international international

Ons speciefieke model bij de woningcoorperaties. Volledig aan gepast aan hun wensen. Oracle Hyperion Strategic Finance software is a financial modeling application that lets executives identify and understand the full financial impact of alternative corporate strategies. Oracle Hyperion Strategic Finance software delivers pre-packaged modeling and forecasting so your finance experts can better spend their time testing alternative strategies, building contingency plans, and understanding the impact of those strategies and plans on your company\'s long-term performance.

Views

Total views

868

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

10

Actions

Downloads

23

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×