Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Onstuimig Landing Pages

1,142 views

Published on

Published in: Design, Travel, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Onstuimig Landing Pages

 1. 1. Ontwerp is de perfecte follow-up voor je marketingcampagne Bas Wencker Onstuimig Interactieve Communicatie Juni ‘09 www.onstuimig.nl
 2. 2. Inhoud Ontwerp van het ultieme omslagpunt is essentieel en makkelijk te beïnvloeden als het online ligt. Waar in je campagne zit het omslagpunt? Van ontvanger naar klant; prikkel op het juiste moment en zet aan tot actie!
 3. 3. Marketeers maken praatjes. Slimme campagnes prikkelen Maar zetten ze aan tot actie?
 4. 4. Campagnes Als marketeer moet je de commerciële doelstellingen behalen. Door slimme campagnes op te zetten, probeer je de doelgroep te prikkelen. Inzetten van één of meerdere mediumtypen is geen probleem, maar hoe zorg je voor het maximale resultaat? Bereik is kostbaar, dus zorg dat je er zoveel mogelijk uithaalt.
 5. 5. Sales funnel Je hebt een actiematig doel. Vanuit je campagne komt je doelgroep in de sales funnel. Ergens in die trechter zit het punt waarop je de ontvanger wil aanzetten tot actie. Dat moment kiezen en in de juiste vorm gieten bepaalt voor een groot deel het succes van je actie. Dit is het omslagpunt.
 6. 6. Online omslagpunt Door slim te verwijzen kun je je verhaal een perfecte follow-up geven. Online leent zich uitermate voor dat omslagpunt.
 7. 7. Online omslagpunt We vinden dat online het perfecte medium is voor het omslagpunt. Want... ‣ Online is interactie, informatie, transactie én beleving ‣ Online kun je eenvoudig de dialoog aangaan ‣ Online is meetbaar, zodat je ook kunt bijsturen ‣ Online is een logisch eindstation vanuit andere media ‣ Online kom je makkelijk meer te weten over je ontvanger ‣ Online is uitermate geschikt voor follow-up
 8. 8. Landing page als omslagpunt Wij geloven dat het omslagpunt een landing page moet zijn. De landing page is een webpagina die om jouw boodschap en jouw doel draait. Geïntegreerd in je site en toegespitst op de campagne. Op deze speciale pagina kun je de informatie en beleving van je belofte vertalen naar een wervende interactie of transactie met de consument.
 9. 9. Storytelling & actie Boei met het verhaal en zorg voor directe responsmogelijkheden. In een vertrouwde omgeving, voor de directe koppeling met je merk.
 10. 10. De perfecte campagne Het succes van de pagina hangt af van verwachtingsmanagement. De landing page moet (indirect) antwoord geven op de volgende vragen: ‣ Hoeveel tijd, energie, geld kost dit mij? ‣ Wat krijg ik? ‣ Is het vertrouwd? ‣ What’s in it for me?
 11. 11. Bottom line: conversie door design Online is de eerste indruk van belang. Binnen luttele seconden oriënteert de bezoeker zich en bepaalt zijn vervolgstap. Als de pagina van het scherm spat en direct de juiste snaar raakt, dan zet je de bezoeker aan tot actie. Goed design brengt belofte, inhoud, en conversie bij elkaar. Deze mix zorgt voor succes. Jouw focus ligt op traffic, zodat de pagina zorgt voor succes.
 12. 12. Volledige controle Online is het medium waar je direct inzicht krijgt in wat bezoekers doen. Hun gedrag monitoren geeft je handvaten om bij te sturen. Via actuele statistieken en inzicht in gedag bedien je de knoppen om conversie nog hoger te krijgen. Als je campagne zich niet beperkt tot één weg van medium naar online, dan kun je ook hier weer in bijsturen. Zelfs automatisch lerende landing pages zijn mogelijk, zodat je alleen maar achterover hoeft te leunen.
 13. 13. Eindresultaat Via de perfecte weg is een ontvanger jouw klant geworden. Dankzij jouw campagne.
 14. 14. Campagne-organisatie ‣ Je bedenkt een campagne ‣ Je koopt slim de media in ‣ Het omslagpunt wordt online, zodat jij weet wat er speelt ‣ Je verhaal komt aan bij de consument ‣ Je stuurt zelf bij ‣ Je bereikt optimaal resultaat Onstuimig zorgt ervoor dat je visueel overtuigt, inhoudelijk boeit en de middelen krijgt om bij te sturen.
 15. 15. Landing page met Onstuimig 5 stappen naar de perfecte follow-up voor je marketingcampagne ‣ Kick off meeting Samen vaststellen waar het omslagpunt ligt en welke vorm ideaal is. ‣ Quick Scan Advies Aan de hand van 25 punten je campagne beoordelen. ‣ Creatie Ontwerp van de optimale landing page en integratie in je campagne. ‣ Monitoren Direct inzicht in wat er speelt. ‣ Bijsturen Eenvoudig invloed uitoefenen op gedrag, voor een hoge conversie.
 16. 16. Onstuimig? 15 vakidioten die dag en nacht bezig zijn met visueel online excelleren. Vooraf slim nadenken Zorgdragen voor Achteraf monitoren over de optimale briljante creatie door en bijsturen richting strategie, zorgt voor vakmensen die online het gewenst duidelijke doelen. begrijpen. resultaat.
 17. 17. De perfecte follow-up voor je uitgekiende marketingcampagne Kom eens een kop koffie drinken of check onstuimig.nl/bas Bas Wencker Onstuimig Interactieve Communicatie Juni ‘09 www.onstuimig.nl

×