Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentació cooperació projectes europeus Wema i Prima

208 views

Published on

Presentació que relata amb imatges i breu descripció la cooperació de PalmaActiva amb organismes alemanys en relació a projectes europeus.

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentació cooperació projectes europeus Wema i Prima

 1. 1. PalmaActivaCol.laboració amb els projectes europeus WEMA & PRIMA LBW & SBW
 2. 2. Contenidos: 1. Inici 2. Col.laboració 3. Encontres i intercanvis 1. Schwerin 2. Berlin 3. Palma de Mallorca 4. Leibzig i Halle
 3. 3. Inici PARTICIPACIÓ EN PROJECTES “WEMA” I “PRIMA” D’INTEGRACIÓ MITJANÇANT L’INTERCANVIPalmaActiva (encara com a IMFOF) signà en el mes d’agost de 2011 una Carta d’Intencions(Letter of Intent) adreçada a les entitats alemanyes LBW mbH i SBW mbH per a col·laborarcom a soci (partner) transnacional en els seus projectes “WEMA: Work ExperienceMalta/Mallorca” i “PRIMA Mallorca/Austria”, co-finançats pel Fons Social Europeu i elMinisteri de Treball Alemany
 4. 4. La col·laboració de PalmaActiva en els projectes es concreta com a organismecol·laborador en dues vessants dels projectes:- Col·laboració com a organisme intermediari entre LBW i SBW i possiblesempreses d’acollida en Palma per als usuaris dels projectes.Reunions d’organismes experts: generació d’un espai d’intercanvi en matèriad’ocupació.- Generar un marc de cooperació per a l’intercanvi d’informació, recursos iexperiències en matèria d’ocupació.Generar idees conjuntes per a futurs projectes comuns en matèria d’ocupació,formació, auto-ocupació i emprenedors, PIME local,...
 5. 5. Col.laboracions i intercanvis PARTICIPACIÓ A LES JORNADES “REQUISITS PER A LA MOBILITAT I FLEXIBILITAT PROFESSIONAL A EUROPA” A SCHWERIN (ALEMANIA).En aquesta línia i emmarcat en els projectes WEMA i PRIMA, PalmaActivava ésser convidat a participar al simposi denominat “Requisits per a lamobilitat i flexibilitat professional a Europa”, que es va celebrar aSchwerin (Alemania) els dies 8 i 9 de novembre de 2011.
 6. 6. Les jornades, que comptaren amb 30 assistents, varen consistir en un simposi depresentacions de diferents organismes en matèria de diagnòstic del mercatlaboral i de les actuacions realitzades per tal d’afavorir l’ocupació i eldesenvolupament local de cada regió i posteriors visites a diferents organismesclau en matèria d’ocupació i empreses de la regió, emmarcat en un entornd’intercanvi d’experiències
 7. 7. Varem poder visitar l’Agència d’Economia de Schwerin, l’Agènciad’Ocupació de Schwerin així com una representació del teixit empresarialde la regió, amb una visita a una empresa logística i un gran centre d’oci.
 8. 8. Visita a Edeka: Empresa logística i transport.
 9. 9. Visita a Alpincenter Hamburg-Wittenburg: Centre d’oci.
 10. 10. PARTICIPACIÓ A LES JORNADES “IdA - MOBILITAT I QUALITAT PER ALS MERCATS LABORALS A EUROPA” A BERLIN.Durant els dies 1 i 2 de desembre de 2012 PalmaActiva va participar a laconferència “IdA – Mobilitat i qualitat per als mercats laborals a Europa”,organitzat pel Ministeri Federal i Assumptes Socials alemany, celebrat al Centrede Congressos de Berlín, amb la presència de la Regidora de l’Àrea de Comerç,Treball i Joventut i Presidenta de PalmaActiva, Esperança Crespí, així com laGerent, Silvia Romero.
 11. 11. REUNIONS I VISITA COMISSIÓ ALEMANYA PROJECTE EUROPEU IDA A PALMAACTIVAEls dies 14 i 16 de març una comissió d’entitats Alemanyes relacionadesamb projectes europeus IdA (Integració mitjançant l’intercanvi), en elsquals participa PalmaActiva com a soci col·laborador varen visitar lesnostres instal·lacions i varem tenir l’oportunitat de realitzar un intercanvid’impressions en matèria d’ocupació i mercat laboral local.
 12. 12. REUNIONS I VISITA COMISSIÓ ALEMANYA PROJECTE EUROPEU IDA A PALMAACTIVAPalmaActiva realitzà una presentació exposant el paper que jugal’Agència de Desenvolupament Local al municipi.La comissió Alemanya estava formada per entitats líders i col·laboradoresdels projectes WEMA i PRIMA (emmarcats en la convocatòria deprojectes europeus IdA), tals com LBW Aus- und FortbildungsgesellschaftmbH, SBW Aus-und Fortbildungsgeselleschaft mbH, JobCenter Halle, ICCSprachinstitut James Parsons i Agentur der Wirtschaft (ADW), amb untotal de 20 participants.
 13. 13. REUNIONS I VISITA COMISSIÓ ALEMANYA PROJECTE EUROPEU IDA A PALMAACTIVA…La visita fou profitosa per tots els participants, donat que a més de realitzar unseguiment del desenvolupament dels projectes WEMA i PRIMA (que esdesenvolupen actualment amb estades de pràctiques de joves alemanys aempreses de Mallorca) amb els que col·labora PalmaActiva, es realitzarenintercanvis d’experiències i s’estudiaren possibles col·laboracions transnacionalsen relació amb projectes europeus i en matèria d’autoocupació, intermediació iocupació.
 14. 14. REUNIONS I VISITA COMISSIÓ ALEMANYA PROJECTE EUROPEU IDA A PALMAACTIVAVisita a la nova seu de PalmaActiva
 15. 15. Leibzig & Halle 26 i 27 de novembre 2012Nou encontre per intercanviar experiències en matèria d’ocupació
 16. 16. Gràcies! / Danke schön

×