informatica power

147 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
147
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

informatica power

 1. 1. INFORMÀTICATreball fet per Oriol Pérez
 2. 2. ÍNDEX PÀGDefinicióHistoriaÀrees de coneixamentHardware i SoftwarePerifèricsSistemes operatius
 3. 3. Definició La informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia queestudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. El mot informàtica prové de informació automàtica.
 4. 4. HistòriaPrimera generació: Konrad Zuse construeix la seva primeramàquina, la z1, cap al any 1938, ja feta la z2, inventa la z3, elprimer ordinador controlat per programes. Al any 1946 s’inventa laprimera computadora per us no militar, la UNIVAC. 1949 s’inventael MODEM i un petit ordinador, el BINAC.
 5. 5. Segona generació:Més o menys cap als anys 50, escomença a comercialitzar amb ordinadors. I al 60 neixel primer llenguatge de programació, LISP.Tercera generació: 1964, IBM comença a distribuir elsseus ordinadors 360. 1969 Thompson i Ritchie crea elsistema operatiu unix.
 6. 6. Quarta generació: A l’any 1975, surt a la venda el primerordinador personal, l’Altair 8800. Bill Gates i Paul Allenfunden Microsoft al mateix any. Un any després, BillGates i Steve Wozniac fundan Apple, i al cap d’un anytreuen el segon ordinador personal, Apple II.
 7. 7. Cinquena generació: 1981 es comercialitza el IBM PC,Microsoft presenta el sistema operatiu MS-DOS.Apareixen els primers clons del IBM PC, i apareix elprimer ordinador amb interfíecie gràfica, Lisa de Apple.1984 SONY i PHILIPS crean el CD-ROM per a pc. Al’any Microsoft anuncia el Windows 1.0.
 8. 8. Àrees de coneixament·L arquitectura de computadors: és el disseny conceptual ilestructura operacional fonamental dun ordinador. És a dir, ésun model i una descripció funcional dels requeriments i lesimplementacions de disseny per diverses parts dunacomputadora, amb especial interès a la forma en la qual laCPU.·Algorítmia: ciència del càlcul aritmètic i algebraic; teoria delsnumeros.
 9. 9. ·Llenguatge de programació: és un llenguatge informàticutilitzat per controlar el comportament duna màquina,normalment un ordinador.·Sistema operatiu: és el conjunt dels diferents programesque controlen el funcionament dun ordinador.·Xarxes: Una xarxa informàtica és un grup interconnectat decomputadors. La finalitat principal per la creació de unaxarxa és compartir els recursos i la informació en ladistancia.
 10. 10. HardwareCPU: És el component de lordinador i daltres dispositiusprogramables, que interpreta les instruccions contingudes enels programes i processa les dades. Els CPU proporcionenles característiques fonamentals de lordinador digital i són undels components necessaris trobats a les computadores dequalsevol temps, junt amb lemmagatzemament primari i elsdispositius dentrada i sortida.
 11. 11. Software És el conjunt dels programes informàtics,procediments i documentació que fan alguna tasca enun ordinador. Comprèn el conjunt sistemàtic delsprogrames d’explotació i dels programes informàticsque serveixen per a aplicacions determinades. Elterme inclou aplicacions com els processadors de text,programari de sistema.
 12. 12. Sistemes OperatiusEl sistema operatiu és el programari responsable degestionar els recursos en un terminal. El sistemaoperatiu actua com a amfitrió dels diversosprogrames daplicació que normalment corren sobreuna màquina. Una de les principals funcions ésgestionar els detalls de loperació del maquinari.

×