Poista

233 views

Published on

Terve lapsi tarvitsee THL:n suosituksen mukaan noin kaksi tuntia liikuntaa päivässä. Harvoin tämä kuitenkaan toteutuu, joten pohdimme miten

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
233
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Poista

 1. 1. Kite! Lasten ja lapsiperheiden hauska liikuntapeli Petri Vilén, Tripleviné Oy
 2. 2. Terve lapsi tarvitsee noin 2 tuntia monipuolista liikuntaa päivässä.*2h * THL:n suositus
 3. 3. Tämä toteutuu kuitenkin harmillisen harvoin.
 4. 4. Kuinka tehdä aktiivisesta liikkumisesta hauskaa? Ilman suorittamisen makua tai epäonnistumisen tuntemuksia?
 5. 5. Yhdistetään monipuolinen liikunta ja yhdessä tekeminen mobiilipeliksi.
 6. 6. Saanen esitellä, Kite! Kite!
 7. 7. Kite! on täynnä seikkailuja ja liikunnan riemua. Kite!
 8. 8. Liikkumista voidaan nykyään seurata monilla ohjelmilla, palveluilla ja välineillä... Moves app Lasten liikuntamittarit Puhelimen oma mittari Heiaheia Nike+ Älykellot Kite!
 9. 9. ...joten muutetaan tämä data pisteiksi, joilla voi pelata. Moves app Lasten liikuntamittarit Puhelimen oma mittari Heiaheia Nike+ Älykellot Kite!
 10. 10. Onnea! Sinulla on 22Pistettä Pelaa pisteillä! 10 minuuttia mitä tahansa liikuntaa antaa yhden pisteen. Kävely, pyöräily, jalkapallo, sähly, säntäily, telinevoimistelu, hippa. Kaikki liikunta on yhtä arvokasta. Tärkeintä on pysyä liikkeessä ja nauttia liikkumisesta! Pisteet kertyvät automaattisesti profiiliin kytketyistä palveluista tai pelin omasta mittarista.
 11. 11. Maailman vuoret Haasteet Valion jäätelökisat Hippo Challenge 7 Meren sankari Lätkähullu-kilpailu Maailman vuoret 5 tasoa – 100 pistettä Opi tuntemaan maailman korkeimmat vuoret ja kerää Vuorenvalloittaja-mitali! Aloita pelaaminen Pisteillä voidaan pelata suorittamalla erilaisia haasteita. Haasteet voivat olla seikkailuja, tietoiskuja, ajankohtaisiin tapahtumiin liittyviä kilpailuja tai perheiden yhteistekemiseen kannustavia pelejä. Haasteiden suorittaminen on ilmaista. Palvelussa on yleisiä haasteita, joiden lisäksi yhteistyökumppanit voivat perustaa palveluun omia haasteitaan.
 12. 12. Haasteita voi suorittaa yksin tai yhdessä. Haasteisiin voi osallistua esimerkiksi yhdessä oman luokan, perheen tai pienen kaveriporukan kanssa. Pisteitä voi suorittaa myös liikkumalla yhdessä. Ryhmät voivat ottaa paljon pisteitä vaativien haasteiden suorittamisen koko porukan yhteiseksi tavoitteeksi. Hurttalan koulu 6. lk Joukkueet Team Järviset4 15 Antti, Pekka ja Teemu3 + Lisää uusi joukkue
 13. 13. Jokainen suoritettu taso opettaa ja viihdyttää. Haaste voi kuljettaa pelaajaa esimerkiksi läpi maailman seitsemän meren tarinoita, kertoa maailman korkeimmista vuorista, tuoda Mikael Granlundin kertomaan kiekkoiluvinkkejä tai opettaa tunnistamaan metsän puita. 3 pistettä SAAVUTETTU 1 3 pistettä SAAVUTETTU 2 6 pistettä SAAVUTETTU 3 10 pistettä4 25 pistettä5 Lätkähullu- kilpailuOnnea, saavutit Tason 3! Katso Miken lätkävinkki numero 3
 14. 14. Omat mitalit 2 käyttämätöntä palkintoa! -50% kylpylälahjako Hippo Challenge Käyttämättömä palkinnot Ilmainen jäätelö Valion kesäjäätelökisa Mitalit pitävät muistissa kaikki suoritetut haasteet. Jokaisen haasteen suorittamisesta saa lopuksi mitalin, joka on omassa profiilissa näkyvä suoritusmerkintä loppuun viedystä haasteesta. Nämä mitalit piirtävät kuvaa lapsesta, joka on kiinnostunut eri asioista ja haluaa liikunnalla rakentaa myös omaa identiteettiään.
 15. 15. Sopiisevähänvanhemmillekin. Voi ei, sinulla on 0Pistettä Ei äidille ja isällekään tee pahaa liikkua tuntia päivässä. Ja vaikeampaa on jättää liikkumatta, kun lasten kanssa pisteiden kartuttaminen sitä vaatii! Kerää pisteitä liikkumalla!
 16. 16. Kite! Kite! Kite! Kite! Kite! Peliontasa-arvoinen Peli toimii selainpohjaisesti sekä yleisimmillä mobiililaitteilla. Kouluissa voidaan myös jakaa kaikille liikuntamittari, jonka voi kiinnittää vaatteisiin tai laittaa taskuun, ja siirtää tiedot tietokoneelle koulussa. Kite!
 17. 17. Superbonus-viikot Syys-, joulu-, hiihto- ja kesälomien aikaan on mahdollisuus kerätä tuplapisteitä!
 18. 18. Kiusaamisvapaata liikuntaalapsille. Kaikki suoritukset piilotetaan pisteiden taakse, joten pelissä ei ole väliä miten lapsi liikkuu. Haasteita on eri tasoisia, ja mitalit tuovat onnistumisen elämyksiä. Ensimmäiset mitalit saa jo pienistä liikuntamääristä, joten vauhtiin on helppo päästä. Ryhmähaasteissa kuten koululuokissa ei erotella yksittäisiä suorituksia, vaan pisteet ovat yhteisiä.
 19. 19. Kuinkaideasta eteenpäin? 1. Pilottihanke yhden koulun ja yhteistyökumppanin kanssa 2. Pilotin laajentaminen useampiin kouluihin eri alueilla 3. Kansallinen lanseeraus yhteistyökumppaneiden kanssa 4. Kansainvälistyminen maihin, joissa lasten liikkumattomuus iso ongelma: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada
 20. 20. Kite! Ihan kaikki pelaa!

×