Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De Reis van de Held in Hollywood Promo

621 views

Published on

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

De Reis van de Held in Hollywood Promo

 1. 1. De Reis van de HeldJouw Geld Verdienen met Jouw Passie inHOLLYWOOD
 2. 2. Jouw Geld Verdienen met Jouw Passie Peter de KusterOprichter van De Reis van de Held met Rachelle Wessels
 3. 3. Jij hebt de Passie, hier is jouw ReisgidsJij hebt de Passie, hier is jouw Reisgids.Attentie alle kunstenaars, musici, filmmakers, designers, acteurs, gamers, schrijvers,architecten, fotografen, reisgidsen, hoteliers, meubelmakers, stylisten,en iedereen die onderneemt in de creatieve economie. Zelfs wanneer jouw geko-zen professie niet de meest traditionele is, het cultiveren en laten groeien van eensuccesvolle creatieve onderneming die goed verdient is jouw doel. In De Reis vande Held in Hollywood biedt Peter de Kuster jou de verhalen van helden en heldin-nen die jou zijn voorafgegaan met geld verdienen met jouw passie. Hoe je speci-fieke uitdagingen overwint die rechterbreiners tegenkomen op hun pad die eenloopbaan willen die zowel vervullend is als succesvol.Creatieve ondernemers hebben een set van vaardigheden om met hun passiegoed geld te verdienen. Deze vaardigheden bevatten:•Hoe de loopbaan te kiezen die het beste bij jouw talenten past•Realistische doelen stellen gebruik makend van rechterbrein technieken•Hoe de valkuilen te vermijden die een creatieve onderneming ruineren•Hoe jouw weg naar succes te plaveien•Hoe een ondernemingsplan te creëren wanneer jij de onderneming bent•Hoe gedisciplineerd te zijn wanneer jij jouw eigen baas bent.Wanneer jij een uitlaatklep vindt voor jouw creativiteit in de vorm van een onder-neming zul je een vrijheid ontdekken in jouw werkende leven waar jij een helelange tijd gelukkig mee kunt leven. Je kunt jouw passie volgen, een briljante loop-baan opbouwen en financiële zekerheid hebben – wanneer jij weet welke vaar-digheden te gebruiken. Laat Peter de Kuster jouw reisgids zijn.
 4. 4. Introductie“Life is to be lived. If you have to support yourself, you bloody well better find someway that is going to be interesting – Katharine HepburnEr is niet zoiets als sinterklaas of de kerstman en er is zeker niet zoiets als de perfecteloopbaan. Dat is wat de meeste mensen werkelijk denken en het is triest, omdater genoeg belonende, uitdagende en vervullende ondernemingskansen zijn diecreatieve mensen in staat stellen hun gaves te gebruiken en er mooi voor beloondte worden.Diegenen die genoegen nemen met minder dan het beste hebben simpelwegniet de juiste job gevonden – nog niet. Jij kunt het allemaal hebben als het overeen creatieve loopbaan gaat – wanneer jij weet hoe.Het feit is dat de meeste mensen hun job haten. Zij zouden liever iets anders doen– wat dan ook. Het hoeft niet zo te zijn. Wat als ik jou zou vertellen dat jij nooit meereen dag hoeft te werken in jouw leven? Zou jij niet geïnteresseerd zijn? Wanneerjij de juiste match vindt in jouw loopbaan, voelt het niet langer als werk. Je wordtelke dag wakker opgewonden over hoe jij jouw geld verdient. Dit perfect harmoni-seren van jouw talenten, vaardigheden, persoonlijkheid en werk creëert een pas-sie en een verlangen alswel een gevoel van tevredenheid die meer waard is dangoud.Het kan van jou zijn, wanneer jij deze reisgids door Hollywood wilt lezen.De uitdaging in deze reis is dat creatieve ondernemingen heel anders zijn. Omvooruit te komen dien je naar de top te zigzaggen. Laat de verhalen van creatie-ve helden en heldinnen uit Hollywood jou tonen wanneer te ziggen en wanneer tezaggen om het meeste te halen uit de kansen daarbuiten.Gebruik een Reis van de Held gids wanneer je op avontuur gaat op zoek naarjouw droomjob. Er is geen schat die op jou wacht ergens op een plek X op dekaart. De begraven schat is in jou. De jacht naar de schat (of het doel) is de belo-ning. Omdat als het over een loopbaan gaat er geen ‘daar’ is. Het is allemaal eenontdekkingsreis, een queeste. Genieten van de queeste is waar succes over gaat.
