τι είναι το κείμενο πηγή στη μετάφραση;

185 views

Published on

Εδώ εξηγείται ο όρος τι είναι το κείμενο πηγή στη μετάφραση.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
185
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

τι είναι το κείμενο πηγή στη μετάφραση;

  1. 1. Τι είναι το κείμενο πηγή στη μετάφραση;
  2. 2. Ορισμός Ένα κείμενο πηγή είναι ένα κείμενο (μερικές φορές προφορικό) από το οποίο προέρχονται πληροφορίες ή ιδέες. Στη μετάφραση, ένα κείμενο πηγή είναι το αρχικό κείμενο το οποίο πρόκειται να μεταφραστεί σε άλλη γλώσσα. Οι αρχικές πηγές είναι γραπτές μαρτυρίες της ιστορίας από πρώτο χέρι οι οποίες διαδραματίστηκαν κατά τη στιγμή της εκδήλωσης από κάποιον που ήταν παρών.
  3. 3. Έχουν περιγραφεί ως οι πλησιέστερες πηγές προς την προέλευση των πληροφοριών ή ως ιδέα υπό μελέτη. Έχει ειπωθεί ότι αυτοί οι τύποι των πηγών παρέχουν στους ερευνητές τις «άμεσες, αδιαμεσολάβητες πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο της μελέτης. Οι αρχικές πηγές είναι πηγές οι οποίες, συνήθως, καταγράφονται από κάποιον που συμμετείχε, είχε μαρτυρία, ή έζησε μέσα από την εκδήλωση. Αυτά είναι συνήθως έγκυρα και βασικά έγγραφα σχετικά με το θέμα υπό μελέτη. Αυτό περιλαμβάνει αρχικές αναφορές, που δημοσίευσαν πρωτότυπα έργα, ή την αρχική έρευνα. Μπορεί να περιέχουν τη πρωτότυπη έρευνα ή νέες πληροφορίες που δεν έχουν προηγουμένως δημοσιευτεί αλλού.
  4. 4. Έχουν διακριθεί από δευτερογενείς πηγές, που αναφέρουν συχνά, σχολιάζουν ή να δημιουργούνται πάνω στις αρχικές πηγές. Χρησιμεύουν ως αρχική πηγή των πληροφοριών ή νέων ιδεών σχετικά με το θέμα. Η πρωτογενής και δευτερογενής, ωστόσο, είναι σχετικοί όροι, και κάθε δεδομένη πηγή μπορεί να χαρακτηριστεί ως κύρια ή δευτερεύουσα, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείται. Φυσικά αντικείμενα μπορεί να είναι πρωτογενείς πηγές.
  5. 5. Λοιπές πληροφορίες Αν έχετε κείμενο προς μετάφραση συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ online προσφορά μετάφρασης.

×