Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bukkerittet 2013 vilt, vakkert og vått

130 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Bukkerittet 2013 vilt, vakkert og vått

  1. 1. Bukkerittet 2013 – «Vilt, vakkert og vått» Historiens 8. og desidert tøffeste Bukkeritt er historie, og for en historie! Løypesjef og primus motor Per Eivind Valråmoen, godt støttet av konen Turid, hadde jobbet hele uken med å merke terrengpartiene. Han kunne melde om behov for båt i partiet mot Vendalen, og selv om det satt langt inne – mulige behov for løypeomlegging. Yr kom med lovnader om godt vær og gjennomsyklingen på fredag gjorde oss trygge på at vi kunne kjøre hele løypa. «Lørdag morgen klokka 0700: Tåke og regn! WTF?! Yr melder enda mer regn fra klokka 11 og utover, men nå må vi bare la det stå til. Den store spenningen nå blir hvor stort frafallet blir og om vi i det hele tatt får noen etteranmeldinger. Sekretæriatet melder om hektisk aktivitet og at de holder oppe lenger enn kl 1000. Dette må da være bra? Bjørn Roar, som har stått på og merket løyper og rigget målområdet fra fredag morgen, kaster seg rundt og hiver på seg BSK-bunaden. Han har aldri syklet rittet før, og nå skal det skje! Knapt med oppvarming, men pytt! «Harding», tenker jeg, og gjør meg klar til å være løypesoper i den lange løypa. En langt mer behagelig jobb enn den hektiske aktiviteten i sekretæriatet, og en jobb jeg tok på meg av helt egoistiske grunner: Mange timer på sti og god samvittighet i tillegg. ....men ikke si det til noen!» Tilbake på start. Innbitte syklister i alle aldre. Akkurat når starten for M11-12 går, føles slagregnet tyngende. Det ser imidlertid ikke ut til å prege de innbitte syklistene. Av de 405 påmeldte startet 338 – altså 83%. Med tanke på været er vi godt fornøyde med det.
  2. 2. Vi er også svært godt fornøyde med den store andelen av barn og unge, og vi er takknemlige for det gode samarbeidet vi har med Merida Terrengsykkelskole! Vi tror vi viser at det ikke er farlig å gi barn og unge en løype som byr på utfordringer. Vår utfordring ligger i å få opp kvinneandelen. Her har vi en jobb å gjøre, og er mer enn motagelige for innspill. «På Fagerhøy meldes det at Johannes Reiten har tatt ledelsen på den sterke tiden 48:12. Han leder en gruppe på 5 mann. I baktroppen møter jeg og makker Tom Erik stadig flere folk med retur mot Skeikampen. Det ble vurdert å kutte løypen – eller til og med kjøre alle gjennom Lillebukken – var det dette vi skulle gjort? Point of no return er forlengst passert, så det er det ikke vits i å spekulere i. Bjørn som kjører bussen for brutte løpere, kjører nesten tom en tank, men setter sin sjel i at alle skal få best mulig behandling.» Tallenes tale var imidlertid ikke så brutale som vi kanskje fikk inntrykk av ute i løypen: Av de 338 startende var det 64 som av ulike årsaker ikke kom til mål. Kanskje mange sammenlignet med et «vanlig», norsk maratonritt, men Bukkerittet er ikke A4. Vi befinner oss i høyfjellet, store deler av løypa er over tregrensen og været kan skifte. I tillegg går en høyere andel av løypa på sti. Dette gjør at Bukkerittet nok kan stille store krav til både rytter og redskap når forholdene er som det var på lørdag. Men vi tror at det er dette særpreget som skaper det rittet som vi liker å kalle «Norges beste høyfjellsritt».
  3. 3. «I mål slår Henrik H. Kippernes «knock-out» på Hallvar Barlaup og Johannes Reiten på tiden 3:11:19. Dette var et meget kompetent elitefelt, og det faktum at det er 25 minutter bak fjorårets vinnertid sier nok det meste. I mål ser vi bare blide ansikter. Det samme er tilfelle på de postene der folk venter på Bjørn og Bussen. På matstasjonene er folk blide. Hva er det med stisykling som gjør folk i så godt humør, til tross for det «de andre» kaller dårlig vær? Vi konstaterer også at det ikke finnes søppel i løypa. Det kan selvsagt være at forholdene var så krevende at man ikke ville slippe styret, men vi velger å tro at «våre» syklister ønsker å ta vare på den naturen vi sykler i.» Vi har vært litt spente på tilbakemeldingene i etterkant av et såpass krevende ritt – både for rytterne, men også for oss i arrangørstaben. Vi må innrømme at det er med en ørliten klump i halsen vi leser alle de gode positive kommentarene på Terrengsykkelforum, og vi erkjenner og ser at vi etterhvert har begynt å få vår egen «høyfjellsstimenighet». Dette forplikter, og det er med stor ydmykhet og pågangsmot vi setter i gang med arbeidet fram mot neste Bukkeritt! Jeg vil benytte anledningen til å takke sponsorer, samarbeidspartnere, ildsjeler i Brumunddal Sykleklubb og ikke minst dere – våre trofaste deltakere – for et vel gjennomført Bukkeritt 2013! Vi sees på Skeikampen 28. juni 2014 for neste Bukkeritt! Med vennlig hilsen BRUMUNDDAL SYKLEKLUBB Runar Hauge leder

×