Sociala medier, 26 okt 2012

244 views

Published on

Föreläsning vid NBV Konsulentutbildning steg 2, 26 oktober 2012, Wendelsbergs folkhögskola

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
244
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • På bara några få timmar så var processen igång och dessutom så var ett stort antal av de engagerade informerade om processen.
 • Stakston talar om Engagemangspyramiden, med sex olika nivåer av engagemang, och där ligger nyckeln till varför sociala medier är viktigt för medlemmar. Det måste vara tillåtet att vara mer eller mindre passiv, men sociala medier, rätt använt, kommer göra att de som tidigare endast var passiva nu kan klättra i pyrmaiden och bli en mycket viktig del av organisationen. Det handlar om:Sociala medier möjliggör helt enkelt att få in sitt engagemang i livspusslet. Botten – lägre intresse - Närmare toppen – mer passion / engagemang. Ju högre upp desto mer arbetsintensivt person-nätverksbundet. Observera – medveten om organisationen. Bygga varumärke/öka kännedomen Förstår mer – börjar blir intressrad. Gör det lätt att följa nyhetsbrev / RSS-flöden Organisationen allt mer trovärdig. Jag vill ”gilla!”. Gör det superenkelt att göra lite mer! Namninsamling, badge osv. Konkret – Tid/Engagemnag. Öka invoverad Ger kompetens. Fotollslag de som är engagerade i insamlingar. Kommunikation viktig. Medägande! Leder – se
 • Fast det är inte statsbidragsberättigad folkbildning. 10 klick är en studietimme…
 • APPEN!
 • Sociala medier, 26 okt 2012

  1. 1. Alla har ansvar!
  2. 2. Principer för NBVskommunikationsarbete
  3. 3. KorrekthetNBVs information är korrekt.
  4. 4. Utveckling NBVs kommunikation bidrar till attutveckla organisationen och medverkar till att fastställda mål uppnås.
  5. 5. Lärande NBV uppmuntrar ett utforskande ochlärande förhållningssätt. Vi provar nytt och delar gärna med oss av vår kunskap.
  6. 6. Tillgänglighet NBV kännetecknas av öppenhet, snabbhet och tillgänglighet samtidigtsom vi är medvetna om att det av t exkonkurrens- eller individskäl ibland är nödvändigt med sekretess.
  7. 7. Korrekthet Utveckling LärandeTillgänglighet KULT
  8. 8. AnsvarNBVs kommunikationspolicy fastställs av NBVs förbundsstyrelse.Förbundsrektor är högsta ansvariga tjänsteman och genomförandeansvaretvilar på alla medarbetare i organisationen.Alla – anställda, förtroendevalda, cirkelledare m fl – är ambassadörer för NBV.Vi har ansvar för att ge information, men också för att själva söka deninformation som vi behöver för att utföra våra uppgifter.Alla har självklart rätt men inte skyldighet att uttala sig i massmedia. Vidövergripande frågor av förbundskaraktär representerar rektor eller, då det ärlämpligt, förbundsordförande verksamheten på nationell nivå. I avdelningargäller motsvarande för verksamhetschef och avdelningsordförande.
  9. 9. Jag delaralltså folkbildar jag!
  10. 10. Delning = Folkbildning
  11. 11. Budbäraren blir viktigare ochviktigare för valet av produkter och tjänster. Rekommendationssamhället är här!
  12. 12. Hälften avSverigesbefolkning är påFacebook
  13. 13. Nio kategorierav sociala medier
  14. 14. BLOGGAR
  15. 15. MIKROBLOGGAR
  16. 16. SOCIALA NÄTVERK
  17. 17. MEDIEDELNING
  18. 18. SOCIALA KONSUMENTER
  19. 19. KUNSKAPSDELNING
  20. 20. LÄNKDELNING
  21. 21. LOKALISERING
  22. 22. CHATT
  23. 23. Paul Neelys foton på Facebook
  24. 24. Folkrörelse -Bygga relationer
  25. 25. Nu bygger vi vidare!
  26. 26. Länkar Facebook.com Twitter.com - Microblogg Bambuser.com – Gratistjänst för att livesändaInstagram.com – Ladda ned appen för att dela bilder Doodle.com – Perfekt för att bestämma en mötestid Sprend.com – När du vill skicka stora filer till någon Slideshare.net – Dela presentationer
  27. 27. Wordfeud: peteraxE-post: pax@nbv.seTwitter: @peterax

  ×