Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
η βροχή στη ζωγραφική
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Jessica cox greek

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Jessica cox greek

 1. 1. Μεγάλο θάρρος
 2. 2. Η Τζέσικα γεννήθηκε χωρίς χέρια εξ αιτίας μιας σπάνιας εκ γεννετής αρρώστιας Όπως κάθε παιδί, δεν καταλάβαινε γιατί δεν είχε χέρια όπως τα άλλα παιδιά “Ήταν δύσκολο να είσαι διαφορετική.”
 3. 3. Ανεξάρτητα από αυτό, έπαιρνε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η γυμναστική, ο χορός και το τραγούδι και συχνά συμμετείχε σε μεγάλες παρουσιάσεις
 4. 4. Όταν ήταν μικρή συχνά ένιωθε τσαλαπατημένη και στα πρόθυρα δακρύων, που προερχόταν από θυμό λόγω της έλλειψης χεριών, και γι’ αυτό έβαλε όλη της την ενέργεια στην εξάσκηση αθλημάτων. Για την Τζέσικα, η μεγαλύτερη πρόκληση του να είναι γεννημένη χωρίς χέρια, ήταν η συνεχής αντίληψη των άλλων παρά η σωματική δυσκολία.
 5. 5. “Είχα τη συνήθεια να αναστατώνομαι, όταν ο κόσμος με κοιτούσε, όταν περπατούσα στο δρόμο ή όταν έτρωγα με τα πόδια μου. Ωστόσο, έμαθα να βλέπω μόνο τη θετική πλευρά της κατάστασης και αυτό μου έδωσε την ικανότητα να χρησιμοποιώ αυτές τις θετικές κινήσεις για να γίνω ένα παράδειγμα αισιοδοξίας.”
 6. 6. Η Τζέσικα θεωρεί τους γονείς της ως παράδειγμα προς μίμηση και ως κολώνες στηρίγματος γι’ αυτήν. “Η μητέρα μου είναι το πρότυπό μου και πάντα μου έλεγε, ότι μπορούσα να κάνω ότι ήθελα. Ο πατέρας μου δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ από τη γέννησή μου και δεν με θεωρεί θύμα. Είναι δύσκολο να είσαι ο πατέρας ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες. Ήταν η βάση μου στις δύσκολες στιγμές και ήταν αυτός που σφυρηλάτησε το άτομο που είμαι σήμερα’’.
 7. 7. ‘‘Την πρώτη φορά που έμαθα να οδηγώ ένα αυτοκίνητο, ήταν χάρη σε μερικές μετατροπές. Ακόμη και μ’ αυτό, όταν έμαθα να οδηγώ καλά, αποφάσισα να αφαιρέσω τις μετατροπές στο αυτοκίνητο και τώρα έχω μία άδεια οδήγησης χωρίς περιορισμούς’’.
 8. 8. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και πάντα τραβάει την προσοχή. όταν γεμίζει το αυτοκίνητό της με βενζίνη.
 9. 9. Μπορεί να γράψει 25 λέξεις το λεπτό, να στεγνώσει τα μαλλιά της, να κάνει το μακιγιάζ της, να φορέσει τους φακούς επαφής με την ίδια άνεση των άλλων.
 10. 10. Η Τζέσικα, 26 χρόνων και 1.55 μ ύψος, είναι η πρώτη κυρία στην ιστορία που πιλοτάρει αεροσκάφος, χωρίς χέρια.
 11. 11. Αυτή η εμπνευσμένη κυρία και ηρωίδα για πολλούς ανθρώπους, πάντα ακτινοβολεί χαρά και έχει αίσθηση του χιούμορ. Πέρυσι στην γιορτή της μητέρας, πέταξε μόνη της χωρίς να την συνοδεύει κανείς, τραβώντας μία ανακοίνωση που έλεγε απλά: “Κοίτα μαμά, χωρίς χέρια!”
 12. 12. ‘‘Μερικές φορές ο φόβος αρχίζει, γιατί δεν γνωρίζουμε για το άγνωστο. Μόλις άρχισα να πετώ, κατάλαβα ότι φοβόμουν, γιατί γνώριζα πάρα πολλά για το θέμα’’. Εκείνη την ημέρα κατέγραψε περίπου 130 ώρες πτήσης μόνη της.
 13. 13. Χάρη στην αυτοπεποίθησή της, την προετοιμασία και την φιλοδοξία της, η Τζέσικα έχει κάνει πολύ δρόμο, για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Έχοντας γίνει μία εξέχουσα ομιλήτρια ( www.rightfooted.com), ήταν επίσης και παιδικός οδηγός στο Διεθνές Δίκτυο Ανάπηρων Παιδιών (International Network of Children Amputees) τα τελευταία πέντε χρόνια.
 14. 14. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, λέει ότι το πιο δύσκολο πράγμα θα είναι, όταν ο μνηστήρας της ζητήσει το χέρι της από τους γονείς της. Η Τζέσικα Κοξ ελπίζει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά “Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να κάνω οικογένεια, αλλά ξέρω ότι θα γίνω μία καλή μητέρα.”
 15. 15. “Το ανθρώπινο ον πρέπει να ζήσει μερικές δύσκολες στιγμές στη ζωή, για να έχει συναισθηματικές στιγμές.” “Ο μεγαλύτερός μας φόβος δεν είναι τόσο πολύ αν έχουμε τις ικανότητες για κάτι, είναι ότι είμαστε πολύ πιο δυνατοί πέρα από κάθε μέτρο.” “Δεν έχω χέρια αλλά αυτό δεν καθορίζει, που μπορώ να πάω” “Όσο πιο μεγάλη η δυσκολία, τόσο πιο μεγάλη η δόξα.”

Views

Total views

1,551

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

391

Actions

Downloads

13

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×