 5. 5. Dit is de eeuw van mogelijkheden voor de creatieve persoon. Innovatie en ideeënzijn goud waard. Onzin en bureaucratie woren vervangen door respect en belonin-gen voor de slimme en creatieve persoon. De zakenwereld is aan het veranderen,beter aan het worden, beter voor jou. Ben je klaar voor deze spannende tijden?Deze reis van de held gids zal je in staat stellen om te floreren. Wat ouders, lerarenen bazen kunnen hebben gezien als problemen (slordigheid, luiheid, korte attentiespanne, nonconformisme) kunnen in werkelijkheid verborgen schatten zijn in dezoektocht naar een droomjob.Intuitie, emotie, divergent denken, dagdromen, floreren in chaos, grote plaatjedenken, slimheid, open – minded zijn en het vermogen om te spelen en lol te heb-ben zijn waardevolle kwaliteiten in de juiste setting.En toch is het niet exact eenvoudig om een creatieve loopbaan op te bouwen. Jemoet in staat zijn om met afwijzing om te gaan. Het is onderdeel van het alledaag-se leven voor de creatieve held. Er is ook dat grappige gevoel dat je niet helemaalpast – en dat doe je ook niet. Godzijdank. Een onconventioneel persoon ben jemet onconventionele ideeën. Je wordt vaak gezien als onvolwassen, tempera-mentvol, humeurig, moeilijk, afgeleid, onverantwoordelijk en irrationeel.De waarheid is dat jij jouw prachtige zelf kunt zijn en vooruit komen met jouwonderneming. Deze reis van de held gids zal jou helpen jouw loopbaan te mana-gen door gebruik te maken van een whole brein benadering die voordeel haalt uithoe jij bent. Zonder te vergeten hoe de wereld werkt.
 6. 6. 1 Jouw Reis van de Held
 7. 7. 1 Jouw Reis van de Held De meeste verhalen over ondernemen zijn erg volledig in het identificeren van de problemen en valkuilen. Wat er ontbreekt? Het WAT GA IK ER AAN DOEN? deel. We gaan in de Reis van de Held in Hollywood met echte rolmodellen als voorbeeld aan de slag om jouw uit- dagingen aan te pakken. Je zult met concrete verhalen van helden en heldinnen uit Hollywood leren hoe je de uitdagingen kunt overwinnen waar een rechter breiner (iedere ondernemer is dit) te maken krijgt, en hoe je jouw aard en jouw creativiteit voor jou kunt laten werken. Je zult leren jezelf en jouw creaties te vermarkten, zelfs in een overvolle markt, te overleven en floreren. De Reis van de Held gaat over het creëren van jouw Droomonderneming. Maar in realiteit praten we over het creëren van jouw Droomleven. Er is een directe, onont- koombare correlatie tussen jouw onderneming en jouw leven. Lol en bevrediging vinden in jouw onderneming vloeit over in de rest van jouw leven. Zonder dit zal jouw gezondheid eronder lijden, jouw creativiteit zal eronder lijden, jouw creaties zullen eronder lijden - en idem iedereen om jou heen. Je hoeft niet op deze manier te leven. Wanneer jij overweegt om een onderneming op te geven en een ‘echte job’ te gaan krijgen, stop dan hier. Wanneer jij genoegen neemt met minder dan wat het beste voor jou is, krijg je direct minder dan waar jij genoegen mee neemt. Doe je- zelf niet tekort. De spijt zal je van binnen opeten. Mis jouw kans niet; die kan net om het hoekje liggen. In plaats daarvan; ga ervoor - ben moedig. Gebruik de strate- gieën en technieken in deze Reisgids om je op gang te krijgen. Zie de mogelijkhe- den.
