Leaflet Empowering Female Talent

267 views

Published on

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
267
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
74
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Leaflet Empowering Female Talent

  1. 1. Programma ‘Empowering Female Talent’
  2. 2. Versterking van talent: noodzakelijk voor (extra) doorstroom van vrouwenDe Toptelling, een publicatie van Opportunity in Bedrijf en het Sociaal enCultureel Planbureau, laat al jaren zien dat het aandeel van vrouwen in de topvan organisaties gestaag maar nog altijd zeer langzaam groeit. Bij de 500grootste bedrijven in Nederland maken vrouwen 4,3% uit van de Raden vanBestuur (RvB); in de Raden van Commissarissen (RvC) is 9,0% vrouw.Op bedrijfsniveau is hiervoor vooral de persoonlijke inzet en betrokkenheid van (top)managers van belang. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken (o.a. Catalyst) dat hetzeker ook zinvol en uiteindelijk winstgevend is om het talent van vrouwen ten volle teontwikkelen en in te zetten. Zelf sturing en leiding kunnen geven aan je loopbaan,werken vanuit je eigen kracht en inzicht in ontwikkelstappen: stuk voor stuk belangrijkefactoren om vrouwen te boeien en te binden. Opportunity Advies ontwikkelde daartoe deafgelopen jaren ‘Empowering Female Talent’.Het programma ‘Empowering Female Talent’De training Empowering Female Talent bevindt zich op het snijvlak vanleiderschap, diversiteit en cultuurverandering. Elke vrouw komt in haarloopbaan een aantal kruispunten tegen, waarbij verstrekkende beslissingenworden genomen. Daarbij spelen niet alleen carrièreplanning, persoonlijkeverwachtingen en authenticiteit een rol, maar ook de bedrijfscultuur en destrategie van de organisatie.Met deze training wordt ambitieuze en talentvolle vrouwen geleerd hoe zij hunkwaliteiten op de juiste manier inzetten en hoe zij zich als toegevoegde waarde zichtbaarkunnen maken. Het volledige programma bestaat uit een intake, het maken van een LSI-profiel (inzicht in eigen voorkeursstijlen m.b.t. leiderschap en cultuur), het volgen van detrainingsdagen en intervisie.Voor wie?Ambitieuze vrouwen acteren op medior/senior (management) niveau (lijn & staf), en/ofspecialist/professional.Meerwaarde? Het uitgangspunt is de eigen kracht van de deelnemers. Het programma biedt eyeopeners ober gender- en culturele verschillen op de werkvloer en hoe die te hanteren. De ‘zichtbaarheid’ van deelnemers wordt getoetst en ze krijgen de mogelijkheid die te vergroten. Het programma geeft inzicht in hoe deelnemers nu invloed uitoefenen en hoe zij hun beïnvloedingsvaardigheden kunnen versterken.
  3. 3. Het programma biedt inzicht in de eigen ambities en biedt perspectief op de wijze waarop deze gerealiseerd kunnen worden. Deelnemers ontwikkelen de vaardigheid succesvol te onderhandelen, op eigen kracht met behoud van authenticiteit. Duur? Elke bijeenkomst beslaat één dag. De bijeenkomsten vinden verspreid plaats over een periode van vier maanden. Aan het eind van het programma vindt er een intervisie plaats in kleinere groepen, begeleid door één van de trainers. Het programma biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van individuele coaching met als doel het geleerde te verankeren in de praktijk van alledag. Structuur van het programma? Module I Module II Module III Module IV• Inzicht in eigen • Verdere verdieping in • Belangrijk verschil tussen • Uitwerken van de eigen invloedstijlen en impact gender thema’s mannen en vrouwen in thema’s op de bedrijfscultuur • Inzicht in carrière ‘alledaags’ onderhandelen • Inzicht in context• Inzicht in cultuurstijlen strategieën • Kennis maken met factoren• Reflectie op eigen stijl en • Werk en Leven Balans, de verschillende • Invloed krijgen en impact daarvan op eigen persoonlijke thema’s onderhandelingsstrategieën invloed nemen: anderen en het ontwikkelen van • Oefenen met ‘dingen’ voor concreet aan de slag• Inzicht in genderdiversity een persoonlijke strategie elkaar krijgen zoals jij het met ander gedrag. en organisatiestrategieën • Inzicht in het krachtenveld wilt.• Aandacht vóór en inzicht van de organisatie en de in culturele verschillen in eigen positie daarbinnen. invloedstijlen • Aandacht voor Inclusive leadership Intervisie & Coaching (facultatief) Wanneer? Intakes: 21 mei Module I: 30 mei Module II: 24 juni Module III: 5 september Module IV 10 oktober Intervisie: in overleg
  4. 4. Locatie?De training vindt plaats op een rustige locatie centraal gelegen in het midden van hetland, namelijk bij de Tussentijd, Amersfoortseweg 9 te Maarn. Deze locatie is zowel metopenbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.Kosten?De kosten voor deelname aan dit programma zijn € 2.950,- euro per persoon (excl.BTW). Dit bedrag is inclusief het oefenen met acteurs, deelnemerschap, de vragenlijsten(LSI-1 en LSI-2) en een begeleide intervisiebijeenkomst. Voor bedrijven met eenlidmaatschap van Opportunity in Bedrijf geldt een gereduceerd tarief van € 2.655,- europer persoon (excl. BTW).Deze bedragen zijn inclusief locatiekosten, lunch, koffie, thee en frisdranken tijdens debijeenkomsten.Meer informatie?Via het secretariaat van Opportunity Advies krijgt u meer informatie over hetprogramma. Bel met 020-4265890 of mail naar svelden@opportunity.nl.

×