Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Anàlisi d’un Material Multimèdia, per Paula  Rodríguez  Títol: Càlcul al minut  Any: Sense especificar  Autors: Ge...
Recursos necessaris:  o  un ordinador amb accés a Internet  o  una pissarra digital, en el cas de fer activitats a cla...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Anàlisi material multimedia

180 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Anàlisi material multimedia

 1. 1. Anàlisi d’un Material Multimèdia, per Paula Rodríguez Títol: Càlcul al minut Any: Sense especificar Autors: Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Educació i Cultura URL: http://www.edu365.cat/primaria/muds/matematiques/maquina_calcular/maquina Calcular.html Idioma: Català2- Descripció detallada del recurs. Tipus de recurs: Se tracta d’un material didàctic multimèdia destinat a infants de primer cicle de primària, els quals comencen a treballar les operacions bàsiques (suma, resta, multiplicació i divisió). Amb aquest recurs se treballen aquestes activitats en un minut; i una vegada finalitzada la partida l’alumne pot veure les operacions realitzades, tant les encertades com les errades; abans de tornar a començar. Personalment he triat aquest recurs perquè crec que és una forma de potenciar al mateix temps les TIC i les matemàtiques; per tant, treballem transversalment a l’aula. Àrees i continguts treballats: aquest recurs treballa fonamentalment l’àrea de Matemàtiques, i els continguts són les operacions bàsiques tals com la suma, la resta, la multiplicació i la divisió. Estètica i Comunicació: L’estètica d’aquest recurs és molt senzilla ja que només apareixen una nina i nombres i rodes que giren. No obstant això, els quadres de les operacions són grans i de colors cridaners. L’aspecte més positiu d’aquest recurs és el feedack, ja que una vegada finalitzada l’activitat l’alumne pot veure totes les operacions i veure on ha fallat. Objectius: o Utilitzar operacions senzilles i bàsiques per a la vida quotidiana. o Aconseguir agilitzar els processos mentals amb els nombres. o Construcció d’estratègies pròpies per a la resolució d’operacions complexes (més d’una xifra).
 2. 2. Recursos necessaris: o un ordinador amb accés a Internet o una pissarra digital, en el cas de fer activitats a classeFormes d’utilització del material i possibilitats:Aquest recurs presenta gran varietat de possibilitats: individual, en grup, perparelles o fins i tot amb tots els companys. No obstant això, jo he triat aquestaactivitat amb l’objectiu de poder treballar-la a l’aula, per grups.Per exemple, una activitat per dur això a la pràctica pot ser fer grups de 4/5alumnes i que vagin sortint a la pissarra. Cada grup ha d’anar contestant lesoperacions en el seu minut de temps i després podem veure qui ha encertatmés.A més, com que el recurs ens deixa veure els resultats una vegada acabat eltemps, podem treballar a classe les operacions que han presentat mésdificultat.Malgrat això, també és un bon recurs per treballar a casa com a reforç delsexercicis fets a classe, ja que, com he dit abans, l’alumne pot veure i aprendredels seus errors.

×