 8. 8. Laat anderen niet obstakels op jouw pad plaatsen en jouw hoofd volstoppen metverhalen als ‘de meeste ondernemers falen in het eerste jaar’, ‘het is te competi-tief daarbuiten’, ‘er zijn GEEN mogelijkheden’, ‘slechts weinigen kunnen geld ver-dienen met hun creativiteit’, ‘je hebt te weinig ervaring’, ‘je hebt verplichtingendie belangrijker zijn dan jouw eigen ambitie’. Het is erg genoeg dat deze onzekereen slecht geïnformeerde mensen jou vertellen waarom je niet kunt slagen. Het iserger dat jij hen gelooft. Laat niemand de dromen in jou weg redeneren. Wantte veel denken en peinzen maakt jouw leven als ondernemer tot een ‘hel’. Vooriedereen die jou vertelt dat ‘jij jouw geld niet kunt verdienen met dit te doen’ zijn erhonderden voorbeelden van helden en heldinnen uit heden en verleden inHollywood die een manier hebben gevonden om iets waar zij passie en lol in had-den en er een succesvolle en bevredigende onderneming van hebben gemaakt.Ik zal jou helpen om jouw machtige creatieve energie als ondernemer te pakkenen het te versterken. Zodat jij jouw uitdagingen aankunt en jouw geld kunt verdie-nen met waar jij van houd om te doen. Jouw leven zal een meesterwerk worden.
 9. 9. 2Maak een Proefrit in Jouw Droomjob
 10. 10. 2Maak een Proefrit in Jouw Droomjob Weinig mensen weten wat zij willen worden als zij groot zijn. En nog minder creatie- ve helden WILLEN opgroeien. Misschien zul je jouw werkelijke roeping - jouw oproep tot avontuur - niet ontdekken tot je een aantal Proefritten in jouw Droomjob heb gemaakt. Is het niet beter om deze proefritten te maken door een paar dagen op te gaan in het werk en leven van enige van jouw rolmodellen? Jouw onvoorstelbare verbeel- dingskracht gebruiken in plaats van jaren te verspillen in een doodlopende job? Eén van de belangrijkste dingen waar jij tijdens de Reis van de Held in Hollywood aan zult werken is het definiëren wat jij wilt doen (niet voor de rest van jouw leven, maar wat je NU wilt en het elimineren van loopbanen die niet bij je passen. De keuzes die leiden tot een leven van creatieve expressie en financiële zekerheid zijn in Hollywood te vinden. De clue is dat creatieve loopbanen vaak onconventio- neel zijn en in sommige gevallen volkomen onbekend terrein zonder enige kaart. De uitdaging is dat er een miljoen verschillende dingen zijn die je zou kunnen doen. De sleutel tot succes in iedere loopbaan is helderheid. Helder worden over wie jij bent en wat jij wilt is het eerste deel van De Reis van de Held in Hollywood. Daarna hoe te krijgen wat je wilt tijdens een Reis met testen, vijanden en nieuwe bondge- noten. Het is hard werk, maar het is jouw kans om jezelf opnieuw uit te vinden. Laat die kans niet voorbij gaan.
 11. 11. 3De Creatieve Held
 12. 12. 3De Creatieve Held Succes voor een creatieve held kan enorm zijn. Niet alleen in geld, maar in creatieve vrijheid. Zij zijn allemaal mensen die niet passen in enig hokje, maar zij zijn ook mensen die dit in hun voordeel hebben gebruikt. Jij kunt dit ook, op jouw eigen manier, in jouw eigen tempo, en jouw eigen doelen bereiken. Verlos jezelf van de mythes over creatieve helden. Ben niet bang om te kijken naar jouw sterktes en zwaktes. Accepteer het feit dat traditioneel loopbaanmanagement, businessmanagement en persoonlijke coaching linker brein is, logisch en lineair (om niet hebben over rigide, saai en contra productief) en niet werkt voor jou. Het is zo eenvoudig. Wanneer het niet snel, lol, flexibel en eenvoudig is, zul jij het waarschijnlijk niet omarmen. Net zoals Fellini alle wijze adviezen van linkerbreiners in zijn tijd in de wind sloeg. Ben bereid te werken binnen een verhaal - zolang het er één is die jij creëert en een verhaal waarin jij de held bent en werkt vóór jou.
