Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Treballfilosofia

190 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Treballfilosofia

 1. 1. Kúningas
 2. 2. Introducció <ul><li>-Monarquia absoluta que entra en crisis </li></ul><ul><li>Creació d’agrupacions que porten a una revolta del poble </li></ul><ul><li>El rei decideix implantar monarquia constitucional i es convoquen eleccions </li></ul><ul><li>El nostre partit arriba al poder i aconsegueix acabar amb el temps de crisis. </li></ul>
 3. 3. Història - Provenim de Finlandia - Vam conquerir Grecia i Creta, on actualment esta situat Kúningas. - Despres de la perdua del territori Finlandes, la poblacio va emigrar cap a Kuningas. - Despres de una monarquia absoluta i una revolta, actualment hi ha implantada una monarquia constitucional.
 4. 4. Geografia El nostre país, Kúningas està situat al sud-est d’Europa. Les seves fronteras son: Nord: Albania Macedonia i Bulgaria Sud: Mar Mediterrani i Africa. Est: Mar Oest: Mar i amb Italia. La seva extensió és de 125.300 km2 ( incluint les aigues entre el territoria i la illa ) i te un diametre de 1540 km.
 5. 5. Relleu Kúningas esta caracteritzat per a un relleu molt variat. -En el Nord: hi trobem els Alps, com a frontera natural. - En el centre del país: hi destaca un relleu molt pla amb petites serralades amb muntanyes rocoses. - A la costa,: les grans platges de sorra cristal·lina i els penya-segats s’imposen. El Mar sempre ha sigut una font de comerç i ha ajudat al creixement de la civilització.
 6. 6. Flora <ul><li>El 50 % de Kúningas està cobert de boscos. </li></ul><ul><li>-La flora al llarg del país es molt variada. </li></ul><ul><li>-Nord: A causa del clima fred, hi abunden plantes caducifòlies </li></ul><ul><li>-Centre del país: Hi ha boscos mixtes, on hi predominen alzines, avets.. </li></ul><ul><li>-Mediterrani: A causa del clima més sec, hi ha pins i arbres de fulla perenne. </li></ul><ul><li>-A la primavera hi ha una gran varietat de flors silvestres als prats. </li></ul>
 7. 7. Fauna <ul><li>Mediterrania: Al mar hi ha grans quantitats de peixos . El fons marí es molt ric en algues i en coralls. </li></ul><ul><li>A la costa hi viuen les aus marines, com per exemple les gavines i els corbs marins. </li></ul><ul><li>Boscos: Els boscos es divideixen en dos tipos.: </li></ul><ul><li>- Els boscos freds: on hi habiten osos pardos i els llops grisos. </li></ul><ul><li>-Els boscos càlids on hi habiten els linxs i els porcs senglars. </li></ul>
 8. 8. Clima A Kuningas hi ha un clima molt variat. Hi ha tres tipus de clima segons la regió on ens situem. -Clima mediterrani: Esta caracteritzat per hiverns suaus i estius calorosos. Sense grans cuantitats de plujes. -Clima Alpí: Hiverns freds amb grans nevades i estius suaus i agradables. - Clima Templat: Els hiverns son freds I els estius càlids, pero les temperatures no son mai extremes.
 9. 9. Habitants <ul><li>Kuningas te una població de 11.200.000 habitants. Repartida en 80 hab/km2 </li></ul><ul><li>A causa de la gran cuantitat de fronteras amb els altres paisos i del seu alt nivell de vida, hi ha una gran cuantitat d’immigració. </li></ul><ul><li>L’esperança de vida està amb 79 anys </li></ul><ul><li>98% d’alfabetització </li></ul><ul><li>Es parla una gran quantitat d’idiomes </li></ul>
 10. 10. Distribució de la població <ul><li>Un gran sector de la población que explota els recursos naturals i es dedica al sector primari. </li></ul><ul><li>Gran cuantitat d’empresas, dedicades a l’alimentacio, al textil, i al tractament de metalls. </li></ul><ul><li>Turisme. </li></ul><ul><li>Energia: Aprofitar els recursos naturals i renovables, gràcies al clima i als Alps ( vent i aigua. ) per a produir energia. </li></ul>
 11. 11. Piràmide de població
 12. 12. Costums <ul><li>Les cases disposen de una terrassa on es pot sopar a fora. Els barris, un cop al més durant el bon temps, organitzen un sopar de veïns al aire lliure amb musica, ambient i diversió per a tothom. </li></ul><ul><li>-Després del dia de Reis es dia festiu al país perquè les famílies puguin estar unides i els pares puguin compartir d'il·lusió amb els fills. </li></ul><ul><li>Les persones grans tenen el costum de reunir-se ben dinat en llocs públics habilitats especialment per a l’ocasió i allà s’organitzen activitats per a que ells disfrutin. </li></ul>
 13. 13. Costums <ul><li>A causa de la gran varietat de flors que te el país, es costum que els nois, el dia del inici d’estiu ( 22 juny ) regalin un ram de flors collides per ells mateixos, a una noia estimada. </li></ul><ul><li>Fomentar les activitats extraescolars, des de que els nens son petits. </li></ul>
