Sense títol 3

224 views

Published on

BIBLOGRAFIA DE GAUDI

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
224
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sense títol 3

  1. 1. Antoni gaudi
  2. 2. ALGUNES OBRES DE GAUDI
  3. 3. La Sagrada famíliaEl Temple Expiatori de la Sagrada Família és una església monumental iniciada el 19 de març de1882 a partir del projecte de larquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar (1828-1901). A finalsdel 1883 es va encarregar a Gaudí la continuació de les obres, tasca que no va deixar fins a la sevamort, el 1926. A partir daleshores, diversos arquitectes han continuat lobra seguint la idea originalde Gaudí.Ledifici està situat al centre de Barcelona, i amb els anys sha transformat en un dels signesdidentitat més universals de la ciutat i del país. Anualment és visitat per milions de persones i sónmoltes també les que nestudien el seu contingut arquitectònic i religiós.El temple sempre ha estat expiatori; és a dir que, des dels seus inicis, ja fa més de 130 anys, esconstrueix a partir de donatius. En aquest sentit, el mateix Gaudí va dir: "El Temple Expiatori de laSagrada Família el fa el poble i shi emmiralla. És una obra que està a les mans de Déu i en lavoluntat del poble". La construcció continua i es podria acabar durant el primer terç del segle XXI.
  4. 4. Finca guellEl 1884 Eusebi Güell va encarregar a Antoni Gaudí la realització de diferents obres per lextensafinca que tenia entre els pobles de Les Corts i Sarrià, on actualment està la Zona Universitària.Aquestes obres van consistir en la construcció del mur de tancament amb tres portes, la porteria i lescavallerisses, un mirador, una font, la capella de la casa-residència i diversos complementsdecoratius.La Finca Güell estava formada per dos grans finques (Can Feliu i Torre Baldiró) que Joan Güellhavia comprat a la dècada de 1870, més una tercera, anomenada Can Cuyàs, que va adquirir EusebiGüell el 1883.Lentrada principal es va situar a la finca de Can Cuyàs ja que la residència estiuenca dels Güell estrobava en aquesta i fins a ella shavia habilitat un camí particular (avui Passeig Manuel Girona) desde la carretera que unia Barcelona amb el poble de Sarrià.En aquesta entrada trobem dos pavellons que flanquegen dues entrades, una petita per als vianants iuna altra, de més de cinc metres dample, per als cavalls i carruatges.Entrant per aquesta porta, trobem, a lesquerra, el que fos la casa del conserge, distribuïda en trescossos, un de planta octogonal, amb baixos i coberta amb cúpula, i dos de planta quadrada amb unpis i coberta similar. Actualment és lhabitatge del bidell de la universitat.A la dreta hi ha el pavelló destinat a cavallerissa, formada per una sala rectangular amb arcsparabòlics transversals, que era lantiga quadra, i comunicat amb un altre pavelló destinat a picador,de planta quadrada el paviment està realitzat amb maons massissos col · locats a sardinell i de formaconcèntrica. Al centre, i cobrint larqueta de registre del desguàs, hi ha una gran pedra rodona ambla "G" de Güell esculpida en ella. La coberta daquesta sala és una volta de revolució, coronada ambllanterna, que es recolza sobre unes petxines que hi ha a cada cantonada. unides en superfíciecontínua.
  5. 5. La pedreraLa Pedrera va ser lúltima gran obra civil que va realitzar Gaudí abans de dedicar-se completament ales obres de la Sagrada Família.El propietari, Pere Milà Camps, havia comprat el terreny i la casa que el fabricant Ferrer Vidal teniaen lactual número 92 (aleshores n º 2) del Passeig de Gràcia. Era un terreny de més de 1.000 metresquadrats que feia cantonada amb el carrer Provença.Gaudí va projectar una fantàstica casa amb formes ondulades i vives. La seva estructura es basa enforjats de biguetes metàl · liques i revoltons a la catalana que se sustenten per jàsseres metàl · liquessobre pilars de totxo (la majoria), de carreus o ferro. Les úniques parets estructurals que hi ha sónles de lescala. Gaudí sempre va dir que si algun dia ledifici passava a ser un hotel no hi hauria capproblema perquè al no tenir parets de càrrega es pot modificar la distribució dels pisos simplementcanviant de lloc els envans o eliminant per complet. Per aguantar la façana es van usar unes jàsseresondulades que sencasten a la pedra i estan unides a biguetes de longituds variables. El procés deconstrucció de la façana era tot un ritual, primer arribaven les pedres del Garraf o Vilafranca que esdeixaven en un solar davant de lobra i es tallaven segons la maqueta a escala que shavia fet alsoterrani de lobra. Llavors es col · locaven al seu lloc i allà es retocaven segons manava Gaudí.Actualment la Pedrera és propietat de lentitat financera Caixa Catalunya que manté obert al públicla coberta i les golfes on es pot veure una exposició sobre Gaudí i les seves obres. Alguns pisos sónparticulars i el principal es dedica a sala dexposicions del Centre Cultural Caixa Catalunya.

×