Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La evolució humana

954 views

Published on

la evolució humana

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La evolució humana

 1. 1. Fa 180 milions danys van aparèixer els primers mamífers sobre la Terra.Les prop de 5 mil espècies de mamífers coneguts en lactualitat sagrupen enordres, com són: cetacis, carnívos, marsupials, rosegadors, desdentats, entredaltres. Dels diferents ordres, els éssers humans, així com els seus ancestres mésllunyans, pertanyen al dels primats.
 2. 2.  L’inici de la història de la humanitat va començar amb laparició dels primats, fa uns 65 milions danys. Els primers dells eren uns petits éssers que van començar a viure en els arbres en lloc de romandre a terra. Aquests primats es van fer de certs trets especials: bona visió, mans amb les quals es poden subjectar fermament objectes i un cervell relativament gran. Per pertànyer a la mateixa família, les diferents espècies de primats, especialment micos i simis, guarden similitud amb lésser humà.
 3. 3. El final dels diferents homínids no són exactes, es calcula que van aparèixer fa 4.5 milions danysi es van extingir fa uns 2 milions danys-Pueden mantenerse erguidos y caminar en dos pies-Tienen un cerebro relativamente grande en relación con el de los monos-Su mano tiene un dedo pulgar desarrollado que les permite manipular objetos.
 4. 4. El Australopithecus és lhomínid més antic que es coneix. Australopithecus vol dir"simi sud-africà" i sestima la seva antiguitat fins a 4 milions danys. Les seves restes van demostrar que aquests homínids feien més dun metredalçada i que els seus malucs, cames i peus es apareixien més als dels éssershumans que als dels simis. El cervell sassemblava al daquests animals i tenia unagrandària similar al del goril · la. La mandíbula era gran i el mentó enfonsat.-Caminaven drets i podien córrer, a diferència dels simis. Els seus llargs braços acabaven en mans pròpiament dites, amb les puntes dels dits planes, com les dels éssers humans. Es creu que aquests éssers eren carnívors, ja que al seu voltant shan trobat ossos i cranis que havien estat picats per extreure la medul i el cap. Aquesta espècie grimpava arbres però també podia caminar en dos peus..
 5. 5.  Hi ha dos grans grups, o gèneres, dhomínids en els darrers 4 milions danys. Un dells és el gènere Homo, que va aparèixer fa 2.5 milions danys i que inclou almenys tres espècies: Homo habilis, Homo erectus, Homo sapiens.- Arbre genealògic que representa la possible evolució de lhome:
 6. 6.  En les seves primeres manifestacions se li coneix com Homo habilis, i tenia una capacitat craniana de 680 cm3 i la seva alçada arribava al metre i 55 cm. Era robust, àgil, caminava alçat i tenia desenvolupada la capacitat prènsil de les seves mans. Sabia usar el foc, però no produir-lo, i es protegia en coves. Vivia de recol · lectar llavors, arrels, fruits i ocasionalment menjava carn.
 7. 7.  L’espècie que es va desenvolupar posteriorment als Homo habilis sanomena Homo erectus, fa 1.5 milions danys. La diferència fonamental de lHomo erectus i els homínids que el antecedir rau en la mida, sobretot del cervell. El seu cos és la culminació de levolució biològica dels homínids: era més alt, més prim, capaç de moure ràpidament en dos peus, tenia el polze més separat de la mà i la seva capacitat craniana va arribar a ser de 1250 cm3. També va fabricar eines, com la destral de mà de pedra, i va aprendre a conservar el foc, encara que no podia generar
 8. 8. Rep aquest nom pel lloc on es va trobar el primer crani que demostrava lexistènciade la seva espècie, a la vall de Neander, a Alemanya.Els homes de Neanderthal tenien el cervell més gran i el crani diferent que lHomoerectus. El seu mentó estava enfonsat i la seva constitució era molt gruixuda.-Els neanderthals estaven més capacitats i eren mentalment més avançats que capaltre ésser que hi hagués habitat en Família Neanderthalla Terra anteriorment -Aquesta espècie humana va viure lúltima glaciació i es va adaptar a ella construintllars excavats a terra o en cavernes i mantenint fogueres enceses dins dells.
 9. 9. - Els neanderthals que vivien a les zones del nord dEuropa van ser caçadors i esvan especialitzar en atrapar els grans mamífers àrtics: el mamut i el rinoceront llanut,les restes portaven arrossegant fins a lentrada de les seves coves, on els tallaven atrossos.-Els homes de Neanderthal es cobrien amb pells i disposaven de millors estris depedra que els seus avantpassats. A més realitzaven una activitat nova: enterraven elsseus morts amb gran cura Els morts no només eren enterrats curiosament, sinó quetambé el mort era proveït destris i menjar. Lhome de Neaderthal desaparèixer bruscament, el seu lloc va ser ocupat pelshomes moderns, fa uns 35 mil anys.
 10. 10. Després del Neanderthal ve lHomo sapiens sapiens, que és lespècie a la qual pertanyem els éssers humans moderns. Shan trobat restes dels primers membres daquesta branca al Pròxim Orient i els Balcans, datats entre el 50 mil i el 40 mil abans de La nostra Els Homo sapiens sapiens es van estendre per la Terra més que cap dels primats anteriors. - Els cro-magnones van viure lúltima glaciació i encara que el seu cervell no era major que el de lhome de Neanderthal, li van donar nous usos doncs, entre altres coses, van fer i van millorar molts instruments i armes. Els cro-magnones són també els artistes més antics. Lhome actual no difereix bàsicament ni en capacitat cerebral, ni en postura, ni en altres trets físics, del model que levolució havia aconseguit en lhome de Cro-Magnon. Des del punt de vista físic es poden reconèixer almenys quatre categories racials fonamentals: negroide, caucasoide, mongoloide, australoide.
 11. 11. FiAnna Rojas 4tº

×