Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sosiale medier og journalistikk - det skjer nå!

Forelesning om sosiale medier og journalistikk ved Høgskolen Kristiania. Tema: det skjer nå! Hva gjør du når det smeller?

 • Be the first to comment

Sosiale medier og journalistikk - det skjer nå!

 1. 1. sosiale medier og journalistikk
 2. 2. SFør vi begynner… Dette er en forelesning gjort ved Høgskolen Kristiania, Bachelor i journalistikk. Jeg er Øyvind Solstad og er ansvarlig for den delen av tredjeåret som heter «sosiale medier og journalistikk»
 
 Alle slider du ser som er grå med en rosa figur i hjørnet - som denne - er lagt til etterpå. Disse er her for å forklare endel av de tingene jeg sa under forelesningen, men som ikke står på slidene. Dette for at det skal være enklere å følge tankegangen om man ikke var på forelesningen. Når jeg foreleser, pleier jeg ikke pakke slidene med masse tekst, men heller bruke stikkord, bilder og animasjoner. Derfor - om du ser denne forelesningen på Slideshare, som PDF eller noe annet - går du selvsagt glipp av dette. Men disse tekstkortene er et forsøk på å gjøre det litt mer forståelig i etterkant. Har du spørsmål kan du sjekke ut facebooksiden «Sosiale medier og journalistikk» - lenke under. ➡ facebook.com/sosialemedierogjournalistikk
 3. 3. @osol Øyvind Solstad
 Ansvarlig sosiale medier, VG 97 11 12 13 @oyvind
 4. 4. about.me/oyvind
 5. 5. SMye praktisk I denne timen var det også en rekke oppgaver som studentene gjorde i grupper. Jeg viste mange eksempler på YouTube, Twitter, Instagram og Facebook. Det ble også vist endel sterke filmer fra terrorhendelser, men disse er ikke med i denne presentasjonen.
 6. 6. NÅ!
 7. 7. Hvordan bruke sosiale medier på ting som skjer akkurat nå
 8. 8. Twitter trends
 9. 9. VG
 10. 10. NRK
 11. 11. Følge en tagg
 12. 12. Følge et sted
 13. 13. GOOGLE NEWS
 14. 14. SØK
 15. 15. Facebook
 16. 16. Youtube
 17. 17. REDDIT
 18. 18. LIVELEAK
 19. 19. Facebook LIVE
 20. 20. Koble til side
 21. 21. Droner
 22. 22. SFølg på Facebook! Sjekk gjerne ut Facebooksiden: ➡ facebook.com/sosialemedierogjournalistikk Her kommer jeg til å legge ut alle forelesningene, samt artikler og annet som er relevant for deg som skal jobbe med journalistikk og bruke sosiale medier. Om du lurer på noen kan du sende direktemelding til siden. Jeg leser alle innlegg på veggen og alle meldinger folk sender inn.
 23. 23. G.

×