 14. 14. Llegendes -En aquesta terra hi van viure 3 divinitats. - Aquests tres Deus vivien en harmonia - Un dia es van adonar que uns interessos perjudicaven als altres. ( el sol desfeia al gel, el gel feia malbe els boscos.. ) -Van viure dies de guerra i de discusions on treien la seva furia els uns contra els altres. - Un colom amb una fulla d’olivera va apareixer al cel. -El colom els hi va explicar que s’ajudaven entre ells. - Es van solucionar els problemes i van decidir ajuntar-se i formar un país. - Aquest és l’origen de la bandera.
 15. 15. Himne HIMNE: Tu que aculls a tothom Tu que valores i a tots has ajudat Tu que et fas estimar Sempre estaré al teu costat. Protegeixes als dèbils Ajudes als necessitats Per aquest motiu Sempre estaré al teu costat. No permetis que cap guerra Faci malbé els nostres cors Ajuda'ns a fer front a qualsevol dificultat I sempre estarem al teu costat.
 16. 16. Societat Tipologia de les vivendes: cases baixes i blanques que absorbeixin el calor( que a la illa es elevat) s’utitlitzen maons i pintura blanca ademes de diferents aïllants per les altes temperatures Serveis de la comunitat: la comunitat treballara plegada per aconseguir una serie d’objectius com el reciclatge que sera molt importat¡nt, la contaminacio medioambiental, el tractament de les aigues residuals, sistema de gestio medioambiental.. Respecte: Respecte entre religions, respecte entre diferents classes socials i respecte entre les diferents cultures
 17. 17. Organització política Política de Kúningas . ESTAT DEMOCRÀTIC MONARQUIA CONSTITUCIONAl RÈGIM PARLEMENTÀRI Les persones tenen drets i llibertats. Participació política Eleccions per sufragio universal cada 4 anys.  s’estableixen llistes obertes. El rei és el cap de l’Estat, però no governa . Hi ha una constitució . Hi ha un parlament, on es desenvolupen les lleis Per crear un ordre social i poder establir una convivència el comuna.
 18. 18. Justicia LA JUSTÍCIA DEL REGNE DE KÚNINGAS És impossible crear justícia per a tots.  una utopia Societat igulitària i amb llibertat d’expressió A partir de les lleis es duu a terme les injustícies.
 19. 19. Educació -Combinacio entre teoria els nostres fills, el coneixement unit amb la practica, els tallers i les sortides. -Intenció de mostrar als nois com es el mon, i quines oportunitats tenen,a que poden aspirar a ser. -Fomentar la capacitat de superacio.
 20. 20. Educació Escolarització: obligatòria dels 5 als 16 anys Tipus d’escola : de caràcter públic Alumnat :l’alumnat a de tindre uns valors ètics i morals que els facin saber comportar-se Professorat: , serà necessari tenir las titulacions acadèmiques corresponents i tenir la formació pedagògica i didàctica . Direcció : se’ls hi demanarà el mateix títol que un professor. seran escollits per votació del consell de família i del professorat intern. Participació família a l'escola: la família podrà participar a l’escola a traves del consell de família Especialitats: a l’escola es trobaran ja als 12 anys, una selecció de matèries per decantar el futur dels nois i noies, Relació escola amb el seu entorn: es proposaran activitats dins l’escola per a col·laborar amb la comunitat.
 21. 21. Constitució Els punts més importants de la constitució són: 1-. Kuningas es constitueix en un Estat social i democràtic de dret on propugna la justícia, la igualtat i el pluralisme polític i on la sobirania resideix en el poble. 8-. Tothom té dret a la vida i a la integritat física i moral, sense que en cap cas puguin ser sotmesos a tortura ni a tractes inhumans o degradants. Queda abolida la pena de mort. 10-. Tots tenen dret a l’educació i l’ensenyança bàsica serà obligatòria i gratuïta.
 22. 22. Relacions amb altres països -Kúningas manté relacions comercials amb altres països que li aporten grans beneficis econòmics. -La relació amb els paisos estrangers son molt bones i disposa de bones vies de comunicació -Kúningas té una gran varietat de recursos naturals, que els exporta a països més necessitats. Un exemple d’això es la mineria. -En canvi, Kúningas, necessita la importació de matèries acabades com per exemple transports, eines.. -Kúningas és una de las principals destinacions turístiques durant tot l’any gracies al seu clima i al seu variat paisatge.
 23. 23. Kúningas Anna Català Tania Peralta Olga Barbosa 1r Batxillerat A Marc Currius

×