 13. 13. 4 a Wonderful Life. It’s Ook voor Jou!
 14. 14. 4 a Wonderful Life. It’s Ook voor Jou! Creatieve helden kunnen een onverzadigbare honger hebben om te presteren, creëren, bereiken. Zij wilen erkend worden en gehoord, applaus ontvangen en prijzen meeslepen. Zij verlangen naar verandering, het creëren van een portfolio van werk, om te verdienen, deals te maken. Veel mensen weten niet wat zij werkelijk willen omdat zij in werkelijkheid te veel willen, te snel. De sleutel tot succes is om te leren te focussen op wat het meest belangrijk is. Het is contra productief om te proberen om veel dingen tegelijkertijd te doen - noch is het goed om op slechts één gebied van jouw leven te focussen. Eén manier om het te vereenvoudigen (focus) en te spreiden (balans) is om een top Reis van de Held te kiezen voor ieder gebied van jouw leven. Kijk eens goed naar wie jij bent en wat jij wilt uit het leven. Soms is alles net okay hebben, een adequate job en een gemiddeld leven de grootste tragedie van allemaal. Neem de tijd om jezelf te vinden, zodat je jouw leven kunt leven zonder jezelf te verliezen en goede beslissingen te nemen die jou zullen leiden naar het succes en het geluk waar jij naar verlangt. We worden allemaal creatief geboren. Wat ons overkomt van de kleuterschool tot later in ons leven bepaalt hoeveel van die creativiteit bij ons blijft. We doen - on- danks alle goede bedoelingen - in ons schoolsysteem enorm ons best om de crea- tieve spirit eruit te stampen. Knap als je dit overleeft. Maar jij bent nog niet veilig. Ruim negentig procent van de mensen in de wereld leven in een linkerbrein wereld. De maatschappij heeft tot kort geleden het linker brein het meest gewaardeerd (structuur, status quo). En het rechter brein bestraft (chaos, creativiteit, innovatie). Je kunt jouw creatieve spirit verlammen door haar niet te gebruiken. Je kunt ech- ter niet een talent verliezen, maar jouw vaardigheden kunnen wel degelijk afster- ven. Bijna iedere job kan creatief gedaan worden. Creatieve loopbanen bestaan al lang niet meer uitsluitend in de kunst. Er zijn talrijke mogelijkheden als creatieve ondernemer in onze tijd.
 15. 15. Ondernemers moeten creatief zijn om te overleven, het managen van mensenkan creatief gedaan worden, marketing heeft zeker een mate van creativiteitnodig en zelfs distributie kan een rechter brein materie zijn. Wat maakt iedere loop-baan interessant, opwindend en vitaal is de creatieve benadering die jij erbij kiest.Wetenschappers naar geluk en creativiteit als Czikshimenthalyi en Seligman heb-ben gevonden dat mensen die hun creatieve gaves negeren in hun loopbaangefrustreerd en ongelukkig zijn op de helft van hun leven (of veel eerder!). Vervul-ling en geluk komt voort uit het vinden van jouw meest geweldige gaves en vaar-digheden en deze te ontwikkelen en gebruiken in het werk dat jij doet.
