Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Eines i recursos 2.0 per a una tardor decisiva

332 views

Published on

Presentació de la sessió dins els actes de la Fundació Irla a la Universtitat Catalana d'Estiu 2014 a Prada de Conflent.

Published in: News & Politics
 • Be the first to comment

Eines i recursos 2.0 per a una tardor decisiva

 1. 1. EINES I RECURSOS 2.0 PER A UNA TARDOR DECISIVA ORIOL LLADÓ, PERIODISTA PRADA DE CONFLENT, 21 D’AGOST DE 2014
 2. 2. info@oriolllado.cat
 3. 3. Una SESSIÓ PRÀCTICA amb les nocions bàsiques per a treure tot el profit a internet per a seguir l’actualitat i els debats polítics a la xarxa... i també per fer un millor activisme. #araéslhora ;-)
 4. 4. Una mirada ràpida a... Instruments, hàbits, trucs, recursos. Som-hi?
 5. 5. LES PORTADES ALTERNATIVES On trobar la millor informació (i reflexió).
 6. 6. + ELS MEUS IMPRESCINDIBLES A TWITTER
 7. 7. + RECULL DE LLISTES
 8. 8. + LLISTA DE BLOGS I ALTRES PÀGINES
 9. 9. 10 COSES QUE PUC FER D’ARA A L’#11S X SER MÉS EFICIENT A LES XXSS
 10. 10. 1. UTILITZA L’RSS. Rebràs a tots els teus dispositius, endreçada, i a temps real la informació que t’interessa sense haver-la d’anar a buscar. Serveix per: Subscriure-us als canals d’interés, inclosos blogs. Endreçar els continguts en carpetes i paraules clau. Activar les connexions a xarxes per poder redifondre. Arxivar continguts etiquetats. + VIQUIPEDIA + RSS IN PLAIN ENGLISH + AGREGADORS
 11. 11. 2. PROGRAMA A TRAVÉS DE SUITES. Gestionaràs des d’un sol lloc els diferents canals i guanyaràs en eficiència a les XXSS. Serveix per: ‘Enviar’ a diferents xarxes les teves actualitzacions amb un sol click. Guardar cerques i seguir-les des d’una columna. Programar en diferit. Accedir a analítiques. Generar ‘Custom timelines’ (només Tweetdeck - tutorial). + THE BEGGINER’S GUIDE TO HOOTSUITE
 12. 12. 3. FES SERVIR LES LLISTES DE TWITTER Podràs filtrar i endreçar temàticament o territorialment les actualitzacions del teu TL en llistes públiques o privades. Serveix per: Fer-te llistes privades o públiques per seguir millor les actualitzacions que t’interessen. Subscriure’t a llistes ja creades per altres usuaris. Seguir en llistes a persones que no seguim com a usuaris. Posar-les en un preferit al vostre navegador. + TUTORIAL.
 13. 13. 4. DESA CERQUES I BUSCA PER # El cercador de Twitter és francament millorable, tanmateix... et pots ser útil per: Seguir temes concrets, ‘guardant’ la cerca i després arxivant en un storify els tuits més destacats. Posar la ‘url’ de la cerca en el vostre navegador amb forma de preferit. Utilitzar la funció de veure l’ús d’un # determinat en funció de la gent a qui seguim. Donar un cop d’ull a la secció ‘discover’. Fer servir l’opció ‘mute’. Baixar-se l’historial amb regularitat. + LA MILLOR CERCA, SEGONS TWITTER.
 14. 14. 5. UTILITZA ELS HASHTAGS CORRECTAMENT Un bon hashtag ens permetrà guanyar visibilitat i impacte, també trobar fils de contingut interessants. Podrem: Descobrir nous continguts i perfils a qui seguir. Accedir a continguts ‘en directe’. Modular els nostres continguts. + UNA MIRADA CRÍTICA ALS TRENDING TOPICS + CHOSING THE RIGHT HASHTAG (TWITTER MEDIA)
 15. 15. 6. CONEIX BÉ ELS ‘NOUS’ TRUCS DE TW Twitter ha anat introduint diferents millores poc conegudes que ens permetran un ús més eficient i polit de l’eina. Aprofitar els fils de conversa. Mencionar correctament i entendre el sistema de reply. Fotos: crèdit i etiqueta. Utilitzar correctament la menció, RT i nou RT. Inserir tuits.
 16. 16. 7. TREU + PARTIT A GOOGLE Google continua sent omnipresent en el nostre dia a dia a la xarxa. Li treiem tot el partit? Iniciar sessió en el navegador. Cercar amb filtre temporal. Cercar per imatge. + TRUCS DE CERCA A GOOGLE
 17. 17. 8. CUSTOMITZA EL TEU NAVEGADOR Mitjançant les extensions (Chrome, Firefox, Safari, Opera...) podem adaptar el nostre navegador pq ens optimitzi tasques o gestions molt habituals. Abandona l’explorer. ;-) Incorpora botons de ‘guardar’, compartir, traduir, copiar, etc al vostre navegador i també en algunes pàgines habituals. + TUTORIAL PER A CHROME I PER A FIREFOX
 18. 18. 9. GUARDA ARTICLES PER ‘DESPRÉS’ Diferents aplicacions ens permeten guardar articles per a una lectura diferida (amb accés off-line) i/o arxivar. Utilitza Pocket o Instapaper per enviar a llegir després articles que vagis veient a XXSS o navegant. Activa lectura en diferit i instal·lals als teus dispositius mòbils. Arxiva en eines com Delicious o Evernote aprofitant el multietiquetatge.
 19. 19. 10. ... I CONTINUA PER AQUÍ IFTTT KLOUT STORIFY + RECURSOS REDACCIÓ. + BONES PRÀCTIQUES XARXES SOCIALS (storify) + TERMCAT XXSS + MANUAL GENCAT.CAT XXSS
 20. 20. GRÀCIES! info@oriolllado.cat

×