Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Οδηγός βήμα βήμα για online-shopping

21 views

Published on

Πως να ψωνίζουμε οικονομικά από ηλεκτρονικά καταστήματα

Published in: Lifestyle
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Οδηγός βήμα βήμα για online-shopping

  1. 1. Πως να ψωνίζετε ρούχα από το Ίντερνετ; Οδηγός για ασφαλές online shopping Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα αναπτύσσετε με γρήγορους ρυθμούς και πρακτικά μπορούμε να αγοράσουμε τα πάντα από τα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και ότι άλλο θέλετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας, χωρίς να οδηγήσετε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, χωρίς να ψάχνετε για χώρο πάρκιγκ ή να περιμένετε σε ατέλειωτες ουρές στα ταμεία. Κάθε αγορά που θέλετε να κάνετε γίνετε εύκολα από το κινητό σας τηλέφωνο με μερικά κλικ. Πως επιλέγω το σωστό eshop από τα χιλιάδες στο Ίντερνετ; 1. Η εμφάνιση του μαγαζιού. Καλό είναι εκτός από το e-shop η εταιρεία να έχει και φυσικό κατάστημα. Δείχνει αξιοπιστία και σεβασμό στον πελάτη. Ηλεκτρονικό μαγαζί μπορεί να στήσει ο καθένας με γνώσεις υπολογιστών και web development όμως οι σωστές και μεγάλες εταιρείες έχουν και φυσικά καταστήματα εξυπηρέτησης των πελατών τους. 2. Η ποικιλία των εμπορευμάτων και η διαθεσιμότητα. Σας έχει τύχει να αγοράσετε ανδρικά ρούχα π.χ τον Οκτώβριο και να το παραλάβετε τον Ιανουάριο; Αν γράφει ότι το προιόν δεν υπάρχει σε στοκ και θα είναι διαθέσιμο μετά από παραγγελία, καλύτερα μην το παραγγείλετε. 3. Η τιμή. Σχεδόν πάντα οι τιμές στα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι φθηνότερες από τα φυσικά μαγαζιά αφού εκλείπουν πολλοί κοστοβόροι παράγοντες όπως ενοίκια, μισθοί υπαλλήλων, στοκ σε εμπόρευμα κτλ. 4. Η ευκολία εύρεσης αυτού που ψάχνω. Αν σε ένα σαιτ δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις με 3-4 κλικ, επισκέψου το επόμενο στην κατάταξη σαιτ στο Google. Η πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης δεν εμφανίζει πάντα τα καλύτερα καταστήματα. 5. Πολιτική επιστροφών σε ρούχα και παπούτσια. Σκέψου ότι υπάρχει η πυθανότητα τα ρούχα ή παπούτσια που αγόρασες να μην σου κάνουν, να έχουν διαφορετικό χρώμα από αυτό που είδες στο σαιτ ή απλά να μην σου άρεσαν όταν τα παρέλαβες και θέλεις να τα επιστρέψεις. Είτε για να τα αντικαταστήσουν με άλλα, είτε να σου επιστρέψουν τα χρήματα σου. Ο νόμος για το ηλεκτρονικό εμπόριο υποχρεώνει τους εμπόρους να αναφέρουν ρητά στην πολιτική επιστροφής προιόντων την διαδικασία επιστροφής / αλλαγής ενός προιόντος. - Εύκολα ψώνια χωρίς να χάνετε χρόνο σε μποτιλιάρισμα, παρκάρισμα και ουρές σε ταμεία. - Ωράριο εργασίας 24/7/365. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα δουλεύουν όλο τον χρόνο χωρίς διακοπές. Ότι ώρα θέλετε μπορείς να αγοράσετε το οτιδήποτε.
  2. 2. - Άμεσες συναλλαγές με όλο τον κόσμο. Σε μερικές ημέρες λαμβάνετε στο σπίτι σας ότι παραγγείλατε από Κίνα. - Μικρότερο κόστος αρχικής επένδυσης, αποκεντρωμένες δομές και καλύτερες έλεγχος με πληροφοριακά συστήματα για την εταιρεία. Οδηγός για online αγορές ρούχων Το fashion shopping πλέον γίνετε πανεύκολα. Τώρα μπορείτε να ντυθείτε κομψά και να ψωνίσετε ανδρικά παπούτσια γρήγορα με μερικά κλικ από το smartphone σας. Από οπουδήποτε μπορείτε να σερφάρετε στα ηλεκτρονικά καταστήματα, να συγκρίνετε τιμές, να επιλέγετε τα ρούχα που επιθημείτε να αγοράσετε, να πληρώνετε με κάρτα ή αντικαταβολή κατά την παράδοση και σε 2-3 ημέρες να τα παραλαμβάνετε στο σπίτι σας. Εύκολα, σίγουρα και πολύ γρήγορα. Πως να ψωνίζετε με ασφάλεια online στο web: 1. Είτε αγοράζετε εισητήρια για συναυλία, σινεμά ή ψωνίζετε ρούχα και παπούτσια η συναλλαγή σας με κάθε σαιτ πρέπει να γίνετε με απόλυτη ασφάλεια. Το σαιτ πρέπει να ξεκινάει με https και να υπάρχει ένα πράσινο λουκέτο στον browser σας. 2. Η εξωφρενικά φθηνή τιμή πρέπει να σας υποδείξει ότι κάτι δεν πάει καλά. Στον υπολογιστή σας κάντε μια αναζήτηση και συγκρίνετε της τιμές για το συγκεκριμένο προιόν. Εύκολα θα βρείτε ποια είναι η σωστή τιμή και ποια είναι “τσιμπιμένη”. Είναι άλλο πράγμα οι εκπτώσεις και οι προσφορές, δωροκουπόνια και άλλο το “καπέλο” ή “φέσι” στην τιμή. Τι λένε αυτοί που αγόρασαν - Feedback; Μια θετική γνώμη του ανθρώπου που αγόρασε ένα προϊόν και την έγραψε στα σχόλια θα φέρει άλλους 5 πελάτες και ένα κακό, όμως τεκμηριωμένο σχόλιο θα διώξει 10 πελάτες. Οι άνθρωποι διαβάζουν τα σχόλια, ενημερώνονται και μοιράζονται της πληροφορίες μεταξύ τους και στα social media και η γνώμες τους μένουν στο Ίντερνετ με αποτέλεσμα να επιρεάζουν τους επόμενους υψοψήφιους πελάτες. Για αυτό ο κάθε σωστός έμπορος φροντίζει να διαβάζει τα σχόλια και να ικανοποιεί της απαιτήσεις τον πελατών του αλλιώς η βγαίνει από την αγορά. Φοβάστε να αγοράσετε ρούχα από το Ίντερνετ; Τα οφέλη του online shopping είναι πάρα πολλά όμως κάποιοι συμπολίτες μας παραμένουν διστακτικοί. Αυτοί είναι συνήθως άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι εξοικιωμένοι με το Ίντερνετ και την χρήση του Διαδικτύου ή είναι τύποι παραδοσιακοί οι οποίοι πριν αγοράσουν κάποιο παπούτσι ή ρούχα θέλουν να το
  3. 3. φορέσουν και να το δουν πως δείχνει στο σώμα τους. Ζούμε όμως πλεόν στο 2019 και πρέπει να προσαρμοστούμε στα τωρινά δεδομένα. Αν ακολουθήσετε της συμβουλές στο άρθρο και χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική σας δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα με κάθε αγορά στο διαδύκτιο. Καλές αγορές και συνετές!

×