 16. 16. 5 The Right Beautiful Mind
 17. 17. 5 The Right Beautiful Mind Creativiteit en creatieve loopbanen betreffen een geheel-brein benadering, een interactie tussen het linkergedeelte van jouw brein (het detail - georiënteerde, accountant deel) en het rechter gedeelte (het grote plaatje, artistieke deel). Het rechter brein komt met de ideeën en het linker brein implementeert ze. Te veel rechter brein en niets komt voor elkaar. Te veel linker brein en het leven is saai en niet inspirerend. Als een rechter breiner ben jij absoluut uniek (en prachtig). Er is nooit iemand geweest als jij - en die zal er nooit meer komen (tot ‘klonen’ verder is ontwikkeld). Denk daar eens een moment over na. Onder alle twijfel aan jezelf, schuld, angst, spijt en tragische verhalen is er een verhaal van een persoon die, meer dan alles, verdient om gelukkig te zijn, succesvol en vervuld. Die verdient om een loopbaan te hebben die uitdagend en belonend is. Een loopbaan die past als een handschoen en zoveel genot geeft dat je het gratis zou willen doen - maar het is waardevol voor anderen zodat jij goed betaald wordt. En waarom niet? Jij hebt jouw plek in het universum gevonden, jij maakt een bijdrage met jouw talent en creativiteit. Wanneer jij jezelf begrijpt en weet van welk werk jij geniet om te doen, kun jij wer- ken MET jouw natuurlijke vaardigheden en tendensen in plaats van tegen ze. Dit maakt het leven voor jou veel eenvoudiger. Dit is iets dat uniek is voor jou. Het is wat het beste zal werken voor jou.
 18. 18. 6Ben jij een Creatieve Held of Heldin?
 19. 19. 6Ben jij een Creatieve Held of Heldin? De volgende enquete geeft jou een indicatie van waar jouw natuurlijke tendensen liggen - linker brein, recht brein of gehele brein. Antwoord eerlijk en snel. Aarzel niet over de antwoorden en probeer niet uit te vinden waar ze naar zoeken. Er is geen ‘goed’ antwoord. We gaan nieuwe werelden verkennen samen met Captain Kirk en Mr. Spock. 1. Wanneer het gaat om emoties: a Kan ik mijn gevoelens uitdrukken naar anderen b Ben ik beter in het uitdrukken van mijn emoties door mijn werk 2. Mij is altijd verteld dat: a Ik een geweldige accountant zou zijn b Ik een geboren kunstenaar ben 3. Succes is: a Sterk gerelateerd aan jaarlijks inkomen b Ongerelateerd aan het geld dat ik verdien 4. Wanneer ik probeer uit te leggen hoe ik op een idee kwam: a Ben ik in staat het uit te leggen op een manier die anderen begrijpen b Voel ik mij een vreemde van een andere planeet. 5. Wanneer ik werk aan een project a Ben ik niet gelukkig tot het is afgerond b Geniet ik van het process 6. Het is een mooie zomerdag maar ik heb werk om te doen. Ik zal: a Mijn werk eerst klaar krijgen en daarna naar het strand gaan b Naar het strand gaan en later mijn werk oplossen
 20. 20. 7. Wanneer het gaat om een groot project, ligt mijn kracht erin te zien: 16. Mijn auto is: a De kleinste detail a Practisch en veilig b Het grote plaatje b Stijlvol en leuk om te rijden8. Wanneer mijn klant mij in het nauw brengt; 17. Ik ben het beste in het herinneren van: a Zeg ik wat ik bedoel en bedoel wat ik zeg a Namen b Vertel ik hem wat ik denk dat hij wilt horen b Gezichten9. Wanneer ik verschillende projecten tegelijkertijd heb die niet af zijn voel ik mij: 18. Wanneer er een crisis in mijn leven is: a Gefrustreerd a Trek ik mij terug in mijzelf en probeer het alleen op te lossen b Gestimuleerd b Houd ik ervan om er met anderen over te praten10. Wanneer het gaat om het decoreren van mijn werkplek; 19. Bij het maken van beslissingen; a Doe ik het één keer goed en houd dit vast a Neig ik ernaar te focussen op de realiteit b Verander ik alles iedere zes maanden b Neig ik ernaar te focussen op de mogelijkheden11. Multitasking is voor mij; 20. Wanneer iemand mij vraagt hoe mijn vakantie was; a Twee dingen tegelijkertijd doen a Geef ik ze namen en plaatsen en schep op hoe veel ik bespaarde op b