Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sessiounescocat 2

596 views

Published on

Published in: Technology, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sessiounescocat 2

 1. 1. COMUNICACIÓ X A UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE SESSIÓ PER A UNESCOCAT > COMUNICADORS PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (30/6/10)
 2. 2. LA CERTESA EN LA INCERTESA La comunicació, avui, es desenvolupa en un marc canviant, en transició, complex. Tanmateix podem dir que: S’ha trencat la relació unidireccional emissor-receptor: nous mitjans, nous referents. Hi ha una necessitat per les informacions presentades de forma immediata, enllaçada i compartible. L’auge de l’oferta es dóna en paral·lel a una percepció (realitat) de saturació de la informació. ‘Triar’ és tan important com ‘dir’. Els vincles entre les persones (a partir d’interessos, causes o problemàtiques) s’enforteixen gràcies a les xarxes socials.
 3. 3. LA CERTESA EN LA INCERTESA Les noves oportunitats: L’augment dels emissors és una oportunitat perquè diversifica l’agenda informativa. Nous mitjans o plataformes troben amb més facilitat el públic objectiu (especialització). Les xarxes socials esdevenen una eina per la difusió de continguts, però també, i principalment, un instrument de transformació, vertebració i visualització. En definitiva: podem estendre millor els valors pels quals treballem, arribant amb més eficiència al nostre públic. Disposem d’eines per calibrar els nostres impactes i és fàcil ajustar l’estratègia. Tot plegat per un cost molt menor al que era tradicional.
 4. 4. ... I TANMATEIX, AIXÒ ENS OBLIGA A ALGUNES PREGUNTES... Hem d’estar sempre connectats? Oportunitats i servituds de les xarxes socials. Sí. Explorar la formació d’un comunity manager. Apostar per fórmules amb facilitat d’edició, accessibilitat, indexació, portabilitat i una mobilitat ben resolta. Calendaritzar actualitzacions (compte amb el ‘diferit’!)
 5. 5. ... I TANMATEIX, AIXÒ ENS OBLIGA A ALGUNES PREGUNTES... Hem d’estar sempre connectats? Oportunitats i servituds de les xarxes socials. Qui diu què? i com? les xarxes socials desafien la manera com ens expressem (registres, complicitat...) i obliguen a reconsiderar els protocols de comunicació interna. També qüestions relacionades amb la intimitat (i  seguretat). És important elaborar un ‘llibre d’estil’ que doni indicacions sobre el to (tu/vostè; interacció directa o no; què és comparteix i com; es mostren exemples personals...). Com s’elabora aquest ‘llibre’, com se’n valora el desenvolupament? Necessitat de crear un grup de comunicació transdisciplinar dins l’estructura. Assessorament en qüestions relacionades amb intimitat i seguretat (google groups per fer correus massius, etc.)
 6. 6. ... I TANMATEIX, AIXÒ ENS OBLIGA A ALGUNES PREGUNTES... Hem d’estar sempre connectats? Oportunitats i servituds de les xarxes socials. Qui diu què? i com? les xarxes socials desafien la manera com ens expressem (registres, complicitat...) i obliguen a reconsiderar els protocols de comunicació interna. També qüestions relacionades amb la intimitat (i  seguretat). Com evaluem allò que fem? ja no es tracta de tenir moltes visites, sinó de la reputació de la nostra feina. Del criteri quantitatiu al qualitatiu. Algunes eines: Google Analytics, Klout...
 7. 7. ... I TANMATEIX, AIXÒ ENS OBLIGA A ALGUNES PREGUNTES... Hem d’estar sempre connectats? Oportunitats i servituds de les xarxes socials. Qui diu què? i com? les xarxes socials desafien la manera com ens expressem (registres, complicitat...) i obliguen a reconsiderar els protocols de comunicació interna. També qüestions relacionades amb la intimitat (i  seguretat). Com evaluem allò que fem? ja no es tracta de tenir moltes visites, sinó de la reputació de la nostra feina. Del criteri quantitatiu al qualitatiu. I principalment: com escoltem? (és a dir) com aprenem? la incorporació de noves veus en la comunicació fa que, avui, l’escolta activa sigui clau no només per poder reaccionar davant d’una incidència, demanda o confusió... sinó per la capacitat de detectar i incorporar talent a la nostra feina. Estratègia de comunitat a Twitter i FB. Explorar l’ús d’eines avançades com hootsuite o per compartir continguts i generar participació a través d’eines wiki o de Google Docs.
