Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Elapsed Time

2,448 views

Published on

Mrs. L's Third Graders created this review of elapsed time to use with the Promethean board and activotes.

  • Be the first to comment

Elapsed Time

  1. 1. <ul><li>Julia started practicing the piano at 7:00. </li></ul><ul><li>She finished at 8:15. </li></ul><ul><li>How long did she practice? </li></ul><ul><li>2 hours </li></ul><ul><li>1 1/2 hours </li></ul><ul><li>1 hour and 15 minutes </li></ul><ul><li>45 minutes </li></ul>
  2. 2. <ul><li>Nick started walking at 3:30. </li></ul><ul><li>He walked for 45 minutes. </li></ul><ul><li>What time did he stop? </li></ul><ul><li>4:00 </li></ul><ul><li>4:15 </li></ul><ul><li>3:45 </li></ul><ul><li>4:45 </li></ul>
  3. 3. <ul><li>Mr. Dufour painted for 55 minutes. </li></ul><ul><li>He was done at 6:00. </li></ul><ul><li>What time did he start? </li></ul><ul><li>5:05 </li></ul><ul><li>5:15 </li></ul><ul><li>5:30 </li></ul><ul><li>5:10 </li></ul>
  4. 4. <ul><li>The puppy played for 12 minutes. It stopped at 7:00. What time did it start playing? </li></ul><ul><li>7:30 </li></ul><ul><li>6:48 </li></ul><ul><li>6:50 </li></ul><ul><li>6:05 </li></ul>
  5. 5. Andrew went to viola lessons at 2:30 it ended at 3:15 how long was the viola lessons take? A.1 hour B.30 minutes and 15 minutes C. 45 minutes D.2 hours
  6. 6. <ul><li>Brittany started to do her homework at 5:00. She was done at 7:30. How much time did she take? </li></ul><ul><li>One hour an 45 minutes </li></ul><ul><li>2 hours and 30 minutes </li></ul><ul><li>Six hours and 3 minutes </li></ul><ul><li>Three hours and 40 minutes </li></ul>
  7. 7. <ul><li>Mrs. Lazaro fed her dogs, Kaya, Nala, and Jada at 12:45 pm. </li></ul><ul><li>The dogs finished their food at 1:15. </li></ul><ul><li>How long did it take for Kaya, Nala, and Jada to eat? </li></ul><ul><li>1 hour </li></ul><ul><li>30 minutes </li></ul><ul><li>15 minutes </li></ul><ul><li>45 minutes </li></ul>
  8. 8. <ul><li>Cameron went to gymnastics. She started at 5:00 she ended at 7:00. </li></ul><ul><li>How much time did she take? </li></ul><ul><li>2 hours </li></ul><ul><li>1 hours </li></ul><ul><li>60 seconds </li></ul><ul><li>45 minutes </li></ul>
  9. 9. <ul><li>Chris started playing videogames at 3:00. He played until 3:30. How long did he play? </li></ul><ul><li>20 min </li></ul><ul><li>30 min </li></ul><ul><li>90 min </li></ul><ul><li>40 min </li></ul>
  10. 10. My dad started working at 3 in the morning. He got home at 6 at night. How long was he gone? A.15 hours B.18 hours C.14 hours D.12 hours
  11. 11. Desiree started violin practice at 3:00 pm. She ended at 6:00 pm. How long did she practice? A.10 min. B.1 hr. C. 5 min. D.3 hr.
  12. 12. John started baseball practice at 6:00. It ended at 8:10. How long was practice? A. 55 min. B. 2hrs &10min. C. 1hr& 53 min. D. 3hrs.
  13. 13. Bob started eating a piece of pie at 5:00. It took 2 hours. What time did he end? A. 7:00 B. 5:00 C. 1:00 D. 2:00
  14. 14. Jenna went to soccer practice at 3:00 it ended at 4:30. How long was Jenna at practice? A. a whole day B. 1hour 15 minutes C. A whole three days D. 2 minutes
  15. 15. Jack went to get a hair cut at 1:45. It ended at 2:27. How long did it take? A.1 hour B.1hour 42 minutes C.1 day D.67 minutes
  16. 16. <ul><li>My sis ate 3 pancakes. She started at 7:30. It took her 1 hour. When did she finish eating? </li></ul><ul><li>8:00 </li></ul><ul><li>8:30 </li></ul><ul><li>8:25 </li></ul><ul><li>8:10 </li></ul>
  17. 17. Marcus went shopping at 2:30. He ended at 5:30. How long did it take? A 3hours B 35minutes C 4hours D 70minutes
  18. 18. <ul><li>Kylee started playing Wii at 3:00. It took her 30 minutes to stop. What time did she stop? </li></ul><ul><li>3:30 </li></ul><ul><li>3:00 </li></ul><ul><li>4:30 </li></ul><ul><li>12:00 </li></ul>
  19. 19. <ul><li>Fern was practicing her cello. She started at 6:00. She finished at 7:50. </li></ul><ul><li>How long did she practice? </li></ul><ul><li>10 Hours </li></ul><ul><li>5 Minutes </li></ul><ul><li>1 Hour and 50 minutes </li></ul><ul><li>20 Minutes </li></ul>
  20. 20. <ul><li>Trever walked home at 5:15. He got home at 5:30. How much time did it take him to get home? </li></ul><ul><li>1 hour </li></ul><ul><li>30 minutes </li></ul><ul><li>20 minutes </li></ul><ul><li>15 minutes </li></ul>

×