Van alles en nog wat tegelijk doen mijn reiskosten b Ik beschrijf in detail hoe prachtig het voelde om weg te zijn, en praat over alle dingen die ik zag, de mooie mensen die ik ontmoet heb, en de lol die 12. Ik ben meer als ik had a Spock (logisch) b Captain Kirk (intuitief) 21. Ik ben een geboren13. Voordat ik spreek; a Leerling a Denk ik het door en doe aan censuur in mijn hoofd b Leraar b Zeg ik het eerste dat in mij opkomt 22. Wanneer ik kon kiezen uit twee projecten die een jaar duren zou ik degene 14. Ik ben bijna te laat voor een belangrijke meeting en een dierbare vriend belt kiezen waarbij:met een relatie crisis a Ik een analyse ging maken van de profit centers van een onderneming in a Ik leg uit dat ik haast heb en hem terug zal bellen zodra ik kan het verleden en de toekomst b Ik zeg, loop naar de hel met de meeting, mijn vriend heeft mij nu nodig. b Ik ging werken aan de marketingmaterialen van de onderneming15. Wanneer het gaat om probleem oplossen: 23. Wanneer ik een potentiële klant ontmoet a Analyseer ik dingen vanuit een logisch perspectief a Heb ik een geschreven lijst met vragen om door te lopen b Consulteer ik mijn ‘buikgevoel’ voor een antwoord b Improviseer ik, ga ik in op de situatie
 21. 21. 24. Ik geloof dat a Je dingen kan laten gebeuren door pure wilskracht b Dat er een kracht in het universum is die dingen naar jou toe brengt25. Wanneer ik mijn agenda zou verliezen a Zou ik compleet verloren zijn; mijn hele leven staat daar in b Zou ik compleet verloren zijn; ik ben er zeker van dat dit de plek is waar ik het kleine papiertje heb gestopt met de naam en het telefoonnum- mer van de klant die gisteren urgent teruggebeld diende te worden26. Mijn idee van organisatie is a Een lijst maken van alle dingen die gedaan moeten worden en dan de zaken prioriteren b Spelen met mijn Post-it Notes, ze aan de muren plakken in een volgorde27. Wanneer ik aan het werken ben en de telefoon gaat zal ik a Het zien als een afleiding en het laten overgaan b Het zien als een welkome afwisseling en het opnemen28. Ik leer het beste wanneer je mij a Vertelt wat ik moet doen b Laat zien wat ik moet doen29. Ik ben klaar om te vertrekken voor werk en a Ik weet exact waar mijn autosleutels zijn b Ik ga op een zoek-en-vernietig missie tot de sleutels te voorschijn komen (in de koelkast)30. Wanneer ik inlog op het internet, doe ik dit a Met een plan en een doel; erop, eruit b Een soort van stream of consciousness, pauzerend om te kijken naar wat mijn aandacht trekt31. Wanneer ik research doe voor een project a Vind ik zoveel mogelijk boeken en artikelen als ik kan en lees ze van voor naar achter b Vraag ik iemand voor tips naar de beste plekken om te kijken en kijk daar snel doorheen
 22. 22. 32. Wanneer het gaat over het herinneren van alle dingen die ik moet doen a Maak ik een top lijst tot en met ieder detail b Wat was de vraag ook weer?33. Mijn bureau/tafel is zo georganiseerd dat: a Iedereen binnen kan komen en snel kan vinden wat ze nodig hebben b Ik beklaag iemand die probeert mijn systeem uit te dokteren. In de bovenstaande quiz tellen ‘a’ antwoorden als een nul; ‘b’ antwoorden tellen als een één. Wanneer jouw totaal 10 of minder is, moet je deze reisgids gekocht hebben voor iemand anders en vind je het gewoon een kick om een quiz te doen, omdat jij een echte linkerbreiner bent. Een totaal van 11 to 20 is een indicatie van een vrij gebalanceerde geheel - brein benadering van de wereld of een rechter brei- ner die katholiek is opgevoed. Je zult het ver schoppen als je kunt leren om een beetje los- ser te worden. Met een totaal boven de 20 kun jij jezelf een rechter-breiner noemen met alle zegeningen en vervloekingen die erbij horen. Wanneer je een keer jouw eigen antwoord hebt bedacht en weigerde met de keuzes mee te gaan geef jezelf een ster. Jij bent een ware rechter-breiner, een origineel, een onafhanke- lijke denker.
