Verkkosivujen 8 tärkeintä asiaa 2014

5,314 views

Published on

Millaiset ovat hyvät nettisivut vuonna 2014?

Esitys 30.1.2014 / Seravo-salaatti, Tampere

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
5,314
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4,126
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Verkkosivujen 8 tärkeintä asiaa 2014

 1. 1. Millaiset ovat hyvät nettisivut vuonna 2014? tai Verkkosivujen 8 tärkeintä asiaa Otto Kekäläinen Seravo-salaatti Tampere 30.1.2014
 2. 2. LINUX-JÄRJESTELMIEN ASIANTUNTIJA- JA TUKIPALVELUT
 3. 3. 1. Responsiivinen ulkoasu
 4. 4. 1. Responsiivinen ulkoasu
 5. 5. 1. Responsiivinen ulkoasu  Mobiililaitteiden osuus kasvaa jatkuvasti joten kaikkien sivustojen on toimittava kaiken kokoisilla päätelaitteilla.  Ylipäänsä sivuston on toimittava laajalla laite- ja selainohjelmakirjolla. HTML5 paras tekniikka (ei Flash).  Samalla kannattaa päivittää sivu tyylikkääksi. Ihmiset ovat tottuneet yhä kauniimpiin ja helppokäyttöisempiin sivustoihin ja sovelluksiin.
 6. 6. 2. Hakukoneoptimoitu sisältö
 7. 7. 2. Hakukoneoptimoitu sisältö  Enemmistö sivustolle tulevista käyttäjistä tulee hakukoneen (Google) kautta.  Hakukoneoptimoinnilla ilmaista hakukonenäkyvyyttä.  Sivuston otsikot ja tekstit pitää kertoa yrityksestä yleisimpiä termejä käyttäen.
 8. 8. 2. Hakukoneoptimoitu sisältö  Semanttisuus: Navigaatioelementit ja sisältö erotettu. Kuvien sisältö kuvailtu metatiedoissa. Hinnat, kellonajat, osoitteet yms merkitty mikroformaateilla.
 9. 9. 3. Nopeat ladata
 10. 10. 3. Nopeat ladata  Hitailla yhteyksillä olevia mobiilikäyttäjä yhä enemmän, eikä kiinteiden yhteyksien käyttäjien nopeudet ole olennaisesti kasvaneet.  Sivujen pitää olla entistä näyttävämmät, mutta silti kuvatiedostojen koot eivät saisi kasvaa.  Pienetkin erot tärkeitä jos kävijämäärät isoja: Amazonilla myynti kasvoi 1 % jokaista latausnopeudessa säästettyä 100 millisekuntia kohden.  Nopeat sivut saavat paremmat sijat hakutuloksissa. Haluatko enemmän kävijöitä, pidemmät vierailut ja useammin palaavia?
 11. 11. 4. Hyvät osoitteet  Lyhyempi aina parempi: helpompi muistaa, helpompi kirjoittaa kosketusnäytöillä, mahtuu varmemmin twiitin 140 merkkiin...  WWW tarpeeton. Yksinkertaisesti esimerkki.fi riittää.  Iso vaikutus hakukonesijoitukseen:  haulla ”auto” ensimmäiset tulokset: nettiauto.com, autot.oikotie.fi, autotalli.com, autocenter.fi, okauto.fi, kauppalehti.fi/autot
 12. 12. 5. Sosiaalinen media integroitu
 13. 13. 5. Sosiaalinen media integroitu  Sivuston sisältöä pitää jakaa sinne missä ihmiset jo ovat, jotta sisältö saa näkyvyyttä.  Näkyvyys houkuttelee käymään sivustolla.  Sivustolla käydessä houkutellaan jakamaan sitä lisää.  Kaksisuuntainen integrointi johtaa positiiviseen kierteeseen!
 14. 14. 5. Sosiaalinen media integroitu  Muista myös karttapalvelut ja palveluhakemistot!  Perinteisilläkin kanavailla edelleen käyttäjänsä: tarjoa RSS-syöte ja sähköpostiin tilausmahdollisuus
 15. 15. 5. Sosiaalinen media integroitu Suurimmat kävijälähteet sosiaalisista medioista Esimerkkinä seravo.fi
 16. 16. 5. Sosiaalinen media integroitu Suurimmat kävijälähteet ylipäänsä Esimerkkinä seravo.fi
 17. 17. 6. Kävijäseuranta Esimerkkinä asiakkaamme sivusto vuonna 2013
 18. 18. 6. Kävijäseuranta  Useimmille yrityksille verkkosivujen tehtävänä on lisätä yrityksen näkyvyyttä potentiaalisten asiakkaiden joukossa. No paljonko niitä potentiaalisia asiakkaita on sitten ollut?  Sivustoon tehtäviä investointeja tulisi ohjata oletetut tulokset. Tuloksia tulisi seurata kävijätilastoista. Viikottainen PDF-raportti helppo automatisoida!
 19. 19. 7. Helppo päivittää  Siistit sivut on osa vaikutelmaa, mutta hyvä sisältö on tärkeintä. Minimissään sisällön tulee olla oikeaa ja ajantasaista. Väärä tieto (esim. hinta, osoite, aukioloaika) verkkosivuilla suututtaa ja kylvää epäluottamusta.  Organisaation johdon pitää aina muistaa verkkosivut ja arvostaa sitä tärkeimpänä tiedotuskanavana.  Sisällön muokkaaminen tulee olla niin helppoa, että toimitusjohtajakin voi tehdä sen itse, ilman viivettä ja ilman kustannuksia.
 20. 20. 7. Helppo päivittää  Mitä enemmän sisältöä, sitä todennäköisempää on saada hakukoneessa osumia.  Sosiaalisessa mediassa leviää uusi sisältö, ei vanha.  ”Kyllähän minä päivittäisin, jos vaan ehtisi ja jaksaisi.”  Sisällönhallintaan on oltava helppokäyttöinen työkalu!
 21. 21. 7. Helppo päivittää WordPress-julkaisujärjestelmän ylläpitokäyttöliittymä
 22. 22. 7. Helppo päivittää Kokoruututila helpottaa keskittymistä sivua muokatessa
 23. 23. 8. Edulliset kehittää  Aina on jotain kehitettävää. Mutta resursseja kehittää ei ole loputtomasti?  Kehittäminen saatava edullisesti, muuten sivustoa ei pysty päivittämään vuoden 2014 vaatimusten tasolle, ja 2015, ja 2016..  Omista sisällöt, asiakirjat avoimesti standardoiduissa tiedostomuodoissa ja järjestelmät avointa lähdekoodia  Toimittajariippumattomuus! Alussa hyväkin tekninen ratkaisu muuttuu ajan myötä toimittajaloukuksi = monopolitilanne = kallis.
 24. 24. 8. Edulliset kehittää Vältä toimittajaloukku, valitse avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Suosituimmat WordPress (17%), Drupal, Joomla, Typo3, Liferay...
 25. 25. Ota yhteyttä kun haluat Seravo Oy:n kehittämään tai ylläpitämään Linux-pohjaisia tietojärjestelmiänne Avaa seravo.fi Lisävinkkejä blogissamme

×