11 social media cases

949 views

Published on

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
949
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Why So Serious er en kampagne for Batmanfilmen Dark Knight. Videoen forklarer kampagnen.
  Strategien: Her er der tale om en involverende kampagne, hvor man får aktiveret folk omkring et spil, som knytter sig meget tæt til produktet (filmen). Man benytter sig af, at produktet allerede er høj-interesse for en udvalgt skare af fans og bruger disse fans til at skabe ekstra hype omkring den involverende kampagne.
 • Cancerforum.dk er et online community for Kræftpatienter, hvor man kan udveksle erfaringer og støtte hinanden. Sitet fungerer som et normalt community i stil med Facebook, men der er lagt et stort fokus på, at folk skal være i stand til at finde patienter med lignende diagnoser eller lignende livssituationer. På trods af de forskellige omstændigheder var dating-sites en væsentlig inspirationskilde til udformningen af cancerforum.dk.
  Strategien: Cancerforum.dk er et eksempel på, at Kræftens Bekæmpelse involverer deres ”kunder” i deres produkt (rådgivning om kræft) på en gratis platform. KB har med andre ord bevæget sig ind i den perfekte storms øje af brugerskabelse og digitalisering. Cancerforurm.dk er dog naturligvis også en del af en kommunikationsstrategi, hvor man benytter sig af ”medskabelse af produkter”.
 • Crushpadwine.com er en amerikansk virksomhed der tilbyder folk at lave deres egne customiserede vine. Videoen forklarer konceptet.
  Strategi: Crushpadwine er et klassisk eksempel på en masse-customiseringsstrategi i ”den perfekte storm” modellen.
 • Netflix Prize var en flerårig kampagne i form af en konkurrence, som gik ud på, at udvikle den bedste algoritme til at anbefale film til Netflix’ kunder. Deltagerne i konkurrencen var naturligvis udelukkende matematiknørder og etablerede forskningsinstitutioner, men konkurrencen var alligevel med til at skabe en meget høj grad af omtale omkring Netflix, samtidig med, at Netflix faktisk fik udviklet en bedre filmanbefalingsmekanisme.
  Strategien: Netflix Prize er et eksempel på at sociale medier kan bruges til forretnings- og kommunkationsstrategi på samme tid. På den ene side er der tale om forretningsstrategi, hvor man involverer ikke-professionelle i skabelsen af produktet, men på den anden side er det også et led i en kommunikationsstrategi, hvor man skaber omtale omkring produktet ved at involvere brugerne i skabelsen af produktet.
 • Dorritos reklamefilm er et eksempel på utallige kampagner, som hvert år bliver lavet til Superbowl i USA. Reklamefilmene bliver lavet af amatører i månederne op til Superbows, og de bedste film udvælges til at blive vist på selve dagen. Dette er vinderen fra 2009.
  Strategi: Dette er en kommunikationsstrategi, hvor man vælger at involvere kunderne i skabelsen af produktet (i dette tilfælde ikke kerneproduktet, men delproduktet markedsføringen). Kundernes involvering i skabelsen af produktet skaber så meget omtale og viral aktivitet, at det bidrager til en væsentligt øget synlighed for produktet.
 • Mysocialnews.com er et nyhedsprojekt, hvor man aggregerer nyheder og sorterer dem relevansmæssigt på grundlag af folks sociale netværk. Man læser med andre ord de samme nyheder som ens venner læser.
  Strategi: Mysocialnews er et nyhedsprojekt i øjet af den perfekte storm. Produktet (sortering af nyheder) bliver skabt af brugerne og produktet er 100% digitalt og derfor gratis.
 • Zappos.com er en online skoforretning som har gjort en dyd ud af at skabe god kundeservice. Lige fra websiden til kundeservicemedarbejderne arbejder man på at skabe overraskende god service.
  Strategi: At skabe involvering gennem ris, ros, forbedringsforslag og god service. Ved at folk kan kommentere på produkter og kritisere dem, kan Zappos vise for omverdenen, at de er suveræne til at levere service.
 • Energi Nord er en virksomhed der har indset, at det ikke er specielt involverende at sælge strøm. Derfor har man skabt et nyt produkt, som hedder Lys i Afrika. Videoen forklarer projektet.
  Strategi: At skabe et nyt og involverende produkt, som har en direkte sammenhæng med virksomhedens kerneprodukt (strøm). I dette tilfælde er der primært tale om, at det nye produkt er med til at brande og skabe omtale omkring kerneproduktet.
 • UXBASIS is a methodology for working with User Experience developed by Hello Group. The model is an internal methodology, but it is shared with the rest of the UX community via websites, mobile sites, posters, etc. etc.
  Strategy: To involve users in the product of Hellogroup (user experience work) by sharing valuable knowledge and tools. The involvement creates buzz and conversation in the deportalized universe and has helped improve the brand of the UX department in Hellogroup.
 • Dette er en New Zealandsk kampagne for The Pedigree Adopiton Drive, baseret på idéen om, at hunde ofte ligner deres ejere. Her kan man finde en hjemløs hund, som ligner en selv ved at uploade et billede af sig selv. Derefter kan man faktisk adoptere den pågældende hund.
  Strategi: At skabe en involverende kampagne, hvor folk synes, at det er sjovt at finde hunde der ligner dem selv og dele det med deres venner. Det smarte ved den involverende kampagne er, at den leder direkte videre til selve produktet (adoption af hunde).
 • Den Perfekte Storm er et kollaborativt bogprojekt, hvor der er skabt en Facebook gruppe af ca. 150 eksperter inden for digital kommunikation. Gruppen kommer med input til produktionen af bogen ”Den Perfekte Storm”, som udkommer i vinteren 2012.
  Strategien: Her er der tale om både en forretnings- og en kommunikationsstrategi. Gruppen tjener både til at udvikle produktet (bogen) gennem vidensdeling og vidensindsamling, men gruppen er også i høj grad et led i en kommunikationsstrategi, der handler om at skabe omtale omkring bogprojektet lang tid før bogen faktisk kommer på gaden.
 • 11 social media cases

  1. 1. 11 Social media cases ÅRGANG 2012 - MARKEDSFØRING TIL NÆSTE GENERATIONS FORBRUGERE
  2. 2. peter@petersvarre.dk www.linkedin.com/in/petersvarre www.facebook.com/petersvarre www.twitter.com/petersvarre www.slideshare.net/petersvarre www.youtube.com/petersvarre www.foursquare.com/user/petersvarre www.kommunikationsforum.dk/peter-svarre Find denne præsentation på: www.slideshare.net/petersvarre/

  ×