Power of Dislike - Københavns Kommune

420 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
420
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power of Dislike - Københavns Kommune

 1. 1. The Power of Dislike www.thepowerofdislike.com
 2. 2. Øvelse
 3. 3. Kritik skaber samtale
 4. 4. Smiger skaber… smiger
 5. 5. Smiger er rart
 6. 6. Men samtale skaber forretning
 7. 7. Hvem er social media heltene i dag?
 8. 8. For 12 år siden
 9. 9. You have two choices. You can continue to lock yourself behind facile corporate words and happytalk brochures Or you can join the conversation
 10. 10. You have two choices. You can continue to lock yourself behind facile corporate LIKES Or you can join the conversation
 11. 11. Vi har glemt samtalen
 12. 12. Og alle gode samtaler starter med et ”dislike”
 13. 13. Det er på tide at genopdage
 14. 14. The Power of Dislike
 15. 15. Men hvordan kan være godt?
 16. 16. Lad os synge en sang
 17. 17. Hate something
 18. 18. Change something
 19. 19. Make something better
 20. 20. Eksempler
 21. 21. Kakofoni Den Digitale Kakofoni Digital Kakofoni Kakofoniens Tidsalder Kakofoniens Stemme Forstå Kakofonien Stil ind på Kakofonien
 22. 22. Drop kakofoni
 23. 23. Tvivler på det taler til læserne
 24. 24. Kan let afspejle intellektuel praleri, fremfor at bruge et ord der forstås af flere
 25. 25. 4:45 AM
 26. 26. Men hvorfor virker det?
 27. 27. Det hjælper dig med at lave bedre produkter
 28. 28. Det holder dig i form
 29. 29. Det skaber samtale
 30. 30. Men ikke alle dislikes er lige gode
 31. 31. Dislike Like Jeg hader alt hvad du og dine produkter står for (Hater)
 32. 32. Dislike Like Jeg elsker dit brand og alle dine produkter, og jeg venter passivt på din næste produktlancering (fan-boy) Jeg hader alt hvad du og dine produkter står for (Hater)
 33. 33. The power of dislike Dislike Like Jeg har ikke rigtig noget forhold til dig eller dit brand, men det her produkt er virkelig dårligt! Jeg elsker dit brand og alle dine produkter, og jeg venter passivt på din næste produktlancering (fan-boy) Jeg hader alt hvad du og dine produkter står for (Hater)
 34. 34. Gennemsigtig kundeservice
 35. 35. Åben evaluering
 36. 36. Dislike Like Jeg kan godt lide idéen i dit produkt, men det skal forbedres! The power of dislike Jeg har ikke rigtig noget forhold til dig eller dit brand, men det her produkt er virkelig dårligt! Jeg elsker dit brand og alle dine produkter, og jeg venter passivt på din næste produktlancering (fan-boy) Jeg hader alt hvad du og dine produkter står for (Hater)
 37. 37. Embedded feedback
 38. 38. Dislike Like Jeg elsker dit brand og dine produkter, men jeg tror på, at du kan gøre det endnu bedre – og jeg kan hjælpe dig? The power of dislike Jeg kan godt lide idéen i dit produkt, men det skal forbedres! Jeg har ikke rigtig noget forhold til dig eller dit brand, men det her produkt er virkelig dårligt! Jeg elsker dit brand og alle dine produkter, og jeg venter passivt på din næste produktlancering (fan-boy) Jeg hader alt hvad du og dine produkter står for (Hater)
 39. 39. Udfordringen!
 40. 40. Ingen bryder sig om dislikes
 41. 41. Hvordan lærer man at blive disliked?
 42. 42. Bekæmp din hybris Der er ALTID nogen der er klogere end dig
 43. 43. Øvelse
 44. 44. Du skal altid være ”under construction”
 45. 45. Du behøver ikke være en zen-mester
 46. 46. Glem guldfeberen og kom i gang med samtalen med dine dislikers
 47. 47. Eksempler fra den virkelige verden
 48. 48. •  Manden giver udtryk for en holdning og han er på ingen måder aggressiv. Han er altså ikke en hater! •  Få ham til at uddybe holdningen! Hvad er hans holdning? Hvad skulle man have gjort i stedet? •  Har han overvejet at skrive et læserbrev? Foreslå steder, hvor man kan gøre det! •  Er der politiske partier eller interessegrupper med samme holdning som ham? Foreslå ham at melde sig ind i én af disse. Hvordan skal man svare?
 49. 49. •  Hvis borgeren har ret, er der jo ganske rigtigt noget galt med systemet •  Hvis dette er tilfældet bør man erkende at systemet ikke fungerer optimalt, og fortælle borgeren om der er planer om at gøre noget ved det (vær transparent) •  Hvis borgeren ikke har ret – hvis han har misforstået noget, bør man på høfligste vis forklare sagens rette sammenhæng uden at virke patroniserende. Hvordan skal man svare?
 50. 50. •  Man har tydeligvis gjort noget dumt, så hvad skal man gøre? •  For det første er det bedst at være 100% transparent: Fortæl hvad det kostede, fortæl hvorfor man gjorde det og fortæl evt. også, at nogen/mange mennesker var glade for det. •  For det andet bør man træffe en hurtig beslutning om det er en beslutning som kommunen bakker op omkring. Hvis ikke – skal man hurtigst muligt erkende fejlen og sige UNDSKYLD! Også selvom det er et lille beløb. Hvordan skal man svare?
 51. 51. •  Svaret er for så vidt ok, men også meget kontant og glat. •  Måske skal man ikke tænke på altid at lukke samtalen men tværtimod at åbne samtalen. •  I stedet for at henvise til politiet kunne man også gøre hende opmærksom på, at man er glad for henvendelsen og at hun er velkommen til at skrive igen, hvis der igen opstår problemer. •  En anelse menneskelig sympati kunne måske også være ok. Her er tydeligvis en borger, der har haft en dårlig weekend (og det er ikke kommunens skyld) Hvordan skal man svare?
 52. 52. •  Fint svar! Man svarer menneskeligt og så konstruktivt som det overhovedet er muligt på den henvendelse. Hvordan skal man svare?
 53. 53. •  Også et godt og menneskeligt svar. •  Man kunne dog godt give en tydeligere indikation af, at svaret vil komme her på Facebook. •  Derudover ville det – om muligt – være godt med en indikation af hvornår man kan forvente svar. •  Man kunne også skrive, at man ”havde snakket med dem i teknikforvaltningen” i stedet for det lidt teknokratiske: ”Vi har sendt din henvendelse videre…” Hvordan skal man svare?
 54. 54. •  At blive tagget i en kommentar er det samme som at blive inddraget i en samtale. Det kan nemt virke provokerende, hvis man ignorerer tagget. •  Man kan sagtens sige, at man ikke behandler politiske emner på Facebook-siden – man kan evt. forklare hvorfor. •  Derudover kan man henvise til steder, hvor man kan læse mere, henvende sig eller blande sig i den politiske diskussion. Hvordan skal man svare?
 55. 55. •  Man bør like de positive og til gengæld gå ind i en samtale med de negative – de lægger jo op til at man svarer dem. To like or not to like?
 56. 56. Dislikes Feedback Forslag Kritik Forbedringer Cases @ www.thepowerofdislike.com eller @petersvarre

×