 8. 8. INSTRUMENTS DE COMUNICACIÓ
 9. 9. QUÈ VOLEM DIR, DE QUÈ DISPOSEM, A QUI ENS ADRECEM?
 10. 10. QUÈ VOLEM DIR, DE QUÈ DISPOSEM, A QUI ENS ADRECEM?
 11. 11. COM ES PRENEN LES DECISIONS?
 12. 12. ELS NOUS REFERENTS ➡ Multipresència: ubiqüitat (una nova manera de ser més complexa, la perspectiva virtual) ➡ La intimitat (noves preocupacions) ➡ Canvi en el model de negoci (la música, la premsa... long tail, la gratuïtat) ➡ L'augment de les mirades (prosumer, ciutadà més crític, aflorament de les altres històries, crítica als mitjans) ➡ L'usuari és valor (prescripció, controal, diversitat, continguts + visites) ... I DE SOBTE DEMANEM... ✓ Portabilitat i compatibilitat ✓ Capacitat d’incorporar el coneixement i l’acció amateur ✓ Mobilitat i autonomia ✓ Ubiqüitat i immediatesa ✓ Capacitat de generar conversa i contrast ✓ Gratuïtat
 13. 13. AIXÒ ESTÀ CANVIANT COSES COM: Economia  La 'cua llarga' (long tail): l’emergència del petit i l’especialitzat Els prosumers Canvi en el model de negoci: els micropagaments, la protecció dels formats, els drets d'autor Política Polítics 2.0? Les cibercampanyes (exemple Iran, Hondures...) La nova participació Els nous moviments socials Mitjans de comunicació i cultura Final del periodisme, transfiguració del periodisme... nou periodisme? La informació com a corrent, no com a unitat Els serveis afegits: immediatesa, background, exclusivitat L’autogestió El llibre electrònic
 14. 14. COMUNICAR AL SEGLE XXI: SOBREVIURE EN LA TRANSICIÓ • AVUI COMUNICAR TÉ A VEURE AMB... • Les notícies que publiques, també amb els enllaços que guardes. • El disseny gràfic de la teva capçalera, però també amb la teva habilitat de mutar en diferents plataformes. • El que dius, però també com escoltes. • La rapidesa i la capacitat d’avançar-se. • La complicitat és un capital.
 15. 15. EL POTENCIAL Nova agenda: abordem els ‘buits’ informatius. Major control, acountability: el captaire de Tele5, 11M, Desallotjament Bolonya... Més informació enllaçada: connectar els punts, eina de transformació. Detecció dels costos de les externalitats. Més empatia: reforçar les nostres campanyes amb eines més adeqüades. Més participatives.
 16. 16. A TENIR EN COMPTE fractura digital barrera nord/sud l’excés d’informació i el paper del periodista? prescripció professional?
 17. 17. AQUESTS SÓN ELS INGREDIENTS Pàgina web: prioritzar solucions flexibles, modulables, amb RSS... codi obert. Blogs: t'ajuda a construir la comunitat (en especial a través de comentaris), estableix el to i els continguts principals. Eina de contingut. Eina 'port'. Linkedin: xarxa professional. Una bona eina per a articular xarxes d'experts, participants en congressos. Youtube/vimeo: publicació de vídeo, facilitats per fer embed als propis blogs o webs. Flickr: publicació de fotos. Picasa pot ser interessant (és menys social). Twitter: intercanvi d'informació, difusió de continguts, comunitat. Facebook: eina 'hub'. Comunitat. Delicious: eina per compartir enllaços. Aplicacions de geolocalització: foursquare, eines de google. Trobar (i oferir) informació? Aplicacions per a Iphone, Ipad, Android...
 18. 18. AQUESTS SÓN ELS INGREDIENTS Pàgina web: prioritzar solucions flexibles, modulables, amb RSS... codi obert. Blogs: t'ajuda a construir la comunitat (en especial a través de comentaris), estableix el to i els continguts principals. Eina de contingut. Eina 'port'. Linkedin: xarxa professional. Una bona eina per a articular xarxes d'experts, participants en congressos. Youtube/vimeo: publicació de vídeo, facilitats per fer embed als propis blogs o webs. Flickr: publicació de fotos. Picasa pot ser interessant (és menys social). Twitter: intercanvi d'informació, difusió de continguts, comunitat. Facebook: eina 'hub'. Comunitat. Delicious: eina per compartir enllaços. Aplicacions de geolocalització: foursquare, eines de google. Trobar (i oferir) informació? Aplicacions per a Iphone, Ipad, Android... Ah! i també tenim la nota de premsa!
 19. 19. TOTA LA INFORMACIÓ A... delicious.com/oriolllado/web2.0
 20. 20. GRÀCIES! ens llegim a t witter.com/oriolllado!

×