 23. 23. 7Het Goede Nieuws voor Rechterbreiners
 24. 24. 7Het Goede Nieuws voor Rechterbreiners Creatieve helden hebben hun specifieke sterktes. 1 De Rechterbreiner is in staat om twee dingen te vergelijken en combineren die vaak niet gerelateerd zijn; 2 De Rechterbreiner ziet abstracte concepten en is dan in staat om ze uit te druk- ken in concrete termen; 3 De Rechterbreiner heeft een sterke waardering van kunst; 4 Rechterbreiners hebben vaak rijke en levendige herinneringen; 5 Rechterbreiners hebben een pioniersgeest; 6 Rechterbreiners waarderen de natuur en bezitten de vaardigheid om overal schoonheid te vinden. 7 Rechterbreiners interacteren met hun omgeving; 8 Creatief zijn betekent soms eenzaam zijn in een menigte; 9 Rechterbreiners verwelkomen uitdagingen; 10 Hoewel rechterbreiners een goed gevoel hebben voor trends, starten zij waar- schijnlijk eerder trends; 11 Rechterbreiners zijn open-minded en minder in voor vooroordelen; 12 De succesvolle idee persoon heeft een manier om ideeën te vangen en op ze terug te komen; 13 Rechterbreiners zijn geobsedeerd door hun vak en het verbeteren van hun vaardigheden en talenten.
 25. 25. 8Het Minder Goede Nieuws voor Rechterbreiners
 26. 26. 8Het Minder Goede Nieuws voor Rechterbreiners Creatieve helden hebben ook hun specifieke zwaktes. Die vallen echter reuze mee. 1 Rechterbreiners voelen dingen dieper dan de meeste andere mensen; 2 Rechterbreiners kunnen impulsief zijn; 3 Rechterbreiners dwalen vaak af, en lijken vaak warhoofdig; 4 Rechterbreiners verliezen andere mensen vaak omdat zij vooruit springen, het grote plaatje achterna; 5 Voor rechterbreiners heeft elk spel een doel - het is genieten; 6 Rechterbreiners neigen ernaar slordig te zijn; 7 Rechterbreiners zijn in bijzonder kwetsbaar voor het ‘zij gaan mij ieder moment aan de kaak stellen’ syndroom; 8 Alcoholisme, drugsverslaving, depressie - zijn allemaal zeer realistische gevaren voor de rechterbreiner; 9 De hoge idealen van rechterbreiners kunnen hen inflexibel maken; 10 Rechterbreiners onthullen vaak een donkere kant van de wereld; 11 Rechterbreiners neigen ernaar een korte aandachtspanne te hebben; 12 Rechterbreiners stellen uit; 13 Rechterbreiners houden er niet van verteld te worden hoe het te doen, maar ze zijn ook zeer slim. Als je ze vertelt wat jij wilt en hen het zelf laat oplossen.
