Connexions usb bluetooth portatil - mobil

436 views

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
436
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Connexions usb bluetooth portatil - mobil

 1. 1. Connexions USB i Bluetooth portàtil - telèfon mòbil Xarxes Multimèdia - Pràctica 3 Josep Gassó Leiva Grau Multimèdia - UOC - 29 Dec 2010
 2. 2. Introducció En aquest treball es preten mostrar de arxius del mòbil; sincronitzar diferents ele-manera sintetitzada com establir dos tipus ments, com el correu electrònic, mitjançantdiferents de connexions entre un portàtil i un l’aplicació Activesync de Windows Mobile; itelèfon mòbil (en aquest cas un smartpho- compartir l’Internet del mòbil amb el portàtil,ne): via cablejat USB i mitjançant la tecno- mitjançant una connexió externa GPRS, perlogia sense fils Bluetooth. Aquests dos mèto- quan no es disposa d’una connexió física.des permeten, entre altres coses: accedir als
 3. 3. Elements físics a interconnectar Portàtil Sony Vaio AR71ZU Smartphone HTC P-4350Sony VAIO AR71ZU - Core 2 Duo T9300 / 2.5 TI’s OMAP™ 850, 201 MHz - Windows Mobile®GHz - Centrino Duo - RAM 4 GB - disc dur 5.0 per Pocket PC Phone Edition - ROM: 128320 GB + 320 GB - BD-RE - GF 8600M GT - MB - RAM: 64 MB DDR SDRAM - Quad-bandGigabit Ethernet - WLAN: Bluetooth® 2.0 GSM/GPRS/EDGE: 850, 900, 1800, 1900 -EDR, IEEE 802.11 a/b/g/n - Windows® Vista Bluetooth® 2.0 - Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/gUltimate - 17” Panorámico TFT 1900 x 1200 - HTC ExtUSBTM.(WUXGA).
 4. 4. Connexió de l’Activesyncvia USB o Bluetooth Via USBPer a poder fer aquesta connexió el primerque cal és tenir instal·lada en ambdós apa-rells la versió més actual de l’Activesync.En connectar el cable USB del mòbil al por-tàtil, automàticament el SO reconeix el dis-positiu i engega l’Activesync demanant elcodi d’entrada del mòbil (si es té configuratd’aquesta manera).Ara ja es pot fer la gestió que convingui desdel portàtil, ja sigui sincronitzar el correuelectrònic o manipular els arxius que hi haemmagatzemats a l’smartphone.Per acabar la connexió, es pot fer des de qual-sevol dels dos aparells.
 5. 5. Via BluetoothPer aquest tipus de connexió s’haurà de con-figurar els dos dispositius.En el telèfon mòbil cal activar l’opció de Blue-tooth en la finestra de comunicacions, selec-cionant la casella en el menú de configuracióque perment ser ‘vist’ per altres dispositius.En el portàtil, s’haurà d’entrar per Inici >Panell de Control > Hardware i Sò > Dis-positius Bluetooth > Agregar un dispo-sitiu inalàmbric. En la finestra emergentapareixerà el dispositiu mòbil que, en selec-cionar-lo, es podrà continuar amb el procésd’emparellament. Una vegada enllaçats elsdos dispositius via Bluetooth, ara ja es potconnectar l’Activesync mitjançant l’opció co-rresponent al menú del mòbil. El resultat ésel mateix que si es fes la connexió amb USB,una mica més lenta es clar, ja que la tassa detransferència és bastant més lenta.
 6. 6. Connexió a Internetvia USB o Bluetooth Via USBPer a poder emprar el telèfon mòbil com aplataforma per a connectar el portàtil a Inter-net, s’ha de configurar una connexió al mò-bil a Inici > Configuracions > Connexions(pestanya) > Connexions > Agregarnova connexió de módem, seleccionantcom a módem una ‘línia de telèfon mòbil(GPRS)’, donant el nom de connexió segonsel proveïdor de servei d’Internet (en aquestcas movistar.es) i configurant el nivell de se-guretat òptim (en aquest cas es va deixar enblanc).Quant al portàtil, en accedir a la connexióGPRS anterior, estant el cable USB enllaçantambdós dispositius, ja es crea directamentuna xarxa de red local i a Internet.
 7. 7. Via BluetoothEl procediment per a obtenir la mateixa con-nexió anterior però amb Bluetooth és idènticatot i que canviant les opcions per les de ‘PANde Bluetooth’ en la connexió de PC a Con-nexió compartida del mòbil i, evidenment,establint la connexió amb el portàtil via Blue-tooth com s’ha comentat anteriorment enl’apartat referent a l’Activesync.
 8. 8. Protocols inalàmbrics:Bluetooth Fins ara la velocitat de transferència era d’uns 3 Mbps, però el nou estàndard 3.0 ja arriba a 24 Mbps, molt per sota però dels 480 MbpsEs basa en l’estàndard de comunicacions que pot donar l’USB 2.0 o els 4,8 Gbps deIEEE 802.15 i actualment es un dels que es fa l’USB 3.0.servir més per a connectar tota mena de dis-postitius inalàmbrics per a la transmissió per Entre d’atres, Bluetooth permet transferèn-radiofreqüencia (2,4 GHz) de dades i veu en cia d’arxius, sincronització de dades, accésdistàncies curtes de una desena de metres. remot a la xarxa, accés telefònic a la xar- xa (el cas comentat anteriorment fent ser-Suposa un avantatge sobre la comunicació vir GPRS), servir de port de sèrie (impresso-per infrarojos quant a que no és necessari res,...), enviament de fax remotament, comque els aparells estiguin enfocats un davant a passarel·la d’audio (micròfon i altaveus re-de l’altre d’una forma visualment directe. mots) o com a auriculars.
 9. 9. GPRS GPRS General Packet Radio Service És una evolució del GSM que permet més ve- locitat en el traspàs de dades en les comuni- El GPRS fa servir el protocol WAP (Wireless cacions sense fils de gran abast. L’avantatge Aplication Protocol), el qual combina les tec- sobre altres sistemes de transmissió via radio nologies de comunicació sense fils i Internet. és que en el GPRS es cobra per dades trans- El WAP funciona sobre GSM, GPRS i UMTS ferides (en paquets) i no per tarifa plana. i permet la comunicació interactiva de ter- minals mòbils a fonts externes, com poden Existèixen 3 tipus de terminals de GPRS: els ser servidors IP, bases de dades o multimè- de classe A, suporten tant serveis GSM com dia. WAP converteix el llenguatge de marcat GPRS; els de classe B, igual que els A però no HTML amb llenguatge WML, molt més reduït simultàniament; i els de classe C que només i funcional per a dispositius de pantalla més treballen amb GPRS. petita com són els telèfons mòbils o les PDA.
 10. 10. Referències i enllaçosMaterials didàctics de l’assignatura de Xarxes Multimèdia del Grau Multimèdia de la UOC.HTC P-4350 - Manual d’usuari (castellà) Sony Vaio AR71ZU - Informació tècnicaDocument en PDF de tots els detalls referents (castellà)a l’smartphone emprat per aquest treball. Característiques tècniques extretes del web de dooyoo.es doncs el fabricant ja no les posa.HTC P-4350 - Especificacions tècniques(castellà) Wikipedia: Bluetooth - GPRSDetalls tècnics de l’smartphone extrets de laweb del fabricant.

×