 27. 27. 9Jouw Leven als Rechterbreiner
 28. 28. 9Jouw Leven als Rechterbreiner Iedere kant van het brein verwerkt informatie, maar de twee kanten verwerken het verschillend. Je gebruikt altijd beide kanten van jouw brein; we gebruiken de ter- men linkerbreiner en rechterbreiner uit gemak. Het is een kwestie van nadruk. Het linkerbrein is de degene die de tijd bijhoud, de organisator, de lineaire denker. Om die reden krijg je iets gedaan - en op tijd gedaan. Vindingrijk zijn en doorzetten en vasthouden aan iets tot het af is vereist veel linkerbrein denken. Het linkerbrein is logisch, netjes en ordentelijk, heeft een ingebouwde editor en is kritisch. Het is om gek van te worden. Maar we hebben deze serieuze kant nodig om te zorgen voor alle dingen waar het rechterbrein niet mee omgaat - en één van die dingen is tijdmanagement. Het linkerbrein kan een beetje compulsief zijn, echter. Het wil hetzelfde ding altijd hetzelfde doen, iedere keer. Terwijl het rechterbrein je kan laten verdwalen kan het linkerbrein je laten verliezen in de details. Toch is het linkerbrein niet jouw vijand . Het zal je daar krijgen waar je wilt gaan, en het zal je daar brengen zonder tijd of energie te verspillen. Leven en werken in een linker breiner wereld is niet eenvoudig wanneer je werkt op een rechter brein manier. Wanneer je tegen jouw aard ingaat, jouw instincten en jouw talenten krijg je een tragisch levensverhaal. Je eindigt met kankers, depressie en diepgewortelde woede. Het pad vinden in jouw loopbaan dat past bij waar je van houd en goed doet is veel verstandiger. Ga voor wat je gelukkig maakt. Laat zien wat je in je hebt. Crea- tieve helden doen meer dan hun titel vereist... Creatieve helden willen de educatie, ervaring en exhiliratie van iets onderschei- dend te doen. Zo dat zij zich niet conformeren aan strikte parameters. De crea- tieve loopbaan is niet een makkie. Zelfs voor de meest getalenteerden. Het publiek is wispelturig, deals zijn moeilijk te maken en de betaling is niet altijd wat het zou moeten zijn. Je moet helder zijn over wat jij wilt en het hard genoeg willen om hard te werken. Maar je kunt slagen.
 29. 29. 10De Bijna Perfecte Job
 30. 30. 10De Bijna Perfecte Job Geen Job is Perfect. De truc is om een job te vinden met imperfecties die je kunt tolereren. Niemand kan jou motiveren. Je moet zelf gemotiveerd zijn om te slagen. In ieder verhaal ben jij de held of heldin. Wanneer je er niet voor voelt om weken achter elkaar te werken zal niemand je neerschieten. Maar er is altijd een prijs. De creatieve held werkt goed in een relaxte omgeving. Vrijheid, individualiteit en jezelf kunnen zijn zijn serieuze issues voor jou, wat je ook voor werk kiest. Je zult erachter komen dat je grenzeloze energie hebt wanneer je aan de rol bent. Het is verbazingwekkend hoeveel uren jij kunt besteden, de attentie voor detail die je kunt verzamelen en de ideëen waar je op kunt komen wanneer je geinteresseerd bent. En omgekeerd, wanneer je niet geïnteresseerd bent is het bijna onmogelijk voor je om te focussen, en je voelt je alsof iemand jouw aan en uit knop heeft omge- draaid. Ik wil iets creëren. Misschien verdient het minder geld, moet ik langere uren werken. Veel energie steken in netwerken en papierwerk doen en contacten opvolgen - maar het is het allemaal waard om een kans te hebben op een leven waarin ik iets positiefs bijdraag aan de wereld waarin ik leef. Creatieve helden hebben constant input en stimulering nodig van hun omgeving. Er is een zekere levensstijl die in Hollywood aanwezig is die appeleert aan een rech- terbreiner. Experimenteren, swapping, meerdere posities, passie, opwinding en stimulering, variëteit, visuele input, gevoel en compassie, connectie en expressie. Voor de creatieve held is er werkelijke waarde in leren en groei zowel als in zelf-ex- pressie, vrijheid en flexibiliteit in werk. Een vakman zijn is moeilijk in deze quick-and- dirty wereld. Snelheid vermoord creativiteit. Massa productie dood kunst en uniek- heid ten faveure van uniformiteit. Toch wordt ‘succes’ vaak gelijkgesteld met een idee dat het in massa geproduceerd kan worden. Dat het hordes mensen aanspreekt. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is te begrijpen wat jou motiveert, wat jouw concept van succes is. Het geld, de men- sen waar jij mee te maken hebt en de persoonlijke scope van deze twee zijn heel anders, hoewel je in beide gevallen sieraden aan het creëren bent.

×